"סדר יום"? מצטרפת לטלגל. (גם ארוך)
כשקראתי את השאלה "סדר יום לתינוק בן 6 חודשים" הרמתי גבות.
מה זה?!?! לא מכירה. לכל תינוק
זה משהו אחר. גם אני חושבת שאין דבר כזה. בכלל, השאלה הזו, שהרבה פעמים היא הראשונה ששואלים אותי כגננת, די מקוממת אותי
, אבל זה לדיון אחר. לגבי ערוב גילאים. זו תפיסה מאד מקובלת בארץ: הקטנים מרוויחים כי יש להם ממי ללמוד. כמו שהבנת, אני בעד הגישה הרב-גילית. אבל בכלל לא מהכיוון הקוגניטיבי (חשיבתי=למידה). אלא דווקא מהרגשי. חברה מעורבת והטרוגנית מאפשרת לילדים ביכולות שונות, עם תכונות שונות, למצוא פרטנרים מתוך מגוון רחב יותר. הילד לומד לקבל ולהעריך כל אחד מהמקום שלו, בלי השוואות לאחר. כשהתינוק במשפחתון מתהפך בפעם הראשונה - כולם מתלהבים
ומוחאים כפיים. אף אחד לא חושב: אבל אני כבר רץ, והוא "מפגר". משווים כל אחד לעצמו בלבד. לקטנים זה מאפשר ליהנות מתמיכה ומאהבה שמפגינים כלפיהם הגדולים. לגדולים
זה מאפשר לשחק "מיני גדולים", לבטא רגשות "הוריים", אחריות ואיכפתיות כלפי הצעירים. כל ילד יכול למצוא חבר למשחק, המתאים לרמה ההתפתחותית המתאימה לו באותו תחום. (אויש, שוב מגילה... אני יכולה לכתוב על זה ספר.)
כל זה אפשרי אם המטפלת תצליח להפיק את המיטב מעצמה ומהילדים. אם כך היא בוחרת לעבוד, אני רוצה להאמין שהיא יודעת להתמודד עם מצב כזה בהצלחה. לגבי ההריון והשכנה (נשמה טובה)
. ביחסי עבודה לא מקובל לדווח על הריון לפני חודש חמישי. הקשר בינך לבין הגננת הוא לא של שכנים/חברים. היא לא חייבת לך דיווח מהיום הראשון. יש הרבה סיבות שאנשים - גם לא גננות - לא מספרים על ההריון שלהם עד שהוא ניכר לעיין. זה תחום ששייך לצנעת הפרט. אם היא כבר בהריון, היא בוודאי עושה את הנחוץ כדי שפעילות המשפחתון לא תפגע. כמו שכבר אמרתי - היא הרי תהייה שם כמעט כל הזמן. זה בבית שלה. בחלק מהזמן תהייה בוודאי עזרה נוספת. אם זה עדיין מטריד אותך, את יכולה לשאול אותה ישירות. כמו שאני רואה זאת, בין דיווח על הריון חדש או תוכניות משפחתיות, לבין בניית יחסי אמון מקצועיים בינה לבינך אין כל קשר. לגבי מספר המטפלות - בהתחשב בכך שרוב הילדים גדולים יותר, היחס בהחלט הגיוני ומקובל. ממה שקראתי, נראה לי שבחרת בחוכמה וברגישות, מתוך מחשבה על צרכי הילד שלך. השאלות שלך הגיוניות וגם החששות. זה לא קל לשלוח תינוק לבית אחר, ולוותר על השליטה על הקורה איתו בשעות שהוא לא לידך. אני מאד מקווה שהכל יסתדר, ושתהייה לך ולילדך
שנה שמחה ופוריה. יהיה מעניין מאד לשמוע בהמשך איך הולך. בהצלחה, ליאת