לגבי שאיבה
שלום חופית אני שאלתי את השאלה שלך לפני כמה ימים, ואני חייבת לשתף אותך שזה מאד משמח זה להיות בצד שאחרי, שיודע יותר. אז ראשית, תלכי לשאלות נפוצות, יש שם תיאורים ארוכים ומועילים של התהליך, בהם אני נעזרתי. בנוסף, אני אתרום לך קצת מהנסיון שלי. הצום (מאוכל וגם משתייה) צריך להיות של שש שעות לפני השאיבה, וזה כדי שלא יהיו סיבוכים בהרדמה (כמו הקאה). מתאשפזים בבית חולים וחשוב לשים לב שאם זאת הפעם הראשונה שלך בבית החולים, תביאי איתך טופס 17 מקופת החולים ותסדירי את הרישום בקבלה מספיק זמן לפני הזמן המתוכנן לשאיבה. בבית החולים מקבלים חלוק מצחיק, מיטה, ומחכים. התהליך קצר, כעשרים דקות, בהם נרדמים תוך זמן קצר מאד, ומתעוררים די בקלות תוך רבע שעה אחרי היציאה מחדר הניתוח. כנראה זו פרוצדורה די פשוטה, אבל יכולים להיות כאבים בבטן, וקצת דימום אחריה. שימי לב - אם את רגישה למשכך כאבים (כמוני) נורא חשוב ליידע את הצוות, ולברר שהם רשמו את כל המשפחות של תרופות להן את רגישה, כדי שלא יקרה לך מצב בו תתחילי להגיב באלרגיה מיד אחרי הניתוח. אחרי כמה זמן יתנו לך שתיה וסנדוויץ די טעים, כי את בצום המון שעות, שותים עוד ועוד, מקבלים נוזלים נוספים מאינפוזיה, ומחכים איזה שעתיים, ואפשר ללכת הביתה. בהצלחה!!!