שלום לכול המומחים

FreeFeeling

New member
שלום לכול המומחים ../images/Emo13.gif

לאחרונה נתקלתי בבעיה: קשה לי להתרכז מתי שאני מצייר רישום. (ציור בעיפרון) ואילו ציורים עם צבע כמו ציורי שמן ודיגיטאליים אין לי שום בעיה ואני יכול להיכנס ממש עמוק לתוך הציור. התופעה דומה למצב לימוד של משהוא שלא מעניין אותי. (אני חושב על מיליון דברים במקביל ולא מצליח להתרכז באותו הנושה) להמרות שהרוב נובאה מהדיסלקציה כנראה !?? חלק מהמצב הזה הוא בגלל החום ! אני מאוד סובל ממנו והוא ממש מקשה אלי. האים לחזור לרטלין ? (כבר כמה שנים שאני לא נעזר בו). יש דברים יותר טובים שמומלצים ? לפני זמן מה הייתה הודעה שתיים שדיברו על שוקולד ,האים זה באמת עוזר ? אוח אוד מאת יגיעו ציורים האמתיים ! (בגלל החורף כמובן!) קור ,עוצמה ,עננים ,אביר צלול ,רוחות ,ערפל ,קרני שמש ,רעמים ,מים ,שלוליות ,בקיצור העבירה תתחיל וכול הטבע יזמר וישיר ! שלכם באהבה FreeFeeling בן

Iris-1

New member
כן לשאלה הראשונה שלך

שוקולד מאד עוזר לריכוז - לפחות לי. קוביה אחת עושה פלאים. דברים נוספים שעוזרים לי - הם כוס קפה עם 2 סוכר ששותים לאט לאט כל פעם שמרגישים את החום (הקפה בינתיים מתקרר ואז אצלי זה נעשה עוד יותר אפקטיבי ומחזיר לי את הרכוז). ואכן בתור אומנית בנשמתי לצייר בשחורל בן לפעמים זה מוריד את החשק לצייר. גם אני כמוך אוהבת לצייר בצבעים ולא בשחור לבן. אבל בחיים יש משימות שצריך לבצע ושיעורים שלא כייף להיות בהם. תשתדל שיהיה לך לפחות תמיד שוקולד או סוכריות בתיק ובהצלחה בלימודים. בקשר לריטלין וכאלה אולי אפשר לנסות לחזור לקחת אני לא מומחית בקטע הזה ומשאירה את זה כמו שאמרת למומחים בשטח. איריס וחג שמח.

FreeFeeling

New member
הי איריס ../images/Emo13.gif

תודה רבה על העצות !
(אני אבדוק אותם בהקדם ובאופן רציני) בקשר לציור בשחור לבן: אני דפקה מאוד אוהב ציור עם עיפרון ויש בזה הרבה כוח ועוצמה. בנוגע ללימודים ,אני כבר לא תלמיד.

FreeFeeling

New member
חבל ! ../images/Emo12.gif ../images/Emo10.gif

בגלל שלא האלו אוד רעיונות אני נאלץ ללכת ולאמץ את הגישות שאני מקיר. השוקולד באמת מאוד עוזר ! ולכן כנראה שעוכל כמויות של פריט זה ואחזור לרטלין .....! זה מאוד חבל אבל הפטרונות היחידים שיש לי כרגע ביד ואני ממש צריך אוד רעיונות. FreeFeeling

חמוד שלי! ../images/Emo24.gif

שכחתי דבר אחד חשוב חשוב! בדיקת עיניים!!! לציירים יש נטיה לאבד ריכוז ברגע שהראיה שלהם נחלשת, ואני מכירה אותך ויודעת שאתה מצייר ה-מ-ו-ן! אז קודם תתחיל בבדיקת עיניים ונמשיך משם!

דרדרית

New member
../images/Emo41.gif אין לי פיתרון ../images/Emo28.gif אבל

מנסה לחשוב על הקושי ממקום אחר- דווקא מכוון של תיפקודי מוח ימין ומוח שמאל. כתיבה שייכת לפעולות אותן מבצע בד"כ מוח שמאל ואילו הצד היצירתי - הבעתי אומנותי- מוח ימין. לא סתם נאמר על הדיסלקטים כי הם יצירתיים. יכול להיות שיש קשר שדווקא כדיסלקט- קשה לך ברישום, אולי דרך העבודה שם היא מושפעת או מופעלת ע"י מוח שמאל, ואילו בציור - צבע - מופעלים איזורים אחרים.. למה חושבת כך? סיפור קטנטן אישי... יש לי כתב יד איום ונורא- (יתכןבכלל שאני בכלל דיסגרפית בצורה כזו או אחרת,) אך, אותה יד, אותו עט- בזמן של כתיבה בדפוס- אני נחשבת "לגרפיקאית של בית הספר", כתב ידי ועיצוב האותיות שלי מקשטים את הכיתות כבר שנים.. למה? - כנראה- מוח ימין- מוח שמאל ומה שביניהם... פיתרון? אולי באמת שאם לצורך מטלות כתיבה עליך ליטול רטלין- מי יודע? אולי גם לרישום??? (מהרהרת בקול רם...) שווה לבדוק את הנושא. ספר מה תוצאותיך ו- שלח לנו ציור. טוב? דרדרית

FreeFeeling

New member
איזה יופי של חוש הומור ../images/Emo13.gif

דרדרית: היי תודה על התגובה ! "כדיסלקט- קשה לך ברישום, אולי דרך העבודה שם היא מושפעת או מופעלת ע"י מוח שמאל" *ככול שידועה לי גם רישום משתמש במוח ימין. אולי בגלל שקשה לי להתרכז הגבול בין מוח ימין לשמאל מטשטש !? .ציורים עם צבע. יכול להיות שבגלל הצבעים קורה אצלי משהו או גירוי כלשהו שמכניס אותי למעצב של ריכוז גבוהה ? "שלח לנו ציור. טוב?" בכף
! .לבקשתך
. הנה ציור. ציירתי אותו אתמול ושופר היום.
(יש פה בתפוז פורום "אומנות" שאני פעיל בו) (נחשו מי מנהלת הפורום המדהימה ששם !?) מי שהתחום הזה נוגעה ללבו מוזמן בכף להצטרף אלינו ואני בתוך שכולם היו שמחים. שלכם באהבה
בן באור FreeFeeling

דרדרית

New member
היי בן ../images/Emo39.gif

קודם כל הציור שלך מדהים דבר שני באמת לא התכוונתי להפעיל חוש הומור אלא התחברתי אסוציאטיבית עם משהו שמטריד אותי כבר שנים ולא קיבלתי פיתרון- מה שקורה לי בכתיבה- בכתב רגיל לעומת אותיות דפוס.. כשאותה יד יכולה לכתוב את אותו דבר עם אפילו אותו כלי כתיבה- ואז קורה משהו וכאילו איזור אחר "תופס את השליטה" על הכתיבה וזה משתנה..ושאלתי את עצמי בקול.. אולי זה המצב דומה בין ציור בצבע לרישום.. היי- גם לי אין את כל הפתרונות ולא בכל מצב נתקלתי ויודע מה? יש דברים שאני מחפשת להם פיתרון שנים- ופשוט עוד לא כתבו עליהם החוקרים וזה מסוג הדברים שלא נתקלתי בהם עד כה. ואגב- מנהלת הפורום המדהימה הזו מוכרת לי... נחש מאיפה? כן מפורום האומנות שאני מגיחה אליו לא מעט אבל רק לקריאה ולהעשרה כללית שוב בהמון הצלחה דרדרית

למעלה