שלום לכל הבנות

המודאגת

New member
שלום לכל הבנות

יש לי שאלה: אני 4 ימים לאחר הביוץ ואני מדממת (אנחנו בחודש ה-3 לניסיונות, ויש לי מחזור סדיר ביותר, וזו פעם ראשונה שאני מדממת בזמן זה). הדימום הוא פחות מאשר במחזור, אבל בהחלט ישנו... ואינו מלווה בכאבים כלשהם (במחזור יש לי כאבים בגב התחתון). האם מישהי התנסתה בתופעה שכזו? בנוסף, התקשרתי לקופ"ח וכבר לא היה רופא תורן אז דיברתי עם האחות והיא ישר אמרה שהיות ויש לי קשיים להרות, אז כדי שאני אתחיל לנהל מעקב אצל מומחה פוריות (לא פחות ולא יותר) ושהוא יתן לי תרופות... הייתי ממש מופתעת מדבריה, שכן תמיד ידעתי שלוקח זמן וש-3 חודשים זה ממש לא הרבה, וגם איזה רופא יסתכל עלי בכלל אם אני אומר לו שאני מנסה רק 3 חודשים... מה דעתכן?

אולה *

New member
שלום לך המודאגת!

גם כאשר המחזור סדיר ביותר, יש לפעמים סטיות לכאן ולכאן. יש לכך המון סיבות, ולא הייתי מתחילה לדאוג עדיין. 3 חודשים - זה בהחלט זמן לא מספיק כדי להתחיל לדאוג. בד"כ הרופאים ממליצים לנסות במשך שנה, ורק אז להתחיל בבירורים. אני הייתי ממליצה להתחיל לברר אחרי 7-8 חודשים של נסיונות לא מוצלחים. לכן, אל תדאגי ותמשיכו להינות! אולה

המודאגת

New member
אבל הדימום זה מה שבעיקר מדאיג

אותי, יש למישהי מושג מה זה יכול להיות? או אולי מישהי שחוותה את זה?

נועם@בת

New member
דימום הוא בהחלט סיבה לדאגה קלה

פשוט תגיעי בהקדם האפשרי לרופא. לא יודעת ממה זה נובע. לפעמים זה פציעה בנרתיק, ולפעמים שינוי הורמונלי, ולפעמים לויד´ת מה. רצוי שרופא יראה אותך בזמן הדימום כדי לזהות מה מקורו. טוב, קצת בעיה להשיג רופא ביום העצמאות
אז נקוה שעד יום חמישי הכל יעבור, ולא יחזור יותר.
נועם

רומי 007

New member
מציעה לך לשאול את השאלה

בפורום של רופא גניקולוג. התופעה לא מוכרת לי אבל נושא הפריון הוא דבר מאוד לא קבוע ויכול להיות שהחודש הגוף שלך מתנהג אחרת (אולי אפילו בגלל מתח) וכבר קיבלת מחזור. אני מנועה מלתת לך תשובה כי אין לי. אם יכאב לך משהו לכי למיון ואם זה סובל דיחוי תבדקי מיד אחרי יום העצמאות. מה שלא יהיה - תרגישי טוב ותנסי להרגע.

dandushx

New member
למודאגת

רשמית מקובל לחכות שנה , אבל גם אני הייתי חסרת סבלנות והלכתי לראות את הרופא נשים שלי אחרי 3 חודשים!!!!!! והאמת פחדתי שהוא ינפנף אותי מהחדר באותו רגע , אבל הלכתי כי היתה לי איזה תחושת בטן , והרופא דווקא הגדיל ראש ושלח אותי לבדיקות דם הורמונליות שלא כרוכות בהרבה מאמץ וטרחה (הכל בדקירה אחת )ואינן פולשניות ואת בעלי לבדיקת זרע , והסתבר שאצלי הכל בסדר ( כמו שחשבתי והרגשתי תמיד ולכן התפלאתי שלא נכנסתי להריון בשלושת החודשים שניסיתי ) ואצל בעלי התגלתה בעית זרע שמצריכה הפריית מבחנה. אז בדיעבד טוב שבדקנו מוקדם ולא בזבזנו זמן ולא חתרנו בניוטרל במשך שנה של ניסיונות מתסכלים , של עוד חודש ועוד חודש של מכשפה אדומה שמגיעה כמו שעון. אני לא אומרת שזה המקרה אצלכם , בסך הכל בעיות פוריות אינן כל כך נפוצות (נדמה לי רק 10 אחוז מהאוכלוסיה) ורוב הסיכויים שהכל בסדר אצלכם , אני מאחלת לך את זה מכל הלב , ואם לא , אז תדעי שיש לך פה בית חם שיקבל אותך ויתמוך בך עד שתעברי לפורום השכן של הריון . אז המון בהצלחה דנדוש

ligo

New member
למודאגת

לגבי הדימום- גם לי זה קרה פעם אחת כשהייתי יומיים לאחר הביוץ (ואני יודעת בוודאות שהיה ביוץ כי הייתי במעקב אולטרסאונד). הרופא לא ידע להסביר. יכול להיות שזה קשור ללחץ בגלל הרצון להיכנס להריון. בכל מקרה, 3 חודשים זה באמת מעט זמן. הייתי מחכה עוד 3 ורק אז פונה לרופא. שיהיה בהצלחה

למעלה