שלום לכל הגננות

קארין 25

New member
שלום לכל הגננות

רשמתי את בני (בן חמישה וחצי חודשים) לפעוטון פרטי לספטמבר הקרוב כמובן, ויש לי מספר שאלות של אמא טריה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. קודם כל ברצוני לדעת איזה ביטוח עושים לילדים בפעוטון - לאיזה סעיפים ופרטים כדאי לשים לב, האם אני מקבלת העתק מהביטוח שעושה המטפלת? שאלה חשובה נוספת - בפעוטון מטפלת מוסמכת ועוד עוזרת. הפעוטון מתנהל בבית המטפלת המוסמכת 10 ילדים מתוכם 1 בני- בן חמישה וחצי חודשים, תינוק נוסף בן 8 חודשים ועוד 8בני שנה ומעלה (הפעוטון מגיל 3 חודשים עד 3 שנים). שאלתי היא מה קורה במקרה והמטפלת המוסמכת - שבביתה הפעוטון - נכנסת להריון? (קודם כל שיהיה לה במזל טוב אם כן) - מה הן זכויותיה? האם היא יכולה לקחת ימי חופש - ואם כן - כמה? ומה כאשר היא תצטרך ללכת לבדיקות? מה בכלל קורה במקרה כזה? הפעוטון הוא פרטי ללא פיקוח ולכן אי אפשר להביא גננת מחליפה. בקשר לימי חופש - כמה ימים בשנה בד"כ אתן לוקחות מעבר לחופשות? ומתי מודיעים על יום חופש להורים? - האם יום לפני או מספר ימים מראש? אודה לכם על תשובותיכם

הבדל הגילאים

שלום לאמא הטרייה! נושאי הביטוח והחופשות הם טכניים וקבועים פחות או יותר אצל כולם, לפי דעתי הגננת תיתן לך את כל האינפורמציה שאת צריכה אבל... האם הבדלי הגילאים לא מפריעים לך? יכול להיות שאני במיעוט אבל בעיני משפחתון שטווח הגילאים שלו הוא כזה, פשוט אינו רציני. איך אפשר לשלב בין פעילות לגיל חצי שנה ולגיל שנה וחצי ומה עם המגע הפיזי (שלא לומר אלימות) בהבדל גילאים כזה? האם הגננת תוכל לשים לב אל בנך כל הזמן או שכדי שלא ידרכו עליו הוא יבלה את היום בלול או בסל-קל ולא על הרצפה כמו שצריך? התכנים הם שונים לחלוטין ומכיון שבנך במיעוט, מן הסתם יצטרך להסתפק בעמדת צופה בלבד. חשוב לזכור שבגילאים האלה כל חודש הוא משמעותי. גם לי יש משפחתון עם קבוצה שהתחילה בשנה שעברה וההבדל בין הקטנה ביותר לגדול ביותר הוא 6 חודשים. בספטמבר הקבוצה תהיה בת שנתיים פלוס מינוס וכשפנתה אלי אמא לילדה בת שנה ו-3 חודשים אמרתי לה שהיא קטנה מדי. לפי דעתי כדאי לך לשקול שוב, ומענין אותי לדעת מה עמדת שאר הגננות בפורום על הנושא.

טלגל

New member
קארין שלום לך,

גם לי קפץ מיד לעין הפרש הגילאים ומיעוט המטפלות. אני לא רואה איך המטפלת המוסמכת שמה-ליבה לבד ל-8 פעוטות ותוך כדי המטפלת השניה מטפלת בבנך ובתינוק הנוסף. אני הייתי דואגת מאד לשאול על סדר-היום ואיך המטפלת המוסמכת עומדת לנהל את העניינים. את כל שאר השאלות בנוגע לחופשה ולביטוח את צריכה לשאול את המטפלת המוסמכת ולבקש לראות את טופס הביטוח. אבל הכי חשוב את צריכה להרגיש שאת סומכת עליה אז איך היא מתארגנת כדי שבנך מצד אחד והגדולים מצד שני לא יפגעו.

קארין 25

New member
תודה לכן על התשובות

לגבי הבדל הגילאים אני דווקא שמחתי ששמעתי שיש הבדל כזה מפני שכך (כך חשבתי) הקבוצה של הילדים הגדולים עם מטפלת אחת והמטפלת השניה עם בני ועוד ילד אחד. אבל עכשיו אני מתחילה לתהות אולי הפרש הגילאים הוא באמת גדול מדי ולא מתאים. בקשר לסדר יום שהיא מתכננת לילדים אני אשאל אותה ואעדכן אתכן. בכל מקרה, לא עניתן לי על שאלה שמאוד חשוב לי לדעת את התשובה לגביה בנושא ההריון. מה הן זכויות המטפלת המוסמכת שבביתה הפעוטון במקרה שהיא בהריון? (זהו פעוטון פרטי). אשמח לקבל תשובותיכן.

טלגל

New member
קשה לי לענות על שאלה זו, כי זה

תלוי במטפלת הזו. זה עסק שלה והיא יכולה לעשות בו כרצונה. לפתוח, לסגור, להחליף מטפלת וכו´ היא אחראית לכך שהוא יתפקד. הבעיה שהיא עובדת עם ילדים ולא עם ניירות, כך שזו שאלה שצריכה להיות מופנית אליה, איך היא מתכוונת להמשיך לפעול ולהחזיק את הפעוטון במידה והיא תיכנס להריון. אני מאמינה שהיא תצטרך להכניס מישהי נוספת (משהו שממילא היא תצטרך לעשות לדעתי עם כמות כזו של ילדים והפרשי גילאים). מישהי שיודעת את עבודתה ושאתם סומכים עליה והיא תחליף אותה בבוא העת.(גם אם זה בביתה)

תרגעי, הרי לא סתם בחרת בה

קארין שלום אחרי שחייתי בקנדה 5 שנים, ולמדתי לעבוד עם קבוצה רב-גילית, גיליתי שזה בהחלט אפשרי ואפילו רצוי. (בדיוק קראתי בפורום "חינוך לגיל הרך" את zimes שאומרת: "...בעולם האמיתי אנחנו מוקפים בחברה הטרוגנית ובאנשים בגילאים שונים, כשחברינו הקרובים הם כאלה שבררנו בעצמנו, אני לא מבינה איך 20-40 ילדים באותו גיל שנבחרו שרירותית מאפשרים להתנסות בחיברות...") מה שכן - קבוצה הטרו-גילית דורשת מהגננת/מטפלת יכולות שלצערי לא תמיד מצויות... כמו למשל פיתוח כישורים חברתיים ספציפיים שמטפחים תחושת שייכות ואף אחריות כלפי האחרים, ומונעים/סותרים אלימות. לגבי הריון אפשרי - לא הבנתי, מה הבעייה? הריון זה לא מחלה. אם היא תכנס להריון את יכולה בשקט לשמוח בשמחתה. יהיו לה תשעה חודשים להתארגן עם מחליפה טובה. ואז, בעצם, יהיו בשטח 3 מבוגרים (הרי זה בבית שלה). היא בוודאי תעשה כמיטב יכולתה כדי להמשיך לשמור על שרות טוב, אחרת היא הראשונה שתפסיד. בצדק הציעו לך פשוט לשוחח איתה ולשאול אותה מה היא תעשה אם/כש... ולבקש אינפורמציה נוספת לגבי כל נושא - כולל הביטוח. זה בהחלט לגיטימי ועדיף בהרבה (לכל הצדדים) על מצב שבו הדברים נשארים בבטן. בעיקרון - לכי עם תחושותייך. זה טבעי להבהל ולפקפק בעצמך רגע לפני, אבל אם בחרת במקום הזה, בטח היתה לך סיבה טובה, לא? שתהייה לכם שנה שמחה ליאת

קארין 25

New member
היי ליאת ולכולכן (יצא לי מגילה)

קודם כל אם היא בהריון אז שיהיה במזל טוב ושיעבור בקלות. ברור לי שהריון זה לא מחלה. זו שמחה ואני מאחלת לה ולכל מי שבהריון המון מזל טוב ושיהיה רק טוב. ברור שבחרתי בה מתוך תחושות שלי שהיא בחורה שאפשר לסמוך עליה הרי לא הייתי שמה את בני במקום שלא היה נותן לי להיות שקטה היכן הוא נמצא. בני הוא הכי חשוב לי ב ע ו ל ם. לכן, וודאי שבחרתי בה אחרי חיפושים נרחבים. (האמת רשמתי אותו לנעמת אבל איך שיצאתי משם לא הייתי שקטה ושלמה עם עצמי ואז עשיתי חיפושי פעוטונים ובחרתי בה מבין הרבה אחרים - וכמובן הוצאתי אותו מנעמת - לא ברור לי איך אפשר לשים 24 ילדים בני חצי שנה עם 4 מטפלות באותו חדר - לא יודעת מה גרם לי לרשום אותו לשם מלחתחילה - אבל זה סיפור אחר ולא קשור לעניין כרגע). בכל אופן, אני יודעת על הכנראה הריון הזה מהשכנה של המטפלת. היא וודאי עוד לא אמרה כלום - וגם לא ראיתי אותה מאז שרשמתי את בני אז נחכה לתחילת השנה ונראה. אני מקווה שיהיה בסדר. דיברתי איתה בטלפון לפני מספר ימים והיא אמרה לי שהכי חשוב שניתן אמון אחת בשניה והכל יהיה בסדר (ולא הזכירה הריון) - כי אמרתי לה שכבר עכשיו קשה לי מאוד עם זה שאני אכניס את בני לפעוטון. אני בבית איתו מהרגע שנולד. יהיה לי מאוד קשה. טוב, נראה לי שקצת יצאתי מההקשר. בכל אופן תודה על ההתיחסות. שמחתי לקבל חוות-דעת מכן. אגב, בקשר להבדלי גילאים - יכול להיות שזה דווקא יהיה טוב לבני לראות וללמוד מילדים הגדולים ממנו? הרבה פעוטונים אצלנו מקבלים ילדים בהבדלי גילאים כאלה (3 חודשים עד 3 שנים). יכול להיות שזה אפשרי? עם 2 מטפלות? יש לי שאלה נוספת חשובה: מנסיונכן כגננות / מטפלות - מהו סדר יום לתינוק בן 6 חודשים וקצת הלאה לחודשים הקרובים? תודה רבה

טלגל

New member
שלום קארין וטוב ששוחחת עם הגננת

של בנך, כי באמת הכי חשוב לתת בה אמון ולהעביר זאת גם לבנך, שאת סומכת עליה. עכשיו בנוגע לסר-יום: כשהכנסתי את בני הקטן לבית-תינוקות, אמרה לי מטפלת התינוקות דבר מאד חשוב שהרגיע אותי, "התינוק הוא שמכתיב לנו את סדר-היום, אנו מתאימות עצמנו אליו ולא הוא אלינו".... אותי זה הרגיע ואהבתי את זה. כמובן שאם הגיל לאט לאט הוא עובר לסדר-יום של הגדולים. אבל בגיל חצי=שנה צריכים להיות קשובים לצרכיו. אחרי חודשיים-שלושה הוא מתחיל לקצר את שנת הבוקר ולהיות פעיל עם יתר הילדים... תעדכני אותנו הלאה......

"סדר יום"? מצטרפת לטלגל. (גם ארוך)

כשקראתי את השאלה "סדר יום לתינוק בן 6 חודשים" הרמתי גבות.
מה זה?!?! לא מכירה. לכל תינוק
זה משהו אחר. גם אני חושבת שאין דבר כזה. בכלל, השאלה הזו, שהרבה פעמים היא הראשונה ששואלים אותי כגננת, די מקוממת אותי
, אבל זה לדיון אחר. לגבי ערוב גילאים. זו תפיסה מאד מקובלת בארץ: הקטנים מרוויחים כי יש להם ממי ללמוד. כמו שהבנת, אני בעד הגישה הרב-גילית. אבל בכלל לא מהכיוון הקוגניטיבי (חשיבתי=למידה). אלא דווקא מהרגשי. חברה מעורבת והטרוגנית מאפשרת לילדים ביכולות שונות, עם תכונות שונות, למצוא פרטנרים מתוך מגוון רחב יותר. הילד לומד לקבל ולהעריך כל אחד מהמקום שלו, בלי השוואות לאחר. כשהתינוק במשפחתון מתהפך בפעם הראשונה - כולם מתלהבים
ומוחאים כפיים. אף אחד לא חושב: אבל אני כבר רץ, והוא "מפגר". משווים כל אחד לעצמו בלבד. לקטנים זה מאפשר ליהנות מתמיכה ומאהבה שמפגינים כלפיהם הגדולים. לגדולים
זה מאפשר לשחק "מיני גדולים", לבטא רגשות "הוריים", אחריות ואיכפתיות כלפי הצעירים. כל ילד יכול למצוא חבר למשחק, המתאים לרמה ההתפתחותית המתאימה לו באותו תחום. (אויש, שוב מגילה... אני יכולה לכתוב על זה ספר.)
כל זה אפשרי אם המטפלת תצליח להפיק את המיטב מעצמה ומהילדים. אם כך היא בוחרת לעבוד, אני רוצה להאמין שהיא יודעת להתמודד עם מצב כזה בהצלחה. לגבי ההריון והשכנה (נשמה טובה)
. ביחסי עבודה לא מקובל לדווח על הריון לפני חודש חמישי. הקשר בינך לבין הגננת הוא לא של שכנים/חברים. היא לא חייבת לך דיווח מהיום הראשון. יש הרבה סיבות שאנשים - גם לא גננות - לא מספרים על ההריון שלהם עד שהוא ניכר לעיין. זה תחום ששייך לצנעת הפרט. אם היא כבר בהריון, היא בוודאי עושה את הנחוץ כדי שפעילות המשפחתון לא תפגע. כמו שכבר אמרתי - היא הרי תהייה שם כמעט כל הזמן. זה בבית שלה. בחלק מהזמן תהייה בוודאי עזרה נוספת. אם זה עדיין מטריד אותך, את יכולה לשאול אותה ישירות. כמו שאני רואה זאת, בין דיווח על הריון חדש או תוכניות משפחתיות, לבין בניית יחסי אמון מקצועיים בינה לבינך אין כל קשר. לגבי מספר המטפלות - בהתחשב בכך שרוב הילדים גדולים יותר, היחס בהחלט הגיוני ומקובל. ממה שקראתי, נראה לי שבחרת בחוכמה וברגישות, מתוך מחשבה על צרכי הילד שלך. השאלות שלך הגיוניות וגם החששות. זה לא קל לשלוח תינוק לבית אחר, ולוותר על השליטה על הקורה איתו בשעות שהוא לא לידך. אני מאד מקווה שהכל יסתדר, ושתהייה לך ולילדך
שנה שמחה ופוריה. יהיה מעניין מאד לשמוע בהמשך איך הולך. בהצלחה, ליאת

קארין 25

New member
תודה ליאת../images/Emo140.gif מאוד מאוד ארוך

לגבי ערוב הגילאים - אני מאוד מקווה שיהיה בסדר. אהבתי את דעתך בעניין ומקווה שבאמת כך יהיה - שהילדים הקטנים ילמדו מהגדולים יותר והגדולים יהיו מעין "אחים גדולים" אוהבים ומתלהבים. מהתרשמותי מהילדים שהיו בפעוטון בשנה שעברה - שחלקם ממשיכים גם השנה, ראיתי "ילדים טובים" ומחונכים אצלה. - יש פעוטונים בהם ראיתי (-לפחות ככה התרשמתי וכלן "ברחתי" מהם) שהילדים כאילו "בעונש" / "מפחדים" מהגננת יושבים כולם מצופפים מידי אחד לשני וממש כאילו "תחת משטר". מצטערת על הדימיון אך זה הרושם שקיבלתי. אני חייבת לספר לכם על גן שנכנסתי אליו - זה לא בהקשר לשירשור כאן אבל אני חייבת. כאשר הלכתי לראות פעוטונים/משפחתונים/תינוקונים נכנסתי לגן הנמצא בוילה - 2 קומות. אני חושבת שזוהי וילה שמשרתת אך ורק את הגן - לא נראה לי שחיים שם גם אחרי פעילות הגן.מיד תבינו למה. בקומה הראשונה - ילדים בגיל 4 היו שם איזה 35-40 ילדים - אני לא מגזימה! בחוץ חצר גדולה וכולם שיחקו - בדיוק היה להם איזה חוג התעמלות או משהו כזה עם מ ל א מטפלות/גננות "משגיחות". בקומה השניה - 4 או 5 חדרים בכל חדר קבוצת גיל אחרת. ההבדל בגילאים בין החדרים - 3 חודשים ז"א הילד עובר חדר כל 3 חודשים פחות או יותר. בחדר של בני ה-3 היו משהו כמו 15 ילדים. גם שם קיבלו ילדים החל מגיל 3 חודשים. בכל חדר מטפלת אחת וחוץ מהן עוד מטפלת אחת שעוברת בין החדרים "לעזרה" במקרה הצורך. מה אני אגיד לכן - נ ב ה ל ת י ! נ ל ח צ ת י ! תוך 3 דקות מהרגע שנכנסתי קיבלתי "כאב ראש" - כמה רעש - מכל חדר בוקעים רעשים של משחקים שונים / שירים שונים / מנגינות / צלילים. אפילו לא המתנתי לדבר עם מנהלת הגן שהיתה עסוקה באותו רגע בשיחה במרתף הבית - בטח המקום היחיד שיש שם שקט ואפשר לנהל שיחה !!! ב ר ח ת י מהמקום ב מ ה י ר ו ת !!!!! גננות יקרות - מה דעתכן על מן גן שכזה??????????????? בלי הגזמה - נראה לי שהיו שם סה"כ משהו כמו 70 ילדים ! לדעתי היסטרי לגמרי לשים שם ילד בכל גיל ובייחוד קטנטנים - 3 חודשים ?????????? ונחזור לנושא העיקרי - הבנתי את העניין בנושא "סדר יום" - אני חוזרת בי מהשאלה! בקשר לשכנה - היא חברה מאוד טובה שלי כבר שנים ובמקרה יצא שנרשמתי למשפחתון מתחת לדירתה. והיא באמת נשמה טובה בלי שום קשר
אם לא היא לא הייתי יודעת על קיום הפעוטון הזה...
בקשר להריון - נחיה ונראה איך יתפתח הנושא - העיקר שיהיה במזל ויעבור בקלות
תודה רבה על תשובתך. אשמח לעדכן בהמשך. ותודה על הסבלנות לקרוא את כל מה שכתבתי כאן
שנה טובה, פוריה ומוצלחת

קארין 25

New member
תודה טלגל. אשמח לעדכן בהמשך../images/Emo140.gif

שתהיה שנה טובה, פוריה ומוצלחת

טלגל

New member
קארין אחרי שעוברים מספר ימים

ההודעה כבר לא קופצת לראש הדף. אני חושבת שאחרי יומיים-שלושה.

למעלה