שלום לכל הנופשים!

karen17

New member
שלום לכל הנופשים!

אמי מחפשת מלון טוב 4 כוכבים בתקסים. מישהו מכיר ויכול להמליץ? תודה רבה על כל תגובה, קרן!

samai

New member
תקסים - לא רק באיסטנבול... ../images/Emo3.gif

היי תיקון קטן
נכון שיש כיכר תקסים באיסטנבול. והוא יפה, גדול ומפורסם. אבל גם בטרבזון יש כיכר תקסים. כמו שיש רחוב הרצל גם בתל אביב, וגם בירושלים, כך גם תקסים הוא שם נפוץ בטורקיה. אני מקווה שלא העלבתי אף אחד
שלכם, בי. איתן

זה נכון אבל לא דומה לשם הרצל

המילה "תקסים" נשארה מהתקופה העוסמאנית. מילולית תקסים זה חלוקה. בכיכר תקסים באיסטנבול נהגו לחלק מים לתושבים. חלוקה של מים (ושל דברים אחרים) העניקה את השם תקסים גם לאתרים בערים אחרות.

samai

New member
תודה אחותי - למדתי עוד משהו... ../images/Emo13.gif

אוסיף ואומר שהמילה תקסים מקורה (אם אני לא טועה) בשפה הערבית. קאסם (kasem) בערבית זה לחלק. גם במוזיקה משתמשים במושג "תקסים" והכוונה לאילתור אינסטרומנטאלי. יאללה ביי איתן

טליה ג

New member
אני גרתי במלון Golden Age ב-Taksim

מלון 4 כוכבים נחמד ונוח. אבל אם את שואלת אותי, עדיף לא לגור ב-Taksim אלא בעיר העתיקה, קרוב לכל האטרקציות התיירותיות ובמרחק הליכה מהשוק, איה סופיה והמסגד הכחול. עם כל הכבוד ל-Taksim ולמדרחוב İstiklal, אין הרבה מה לעשות שם, וכדי להגיע לעיר העתיקה צריך להיגרר באוטובוס או בחשמלית. אני ממליצה בחום על מלון קרלטון בעיר העתיקה!

karen17

New member
תודה רבה על התגובות! ושאלה אחרונה...

אתם מכירים אולי את Eresin Taxim ? איך הוא נחשב? טוב?

טליה ג

New member
זה מלון של רשת Best Western

שנחשבת לטובה, וגם לי אישית היה ניסיון טוב עם מלונות הרשת. הנה האתר הרשמי של המלון להתרשמותך. לא להיבהל מהמחירים, כי באתרים רשמיים של מלונות תמיד המחירים מאוד גבוהים. דרך סוכני נסיעות או אתרים לשיווק מלונות אפשר לקבל מחירים זולים בהרבה. אבל שוב, למה את רוצה לגור דווקא ב-Taksim? הרבה יותר פרקטי לגור בעיר העתיקה, אפשר באיזור Laleli כפי שהציעה סולטנית, שהיה גם די קרוב למלון Carlton שבו התגוררתי בביקור האחרון שלי באיסטנבול. משום מה תיירים ישראליים אוהבים לגור באיזור טקסים, ובעבר טענו שהעיר העתיקה שוממת בשעות הערב, אבל זה ממש ממש לא נכון! בעיר העתיקה הכל במרחק הליכה, וגם בערב היא שוקקת חיים ויש בה אפשרויות בילוי ואוכל.

karen17

New member
תודה!!

ואמא שלי רוצה תקסים כי יש לה קרובים באיזור והם הולכים להיות יחד כל הזמן.... וחוץ מזה שהיא הייתה כבר בעיר העתיקה ובכלל בטורקיה כבר מספר פעמים...המטרה היא לראות את הקרובים ולשהות בקרבתם... אבל תודה על ההמלצות!! שיהיה המשך יום נהדר!

למעלה