שלום לכל החברים

jacolevi

New member
שלום לכל החברים

אני מתרגל מדיטציית מיינדפולנס כבר מספר חודשים (עקב מחשבות אובססיביות ) . אני מצליח להתרכז במטרה ששמתי לי להתרכז בה, אם זו התרכזות במחשבה על נשימה או על סריקת אברי הגוף או רק להקשיב לסביבה . נכון שלפעמים המחשבה נודדת לכל מיני מקומות , נעימים יותר או פחות , אבל בד"כ אני מצליח לשמור על העיקרון של התרגול .
ברור לי שעצם התרגול לא יגרום לי להיות שונה בהתייחסות שלי לעצמי ולסביבה , בוודאי לא בזמן קצר של כמה חודשים ,ואני גם מתאר לעצמי שהעניין הוא איבדבידואלי ושונה מאחד לשני , אלא שאני תוהה , האם זה עניין של חודשים , שנים עד שמרגישים שינוי ?

אני נהנה לקרוא כאן למרות שקשה לי להבין את הדושיח בינכם.
בכל אופן זה פורום מעניין.

מרגישים שינוי כבר באותה שניה

עם התרגול (הנכון) השינוי הזה נעשה עמוק יותר.
בנוסף, הוא נעשה כזה שנשאר יותר.

אולם התרגול מבשיל באמת, רק כאשר הוא מתפשט אל מעבר לזמני התרגול המוגדרים ולומד איך להתרחש בתוך הרגע המשתנה, למשל כאשר אתה קורא את ההודעה המעניינת הזאת עכשיו...
כמו גם בכל זמן אחר ובכל סיטואציה אחרת.

מיידפולנס, הוא מונח שמתייחס לאיכות טבעית מסויימת, אפשר להגיד. איכות שאכן ניתנת ללמידה ולטיפוח בהדרגה, באמצעות מגוון תרגילים + הדרכה מתאימה. בהדרגה היא מעמיקה ומבשילה. לא מדובר בצורת מדיטציה אחת ויחידה, שאותה יש לתרגל בזמנים קבועים ותו לא.

האם תוכל לשתף מה אתה מתרגל, בהקשר זה? וגם איך הגעת לזה? זה מן הסתם יעזור לסייע לך טוב יותר.

jacolevi

New member
אז ככה

אני כבר המון שנים סובל ממחשבות אובססיביות שאובחנו כ ocd אך ללא טכסים . לאחרונה הלכתי לטיפול cbt אצל פסיכולוג ובמסגרת הטיפול הומלץ לי על ידו לתרגל מיינדפולנס והודגמה לי הטכניקה , ומאז אני מתרגל יום יום . בצהריים כ10 דקות ובערב 25 . דקות בתרגול של הערב אני מתרגל סריקת גוף ומצליח לעמוד במשימה . אני משתדל לתרגל גם בצורה לא פורמלית , נניח בזמן שאני מתאמן (רכיבת אופניים). אני פשוט משתדל לחיות את הזמן הנוכחי , מנסה לשנות את השיפוטיות שלי לגבי מצבים שונים.

נשמע טוב.

אני מבין שבזמן התרגול, יש הקלה מהספטומים וקל לך יותר להתמודד עם מה שקיים ברגע הזה, חיצונית ופנימית (להתמודד ואף ליהנות)?

תשובה נוספת שעיקרה שאלות

אני מבין שזיהית שסבלת ממחשבות אובססיביות שמציקות לך ושפנית בזכותן ללימוד מיינדפולנס... ושמהות התרגול שקיבלת/לקחת היא פחות או יותר לשמור על קשב רציף המודע לעצמו*? ואני מבין שבזמן התרגול אתה מרגיש הקלה מסויימת? ושבעיקר אתה תוהה כמה זמן ייקח עד שתרגיש שינוי גם בין זמני התרגול?

* אלה הם ניחושים למחצה... אשמח כמובן לשמוע ממך יותר מה למדת וכיצד, בכדי להתייחס טוב יותר

jacolevi

New member
ראשית אציין שהפסיכולוג שביקרתי אצלו שמו ד"ר יאיר אברהם

בן אדם נחמד ומיקצועי לעילא. הוא מלמד ומתרכז בשיטת acceptance and commitment therapy , או בקיצור ACT והיא מתייחסת למחשבות הטורדניות כתופעה שיש לקבלה , לא להילחם נגדה ,ונוכחתי שזה נכון כי ככל שאני משתדל דווקא להתעמק ולנסות להבין ככה אני פחות מבין וסובל לחינם . לגבי מה למדתי ,כבר הסברתי על התרגול עצמו , נניח בנשימה או בסריקת גוף או סתם בהקשבה למה שקורה בחוץ מסביבי (תקתוק אולוגין או ציוץ ציפורים או רעש של אופנוע וכו וכו , לא משנה אם זה רעש נחמד או מטריד. ) ובמידה ומגיעות מחשבות שאינן ממין העניין כולל פחדים, פשוט להתבונן בהן ולתת להן לחלוף ולהמשיך בשלי ,לא להתעקש ולא לפרש . זהו פחות או יותר.
ותודה על ההתיחסות שלך.

נשמע מצויין.

המשך לתרגל את זה
להשתפר בזה
ולהעמיק בזה
כמו כל מיומנות
רק שהמיומנות הזאת
תעזור לך בכל דבר שהוא
ותקל עליך כל דבר שהוא
והיא משתלמת ביותר.
כך ייצא שבהמשך תודה לקשיים שהביאו אותך אליו, מפני שהתועלת תגאה הרבה מעבר להם, לא רק תפתור אותם אלא גם תשדרג תחומים רבים.

jacolevi

New member
היי שחר ,רוצה לציין שלא תמיד אני נהנה .

לפעמים בזמן תרגול עולות מחשבות לא נעימות , אני מנסה לא לפרש אותן אלא פשוט להתבונן , בלי לשפוט , רק להתבונן ולהחזור להליך שהתחלתי בו ולעיתים זה לא קל. ההבדל הגדול ביני לבינכם (ככה לפחות אני משער) הוא שאני התחלתי עם התרגול בגלל צורך , לא מתוך רצון שלי .

בעניין ההנאה

כן, אבל באותו רגע שעולות מחשבות לא נעימות, ללא התרגול הן היו עוד יותר מציקות, לא? כלומר, התרגול ברגע, נכון לאותו רגע, משפר את המצב (במגוון רבדים) ובכל מקרה בטח שלא מרע אותו, נכון?
זוהי נקודה שחשוב לזהות. שהתרגול מכניס אותך, ברגע, אל תוך מימד הרבה יותר נרחב ובוגר בתוך עצמך, שהפוטנציאל החיובי בו גדול יותר ושיכולת ההתמודדות שלך עם האתגרים בו היא שלמה יותר.
הזיהוי של ההבדל הפנימי החשוב הזה (שמבוסס על היכולת שלך להשוות איך זה היה ברגע הנתון בלי התרגול), עוזר לך לקלוט טוב יותר את משמעות התרגול (ואז לבחור בו יותר ויותר, בטבעיות) וגם עשוי לשפר את התרגול עצמו לפעמים.

jacolevi

New member
אני מתרגל מדיטציה בעיקר על מנת להפחית את תסמיני ה ocd

כך שההנחה שלך לגבי ההתייחסות שלי למדיטציה אינה מדוייקת . אני קודם כל ובעיקר כרגע מנסה באמצעות המיינדפולנס להיטיב את מצבי הנפשי בכדי שאולי אוכל לפחות להגיע למצב של רגיעה . מחשבות טורדניות הן פשוט עינוי נפש , בעיה שהיא בעיקרה פסיכונוירולוגית, ולכן אם באמצעות התרגול אגיע לשלוות נפש ולא מעבר לזה ,,דייני , אם אצליח להתעלות מעל זה וממש לההנות מהמדיטציה זה יהיה בונוס אדיר בשבילי . אני כרגע משול ליצור שנמצא מתחת לאדמה ורוצה רק לצאת ולשאוף אויר , לא יותר. אני מאמין שבעזרת התרגול אוכל להשיג זאת.

נכון, זכיתי לעבוד קצת עם אנשים במצבים שאובחנו כ"OCD".

חישת הגוף, לדוגמה, אכן הפיגה את כל התסמינים במקרים מסויימים, מרגע שהגיעה לדרגה מסויימת (יש דרגות שונות בחישת הגוף. סריקה היא התחלה). התגובה היתה טובה במיוחד בכל פעם שהם השתמשו בכך לפני הופעת התסמינים (ובכך הופעתם נמנעה כליל, למעשה).

למעלה