שלום לכולן

ברגרוף

New member
אמרת נכון אבל לא רק...

זאת לא שאלה של שירות משמעותי אלא שאלה של שיוויון הזדמנויות, נשים לא מקבלות הזדמנות לבחור. הן נתפסות בצבא כמטרד מתוך שוביניסטיות ושנאת נשים טהורה. גברים יוצרים מועדון סגור שמתחיל בשירות הצבאי ונגמר בראשות הממשלה ובתפקידי ניהול בכירים במשק, בדרך של חבר מביא חבר, מצב שלא מאפשר לנשים להשתלב כראוי. שימי לב איפה נמצאים היום שבתאי שביט אהוד ברק ביבי עמי איילון גדעון עזרא ועמרם מצנע יעקב פרי וכו' וכו' וכו' המקסימום שהם מוכנים לעשות זה לקחת את הפקידה הפלוגתית שלהם שתהיה מנהלת לשכה או פקידה בכירה בעסקים שלהם, הם לא יתנו לה להתקדם מעבר לזה, היא הרי אשה. אני יכול לספר לך משירותי הצבאי הסדיר ועד לשירותו היום כמילואימניק שאין לך מושג עד כמה דברים נסגרים ברמה של חברים מהצבא, ומשום שנשים מורחקות מהצבא(במניפולציות שונות ומשונות) הן גם מורחקות ממוקדי קבלת ההחלטות(זה לא סתם שלא מועבר חוק להוצאה מוכרת של מטפלת או גן, גברים בכנסת לא מבינים למה האשה לא יכולה גם לעבוד וגם להיות אמא בבית אחרי העבודה כי הם מעולם לא טיפלו בילדים). גליה מאור או עופרה שטראוס הן יוצאות מן הכלל המעידות על הכלל, והן צריכות לשחק בתנאים איומים בתוך מערכת גברית עם קודים גבריים שמזלזלת בהן גם כשהן מעולות.

לברגוף אני מסכימה איתך במאה אחוז.

לכן אני חושבת שבמקום להכניס עוד ועוד נשים למערכת שמפלה אותם לרעה ומיסודה אינה מתאימה להן אפשר להכניס אותן למערכת אחרת שתעזור להן לשאוף ליותר ולהתקדם. שים לב שהבנות שכן מצליחות בכנסת הגיעו לשם אחרי שהן התנדבו למען הקהילה ובלי קשר לשירות הצבאי שלהן. אתה רוצה יותר בנות בכנסת, תן להן להתנדב במקום שיעריך את הכישורים שלהן. בתחילת השירות הצבאי שלי שירתתי בבסיס סגור, רוב הבסיס אוכלס בבנים. אני הייתי שייכת לקבוצה של עוד כ- 6 בנות ששירתו כקשתיות. היינו מאוד מבודדות, גם בגלל הסיבה ששירתנו בלילה ולא בשעות שכל הבסיס ער. אני חייבת לציין שבאיזשהו שלב המיקוד של המפקדת שלי עבר מהפעילות המבצאית, להזהרות כלפי שאני לא אתקרב יותר מידי לבנים. אבא שלי פחד במשך כל השירות הצבאי שלי שמישהו יחטוף לי את הנשק שהיה גדול ממידותי. אני פחדתי שיאנסו אותי, והייתי עם חבר'ה ממש נחמדים בצבא וממש הערכתי אותם. שמחתי מאוד שנתנו לי נשק, ולא בגלל שפחדתי שאיזה מחבל ישתלט על הבסיס, אלה כי הרגשתי צורך להעזר במשהו עם איזה חייל שלא יצא הרבה זמן הביתה ינסה לקחת מגופי משהו בכוח.

למעלה