אני אסביר לך כאן, כי האי סי מקולקל
דבר ראשון את מכינה פאזל, בו את מציירת את המקום שבסביבתו המטמון מוחבא. אם אין לך כישרון ציור, תצלמי. את זה את מחלקת לחלקים כמספר התכנות שלך, את מספר התכנות את צריכה לתכנן לפי הזמן- כל תכנה שווה בערך 10 דקות, לכן 9 חתיכות לפאזל זה סבבה, לדעתי. עכשיו לתכנות: כתב חידה- עדיף לקשר אותו לסיפור מסגרת, למשל, הסיפור מסגרת שלך יכול להיות שכמה שודדים טבעו בדרך חזרה מאי המטמון והחביאו את המטמון כאן, כי הם פחדו שיגנבו להם אותו. במקרה כזה כתב החידה יכול להיות על רב החובל, איפה הוא גר פעם, איפה עכשיו, איך הם טבעו, למה הם טבעו וכולי. בגלל שהם בכיתה ו הייתי נותנת להם כתב חידה ארוך. אסור שזו תיהיה התכנה הראשונה. שחקי איתם תן קו בנושאי מטמון, כמו "שודד ים" "דולפין" "אוצר" את יכולה להכניס גם דברים שלא קשורים לשודדים.כשיש להם עשר נקודות הם מקבלים חתיכה מהפאזל. שיקוי- עליהם להכין שיקוי מ15 מרכיבים שונים שיהיה להם קצת קשה למצוא (עלה יבש, שערה בלונדינית, חול בהיר, וכו´) השיקוי נועד לחסל שודד ים במקרה והוא שומר על המטמון. אם מישהו יכול לשחק שודד ים יהיה מגניב. לספור עד עשר- משחק טיפוסי בחפש את המטמון, הם צריכים לספור עד עשר בלי לדבר אחד עם השני, בלי להגיד ביחד מספרים, ולאחד אסור להגי שני מספרים ברציפות. ריקוד- הם צריכים ללמוד כולם לרקוד ריקוד פשוט בתוך עשר דקות, עדיף לקחת שיר מוכר ולחבר עליו את "שיר השודדים" ואז לחבר לו ריקוד השודדים. יצירה- הם צריכים להכין לכולם כובע ורטיה לעין. ציוד- קרטון שחור וניר עיתון. אולי גם נוצות וגועש אבל זה ממש לא חובה. שלוש מקלות- את בטח מכירה את המשחק. רק שהם צריכים לקפוץ כשהמקלות הם ים.... והרצפה ספינות. עוד משימות? אין לי רעיונות, אתיכולה לתת להם למצוא דברים, לחבר הימנון של יורדי ים מיקצועיים, להכין לעצמם סמל וכו´. מקווה שעזרתי למישהו