אגיד לך איפא לא השתמשתי בזה...
ערב אחד הלכתי לחמם טורקי, סתם כדי לסמן וי גם על החוויה הזו. בעיקרון גם החיפוש אחרי חמם טוב היה חוויה מענינת. ראשית מצאנו חמם שנוקב מחיר בדולרים, אז הנחנו שזה חמם לתיירים, ואילו אני רציתי משהוא אותנטי, אמיתי. תוך כדי הבילוי שלנו שם, פגשנו בחור מקומי, אחמט, דובר אנגלית, שהתידד איתנו והדריך אותנו לא מעט בנבכי העיר איסטנבול, פניתי אליו בשאלה: אחמט, איפוא יש חמם שהטורקים המקומיים הולכים אליו? אחמט לא ידע, שכן הוא לא הולך לחמם בכלל, אבל מיד הוא התקשר לכמה וכמה מחביריו, וזו הייתה תשובתו: "הטורקים של היום מתרחצים בעיקר בבית, אבל ברחוב גללסאראי יש שני חממים טובים, הראשון משמש בעיקר גייז והשני אכן מיועד בעיקר לתיירים אבל הוא עתיק ומענין ומספיק אותנטי". OK, אז הלכתי לשם, כמובן שרכשתי את הדיל היקר, שכולל גם סיבון ומסאז´, לא לפני שהשארתי אצל אחמט את התיק שלי עם כל הדברים. אני מתפשט ונכנס לסאונה, וממתין כ 15 דקות, וחם שם, משהוא, אחרי שאני כבר חושב לצאת, נכנס תורקי גדול עם שפם, ומראה לי לעלות על המדרגה, אני מתיישב והוא מוציא סבון וספוג מקרצף כזה - ליפה בלע"ז - ומתחיל לסבן אותי בכוח רב, אחרי סיבון מלא באה השטיפה, ואחרי זה מסאז´, וואיי וואיי וואיי איזה מסאז´, 10 דקות כאלה עשו אותי אדם חדש. מה הקשר לאי שימוש ב-
? זה פשוט, כל הזמן הטורקי הפיל את הסבון לרצפה. מה נראה לכם? הוא רצה שאני אתכופף?