שלום לכל החברים

Shomen1

New member
שלום לכל החברים

במסגרת מאמציי ההיסטריים למצא לבני תרופה /פתרון לבעיה שלו , אז אני מתזז אותו בין מומחים מסוגים שונים. אתמול היה דוקא די משעשע.לקחתי אותו לטיפול חדש וכאשר המטפל הסביר לו את מהות הטיפול,הוא גילגל עיניו כלפי מעלה ועיוה את פניו כלפיי בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים,פניו אמרו : " אבא ,לא נמאס לך?,עוד טיפול?,אתה יודע שזה לא יעזור או במילים אחרות " מ ה ז ה ה ש ט ו י ו ת ה א לה ? פרצתי בצחוק אדיר. הילד יותר חכם מאבא שלו,אבל נשבעתי להפוך כל אבן כדי לעזור לו. בדרכנו חזרה שואל אותי הקטנצ'יק : אבא אולי נמצא תיק לטיקים? נסענו מבואסים אך מחויכים. שמוליק

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif אהבתי... "אולי נמצא תיק לטיקים"...

כמה מזכיר את הבן שלי... אחרי שניסינו טיפול נטורופאתי והומאופטי והמשכנו דרך ביופידבק וכהנה וכהנה - האו אמר לי "תראי, אמא, לא כל כך נעים לי - אבל נראה לי שאת מבזבזת סתם את הזמן והכסף שלך... אולי פשוט נפסיק עם זה?"... ואתה יודע מה
זה נראה לי ממש כמו התחלה של תהליך קבלה - קודם כל של הילד (טוב... הם תמיד יותר חכמים מאיתנו...
) וכמובן, שגם שלך... בכל מקרה - נראה לי שאתם בדרך הנכונה...
נ.ב. את זה הוא דווקא לא אמר על ההתעמלות הטיפולית ועל הטיפול הפסיכולוגי, כי אלו ממש עזרו לו. אבל - אני למדתי שלכל ילד יש את הטיפול שמתאים לו ואם אנחנו מספיק חכמים בשבל להקשיב להם - זה המפתח להצלחה

השגיא

New member
רוצה לאמר לך משהו

נדמה לי שכולנו בתחילת הדרך היינו במצב של "במסגרת מאמציי ההיסטריים למצא לבני תרופה /פתרון לבעיה שלו" או "נשבעתי להפוך כל אבן כדי לעזור לו" אצל רובינו זה עבר.. (יש כאן כמה שלא....
) לא הרצון לעזור לילד, אלא ההבנה שכנראה מה שלא תעשה, ולאן שלא תלך, אין בעצם תרופה!! כן, זה כואב לקבל את זה- א י ן ת ר ו פ ה ל ט ו ר א ט ! נכון שמפעם לפעם אפשר למצוא דברים שיקלו, (אצלינו למשל האומגה 3 מאוד עזר, אבל לאחר 3 שנים הבחור החליט שנמאס לו ומאז הוא לא לוקח כלום.) הילד שלך חכם מאוד בכך שהוא שואל אם לא נמאס לך. לדעתי הדבר הכי טוב שהורים יכולים לעשות למען ילדם הטוראטניק, הוא לעזור לו לקבל את עצמו כפי שהוא... לשוחח איתו עוד ועוד ולחזק את בטחונו בכך שמותר לו לטקטק, (במיוחד בבית...) לעודד אותו להתייעץ עם הוריו לגבי הטיקים או הבעיות שהן מכניסות לחייו, להקשיב לו ולנסות למצוא את הטוב שיש בו. כמובן שאם הוא סובל מכאבים, (הבן שלי לדוגמא סובל לאחרונה מכאבים בחזה בעקבות טיק מעצבן..), לעזור לו. כמובן שאם הטוראטיות שלו מלווה בהתנהגויות אנטי סוציאליות או לא מקובלות, לטפל בעזרת פסיכולוג/ פסיכיאטר, אבל לדעתי לרוץ ממטפל למטפל, שוחק את הכיס והנפש ולא משאיר זמן ואנרגיות להתמודדות האמיתית שהיא הקבלה שלך ושל הילד ש- זה מה שיש ועם זה ננצח...!

Shomen1

New member
שלום ותודה לכל המגיבים

קראתי בענין רב את דעתכם ואני בהחלט מכבד אותה ומבין אותה. אך מאד קשה לי לקבל את הניסוח ,,,"זה מה שיש ועם זה ננצח" נכון שאני נשחק ונכון שזה גוזל משאבים כלכליים ורוב הסיכויים ,שהסיכוי שאמצע תרופה לבני שואף לאפס,אך, היכן היתה נמצאת האנושות עם צורה כזו של חשיבה? האדם אינו יכול לעוף -זו עובדה ! אבל הוא יכול לטוס. אם לאדם לא היה מעוף , אז אין סיכוי שהוא היה עף ,ונכון ללפני 500 שנה, זה נראה הזוי לחלוטין למעט אדם אחד, שמו היה ליאונרדו דה וינצ'י. דמיינו היכן היתה נמצאת האנושות היום לו היו מתיחסים אליו ברצינות???!!! אז למען הסר ספק,אני לא מתימר לרגע אחד להיות דה וינצ'י ( קטונתי ) אבל יש לי הזכות להיות היסטרי ויש לי הזכות לחלום לשנות את מצבו . ואי השלמה עם מצב מסוים אינה בהכרח דבר שלילי . אני משתדל להעניק לו את אהבה הכי גדולה בעולם,את התמיכה הכי גדולה ואני בהחלט מקבל את מצבו אבל זכותי לא להשלים עם זה. מחשבה נאיבית, נכון. אבל זה מה שיש ועם זה ננצח !!!

אכן זכותך, אבל קח בחשבון משהו...

לילדים קטנים יש נטייה לרצות את ההורים. כאשר הילד מרגיש שאתה נורא רוצה "לרפא אותו", והוא "לא מצליח להתרפא", הוא מרגיש שהוא מאכזב אותך. שבשבילך הוא "כמעט כמו שצריך, אבל לא לגמרי". שהיית רוצה שהוא ישתנה. שיש לך בעיה לקבל אותו כמו-שהוא. יכול להיות שאתה לא מרגיש ככה, אבל ככה הילד קולט את הסיטואציה. אלו דברים שמותירים בו משקעים, שיבוא יום ולא תוכל למחות אותם. אז הינה, קיבלת את הניסיון שלי (מזווית הראייה של הילד שאמא שלו מנסה לתקן אותו). אגב, הילד שלך (כפי ששמת לב) דווקא מקבל את עצמו כמו שהוא, ולכן נראה לי שהמאמצים שלך עלולים גם לפגוע בבטחון העצמי שלו (אם הוריו חושבים ש"משהו לא בסדר אצלו", אולי הם צודקים...) בכל מקרה, אתה צודק לגבי זה שבלי אנשים כמוך העולם היה "נתקע", ולכן - לפחות מהזווית של "טובת הכלל" - אכן יש לך סיבה טובה להמשיך ולחפש את הריפוי. מאחלת לך להפנים וללמוד לחיות טוב עם מה שקיבלתם... ואם תמשיך לחפש - מאחלת לך מכל ליבי למצוא את התרופה.

למישהו פעם היתה הברקה../images/Emo138.gif

אינני זוכרת אבל מישהו מהעמותה או ו\הפורום פעם השתמש במושג בוטיק הטיק דווקא נחמד

שמוליק היקר, איתך במאמצייך, ומחזקת אתכם

כמובן שדעתי כדעתך כפי שכתבתי בנושא אחר, בעמוד זה. בהצלחה, ניסים קורים בכל יום.

למעלה