שלום לכל חברי הפורום,

שלום לכל חברי הפורום,

לפני שאתחיל קצת רקע עליי: אני לומדת משחק כבר 4 שנים, ושיחקתי קצת.. לא משהו מפורסם לקחתי על עצמי פרוייקט די גדול (לפי דעתי לפחות) עקב הערה של המורה על קטע שטותי שהכנתי "ממך הייתי מצפה ליותר" אז אמרתי לו "שבוע הבא שייקספיר" יש לכם המלצות?! חשבתי על אופליה של המלט, או רומיאו ויוליה (נדוש אך שימושי) אם יש לכם המלצות על מונולוג (די קצר) שייקספירי ודומיו (מולייר סוקרטס-אנטיגונה) משהו על רמה שכזה.. אשמח לקבל (ואם תוסיפו לינק לתסריט זה בכלל יוציא אותי מגדרי) שלכם חסה נ.ב.- יש לי חשד שהמורה שלי הוא נצר לשחקן המדהים מאיר מרגלית אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא חומר עליו (כשחקן וכאיש פרטי) אשמח לקבל מידע

dalitush

New member
שלום..

קודם כל סחטיין על השם! ובקשר למונולג חשבת על ליידי מקבת´? אני דלית בת 14 מחולון נעים מאוד ו...ברוכה הבאה..

אכן, חשבתי...

אבל לצערי תסריט הסיפור על כל מערכותיו ושחקניו אינו בבעלותי, (אבל את השאר שציינתי יש לי) אם תוכלי להמליץ לי על מונולוג מסוים או קטע ממקבת´ אשמח לחפש אותו, בספריות וכדומה.. רק הרעיון הכללי היה להתחיל מה שיש בבית ואח"כ לצאת החוצה.. אה, דבר נוסף.. אני שמחה שאהבת את השם.. הניק-ניים הזה גורם לתשומת לב רבה, "משום מה"

dalitush

New member
מומלץ!

שתקראי את כל המחזה כדי להתחבר לדמות צריך לקרוא את המחזה כדי להתחבר לדמות.. אין לי מושג.. אני פשוט שמעתי מונולוג מסטודנטית שנה ב´ של יורם לוינשטיין.. תרפרפי. או שתשאלי מישהו שיודע.. כי אני פשוט חסרת מושג.. דלית

ובכן,

כמובן שצריך לקרוא את כל המחזה על מנת להתחבר לדמות ולהבין את מהותה, רצונה ובכלל את חייה וסיפורה... רק שעוד לא עשיתי זאת מכיוון שאני לא אקרא בפחות משבוע את כל מחזותיו של שייקספיר ושל מולייר על מנת לשלוף מונולוג, כמו שאמרת נרפרף ואם נמצא... ודאי ובוודאי שנקרא את הכל.. (מה גם שאצלי זה כולל גם חיפוש חומר על הצגות ושחקנים ששיחקו את הדמות, חיפוש חומר היסטורי על התקופה והמקום, פשוט לעשות פרפקט)

סחתיין על ההשקעה ../images/Emo13.gif

וכיוון שעדיין לא אמרתי אומר עכשיו - ברוכה הבאה.

מונולוגים

יש לי הרבה מונולוגים... למה דווקא שייקספיר שמעת על העלמה והמוות זה מרשים חבל על הזמן מאד חזק מילדי הצל יש מונולוג יפה.. בכל מיקרה תכתבי לי אם את עדיין מחפשת

dalitush

New member
מומלץ!

שתקראי את כל המחזה כדי להתחבר לדמות צריך לקרוא את המחזה כדי להתחבר לדמות.. אין לי מושג.. אני פשוט שמעתי מונולוג מסטודנטית שנה ב´ של יורם לוינשטיין.. תרפרפי. או שתשאלי מישהו שיודע.. כי אני פשוט חסרת מושג.. דלית

היי.... ../images/Emo68.gif

קודם כל, ברוכה הבאה.
אני גם מחפשת מונולו של שיקספיר ... אבל רק של שיקספיר. ואם משהו יכול להמליץ לי או לשלוח לי (עוד יותר טוב, אני אשמח מאוד. אני אישית ממליצה לך על מונולוג הקבר של אנטיגונה, ואני אולי גם יכולה לשלוח לך אותו. זה מונולוג מאוד יפה שבזכותו, ד"א, עברתי את השלב הראשון לתלמה ילין (איכס)
(אל תשימו
). בהצלחה

וואי הלכת לתלמה?!

אני גרה באיזור המרכז ונורא רציתי ללמוד שם, כי אם לקוחים את זה רציני, צריך ללמוד (למרות שבאופן אישי אני חושבת שזה צריך לנבוע ממך והלימוד יכול רק לתרום ולשפר, אך להתחיל ללמוד מכלום... טוף אולי) אבל בגלל שיש קצת מרחק, ויהיה לי קצת קשה.. החלטתי לוותר על העניין, ולקחת כמו שצוין פה כל מיני קורסים, (חשבתי על סינקלר, יש מישהו שהיה ויש לו משהו להוסיף?!) קראתי את המונולוג של אנטיגונה, ואראה מה דעתו של המורה, אגב חשבתי לקפוץ לבית אריאלה לראות אם יש שם משהו (מן הסתם אני מניחה שיהיה) ולעשות את זה מקיף.. וכמו שצריך! אני מודה לכם על קבלת הפנים החמימה, ומקווה להשתלב בפורום ולעזור כמה שאוכל (למרות שכל "עברי" כולל קצת פרפר נחמד וערוץ 6, כדברים "נחשבים" וכמובן אהבת התאטרון והמשחק)

למעלה