שלום לכולן

yaeli20

New member
שלום לכולן

שמי יעל ואני בת 24, אמא שלי נפטרה מסרטן כשהייתי בת 7, אני למעשה מכירה רק את האמא החולה מכיוון שהיא חלתה כשהייתי בת 4 ואני לא זוכרת הרבה לפני זה... לצערי גם מה שאני זוכרת מאמא שלי זה רק מעט פלאשים קצרים. בתקופה האחרונה יש לי יותר ויותר צורך להכיר מי הייתה אמא שלי - איזה אישה היא הייתה... שבוע הבא אני אמורה להיפגש עם דודה שלי שהיא ואמא שלי היו חברות טובות.. אני לא כל כך יודעת מה לשאול - יש רעיונות?

הי יעלי! ../images/Emo140.gif

הי יעלי, ברוכה הבאה! צר לי לשמוע שהסקת כל כך מעט לחוות את אמך. גם אני הספקתי רק עד גיל 9.5. וזה מעט מידי - לכל הדיעות. אני חושבת שזה נפלא שאת רוצה להשלים קצת מידע על אימך. אני חושבת שיש לזה מקום חשוב בחייך - חשוב שתהיה לך דמות יותר מגובשת של אמא, כי בסופו של דבר - אמא ממשיכה להתקיים בעולם שלנו בתור הייצוג שיש לה אצלנו. באשר לשאלתך - קודם כל, קשה לי להאמין שתמצו הכל בפגישה אחת. לכן אני מציעה לך בפעם הראשונה דווקא לתת לה להתחיל לדבר. שתספר לך כל דבר באופן אסוציאטיבי - כך יעלו הדברים הכי מעניינים. כל דבר כזה תוכלו לפתח בהמשך בצורה יותר מסודרת. בהמשך, תוכלי להכין שאלות לפי קריטריונים שונים. למשל, תוכלי ללכת כרונולגוית - איך היא הייתה כילדה, בבית ספר, בצבא, כאשה נשואה, כאם ... או לפי נושאים - תיאור האופי שלה, מה אהבה לעשות, מה הצחיק אותה, מה העציב אתה, מה אפיין אותה, וכך הלאה. אני ממליצה לך מאוד לכתוב או להקליט את הדברים האלה [אם לדודה לא מפריע]. אשמח לשמוע ממך איך זה מתפתח. ובכלל, את מאוד מוזמנת להישאר איתנו, לשתף ולהשתתף ככלשיתאים לך. אנא הרגישי כמו בבית.

קינגית7

New member
שלום יעלי

קודם כל, שלום ואני מקווה ששלומך טוב. לגבי השאלה שלך... אני הייתי מציעה בנוסף, אם הדודה זוכרת מספיק, אז לשאול גם על עצמך ביחס לאמך, כלומר, איך היא הייתה כשנשאה אותך ברחמה וכיצד טיפלה בך לאחר לידתך, איך בחרה את שמך והאם התלבטה בין כמה שמות.. מה אמרה עליך כשרק נולדת... יהיה נהדר, כמו שסקאלי הציעה, אם תוכלי להקליט אותה בדרך כלשהי כדי שישמרו לך הזכרונות שלה...

למעלה