שלום לכו-לם.

tushi333

New member
שלום לכו-לם.

הנה שאלה אליכם: איך מבת אדם צינית, יבשה וכבדה אפשר לההפך למשוחררת, זורמת ובעלת שמחת חיים?! ברור שמהפך אישיות אי אפשר לעשות, אבל איזה הצעות יש לכם בכ"ז כדי לשנות את המצב העגום, כפי שהוא היום?!

kung fu

New member
תתחילי בלקבל את עצמך כמו שאת

"בת אדם צינית, יבשה וכבדה" ורק אחר כך תעבדי על לשנות את עצמך למה שאת רוצה להיות.

rubber duck

New member
לזרום עם החיים

את צינית יבשה וכבדה מישהו צריך היה להגיד את זה כדי שתחליט שאת כזאת עכשיו נסי לברר מי אמר ושחררי אותו / את הגישה הזו מחייך מעבר לכך בני אדם משתנים וכך גם את אל תעצרי את השינוי , תני לו להתרחש וסייעי לו היפתחי לדברים חדשים נקודה נוספת היא הציניות ציניות זו דרך להסתיר כאב וקושי במקום להסתיר הבליט את הקשיים וכך תתמודדי עימם שרון

mimeli

New member
מסכימה עם קודמיי../images/Emo24.gif

קודם כל- תאוהבי את עצמיך כמו שאת.ותרשי לעצמך להיות את עד הסוף. בלי מעצרים. לפי הנסיון שלי..כל העסק הזה לא כ"כ פשוט. ז.א. לדבר על זה- בהחלט כן.. אבל לייסם אותו..
מה שכן- זה מסע מרתיק וכדאי..!! יש לנו כאן כמה אנשים שיכלו לעזור לך בנושא באופן מעשי.. הנה מה שעוזר לי במסע שלי:
רשמתי לי משפטים חיוביים שמתאימים לי על המראה שלי 0עם לורד מחיק).כמו: אני אוהבת את עצמי. אני מקבלת את עצמי כמו שאני. אני משחרת את הישן בנינוחות ומקבלת את החדש אל תוך חיי. וכו' ואומרת אותם כל בוקר.
עוד משהו שהציעו לי: לבחור 3 דברם חיצוניים שאני אוהבת בעצמי.כמו עניים. פה. ידיים..ו3דברים פנימיים. כמו יצירתיות. שמחת חיים...ואז לגשת למראה להסכל אל תוך עייניי ולהגיד "אני אוהבת את העניים שלי" "אני אוהבת את היצירתיות שלי"וכו'..
תכתבי ותגידי לעצמיך "כל הכבוד". תפרגני לעצמיך. על זה שאת מוכנה לצאת למסע ולשנות דברים, לדוגמה. על זה שאת צינית. כל מה שעולה לך בראש.. זה מה שעולה לי כרגע באש! שיהיה לך המון בהצלחה! סימון

סדנת מהות ../images/Emo13.gif

אם מעניין אותך, תפני אלי במסר. מיקי רוח מדבר

rubber duck

New member
כל אחד יגיד לך משהו אחר

אישית הייתי בסדנא ולא ממש נהנייתי ממנה אחרים לעומת זאת יגידו שהיה נהדר אבל הכל עיניין של גישה ותחושה שרון

בדיוק ../images/Emo13.gif

הכל עניין של גישה ותחושה. אם הגישה שלי אומרת שאני אלמד משהו מכל דבר, אז בטוח שאני אלמד משהו מסדנה שבאה ללמד דברים מראש
לגבי תוצאות ניתן גם לבדוק סיפוק של אנשים ע"י בדיקה של כמות בוגרים לעומת כמות פורשים + כאלו שביקשו את כספם חזרה ... ומסתבר שהאחוז הפורשים + אלו שביקשו את כספם חזרה בטל בשישים. האם זה יכול להעיד על הסדנה? רוח.

rubber duck

New member
לא אכנס כאן לויכוח על נתונים

סטטיסטיים מאחר ואין לי אותם והם מעולם לא פוקסמו על ידי גוף אמין מה שכן אני יכול להגיד הוא שהרגשתי שם במצב שבו מנסים לעשות לי שטיפת מוח התכנים היו מאד נוקשים ודרשו להקשיב לכל דבר גם אם הוא פוגע באמונות בסיסיות של המשתתף שרון

בסיידר בלי ויכוח על נתונים.

אתה עשית I Am או מהות? כי בסדנה שאני עשיתי לפני שנתיים, אף אחד לא דרש ממני כלום... אם רציתי לצאת באמצע הרצאה או התנסות יצאתי, אם רציתי לשבת בחדר ולהקשיב ישבתי. לגבי "פגיעה באמונות בסיסיות". גיליתי שגם לפעמים, יש אמונות בסיסיות שוואלה לא מביאות את התוצאות שאני ורצה בחיים. ואז מאוד יכול להיות שהאמונות הבסיסיות הללו, לא ממש משרתות אותי. ביום ששחררתי אותן, פתאום התחלתי לפעול בדרכים חדשות, שונות מבעבר, שהביאו אותי יותר קרוב אל התוצאות שרציתי להשיג בחיים. מה שהאמונות הבסיסיות הקודמות לא איפשרו.. עכשיו עם "הרגשה" אי אפשר להתווכח. אפשר ל"התווכח"/להתדיין/לשוחח על מחשבות, דעות, אמונות ... אבל עם Wהרגשות' אין מה לעשות. (אני מקווה שאתה זוכר את השיעור בנושא הרגשות?) רוח.

rubber duck

New member
מהות

לא אציין היכן אבל כן אציין שכשהודעתי שאני עוזב ( כנדרש על ידי מארגני הסדנא ) ניסה המוביל להתעמת מולי אישית ולשכנע אותי להשאר בכל מיני טוענות שרון

הבדלים

יש הבדל ויש דומה בין לצאת מתהליך לשרותים, החוצה לעשן סיגריה וכד' לבין עזיבת הסדנה. הדומה הוא שבשניהם זה סוג של בריחה. כי מה לעשות, רובנו צומחים וגודלים בדיוק במקומות שבהם לא נוח לנו, לא נעים לנו. כלומר מחוץ לאזור הנוחות שלנו! באזור הנוחות שלנו נדיר שנלמד משהו חדש - כי אנחנו כבר מכירים את כל מה שנמצא שם - בגלל זה נוח לנו באזור הזה. עכשיו, היות שההבטחה של מעבירי הסדנה היא ליצור לך מרחב מוגן שבו תוכל לעבור פריצת דרך בחיים שלך. תהיה וודאי שיהיו בו עימותים - שהרי אתה עומד מול דברים שיכולים כדבריך "לפגוע באמונות בסיסיות" וזה בהחלט יכול לזעזע אדם ולהוציא אותו מאזור הנוחות שלו. - אך כפי שכבר כתבתי, יש "אמונות בסיסיות" שלא רק שלא עוזרות ומקדמות אותך, הן עלולות לקבע אותך ולתקוע אותך. אני יכול לשתף אותך שכשאני עשיתי את מהות, הרבה אני לא למדתי שם, מכיוון שאני את התהליכים של מהות עברתי כבר בסדנאות אחרות בעבר, אבל בהחלט סדנת מהות הזכירה לי דברים ששכחתי, אפשרויות בחיים שלי שפתוחות לי ושאני לא שם לב אליהן. ולכן גם המשכתי לסדנת ההמשך "מקור". אך בהחלט אני אציין כל אדם שונה מחברו, וזה מה שעושה את העולם הזה נפלא כל כך. יש אנשים שאולי הסדנה לא מתאימה להם, או בגלל האופי שלהם, או בגלל צורת החשיבה שלהם, או בגלל המקום שבו הם נמצאים בחיים באותו שלב שהם עושים את הסדנה. (ואני מדבר לא רק על סדנת מהות אלא גם על סדנאות בסגנון כגון: הפורום, אינסייט ויש עוד כמה כאלה בשוק) אבל איך ידע אדם אם זה לא זה, כל עוד הוא לא ניסה? אי אפשר לדעת אם זה לא מתאים כל עוד לא ניסית! ואני יודע בוודאות שאם אתה מנסה ועובר את כל הסדנה! ובסוף הסדנה אתה עדיין טוען שזה לא זה ושלא הפקת כלום - אתה מקבל את כספך בחזרה (בסדנת מהות בכל אופן - לא יודע על הסדנאות האחרות) כלומר כשאתה בא לעשות את סדנת מהות אתה מקבל גם תעודת אחריות! אני מקווה שאתה מסכים עימי שבעוד שיש אנשים שלא הפיקו כלום מהסדנה - כמוך לדוגמה, יש הרבה מאוד אנשים אחרים שכן. אחרת מזמן הסדנאות הללו היו מפסיקות להתקיים! אז מי אתה ומי אני שנמנע ממישהו את הסיכוי לפריצת דרך בחיים שלו? רוח.

למעלה