שלום לכולן

שלום לכולן

כן, גם אני מצטרפת בעוונותי אל מכורות הסדרה. גבר לא יבין זאת, את הכוח הנשי המדהים הזה. נתפסתי אל המורכבות של התהליך ואל השיטה של האימון, שהיא מיוחדת ומעניינת, ומאוד שונה מטיפול מסורתי. היכולת לגדול מול העיניים שלנו גורמת לי להתפעמות. אני חושבת עם זאת שהדגש בעונה זו על הבית המפואר ועל המראה החיצוני של הבנות, הוא מופרז, וקצת חוטא לעיקר שהוא התהליך כמובן. הפכו את התוכנית להרבה יותר הוליוודית (וגם הוסיפו את הפסיכולוג הסטריאוטיפי הזה - ממש חבל). חוץ מזה, איאנלה, לאחר הסתגלות קצרה והתאבלות על ראנה המתוקה, התגלתה כמופלאה. פשוט אישה עם כריזמה. 'יש לה את זה' כמו שאומרים. היא באמת לקחה את המקום הראוי לה, וזאת מתוך כבוד לרונדה ולאחרות. זה נעים. אשמח לקרוא את מחשבותכן ולשתף אתכן מכאן. לילה טוב. גלילה.

אין מה לעשות, נשים זה כח.

ולמה קשה לקבל את זה שאנחנו שונות? זה לא חדש וזה אפילו משעשע לחשוב שהדיון הזה לא משתנה בכל הדורות האחרונים. מה שעולה חזק מהסידרה זה תהליך העיבוד שעוברות נשים, שהוא שונה במהותו מזה של הגברים. הנפש שלהם מתקדמת וניזונה ממשברים, בעוד שהתהליך אופייני לנשים.

ברגרוף

New member
כל בני האדם שונים זה מזה

לא הסברת במה אתן שונות. אני רואה שוני בין הגברים לבין עצמם ובין נשים לבין עצמן שהוא לעיתים גדול יותר מהשוני בין המינים. אין ספק שיש שוני אבל הוא יותר תלוי חינוך ותרבות ופחות גנטי כפי שיו רוצים לחשוב כל אותם שמרנים שנתקעו במאות הקודמות.

../images/Emo45.gif מסכימה איתך לגמרי!

זה הכל עניין של תרבות וסדר חברתי, זה הכל..

../images/Emo140.gif ברוכה הבאה..

אני מסכימה איתך לגבי איאנלה.. היא מדהימה בעיניי, למרות שהבנתי שהרבה בנות כאן חושבות שהיא קשוחה מדי, אני אוהבת את זה וחושבת שזה חשוב.. שיטת האימון גם מדהימה בעיניי, אצל רוב הבנות.. יש לי קצת בעיה עם מה שעושים עם סאמר כי לדעתי לא עובדים עליה מספיק אבל חוץ ממנה, התהליך עם כולן מדהים..
לגבי הבדלים בין המינים? צר לי אבל אחרי שנים של לימודי סוציולוגיה אני נאלצת לחלוק על דעתך..

ברגרוף

New member
קידום נשים

בשנים הקרובות אנחנו הולכים לראות שקידום של אוכלוסיות מוחלשות כמו נשים יצמצם את ההבדלים(כבר היום בצבא אפשר לראות שההבדלים הולכים וקטנים כשנשים משולבות בתפקידים "גבריים" והן עושות את זה יותר טוב או לפחות טוב באותה מידה וזה למרות שהגברים עושים הכל כדי להפריע להן ולסלקן ממוקדים גבריים). כבר היום ברור שנשים מנותבות לתפקידים "נשיים" כבר מגן הילדים ובבית ההורים, והן לא בדיוק בוחרות לפטפט עם חברותיהן בגן הילדים אלא שהן מנותבות לכיוון הזה, ההתייחסות לבת אלימה תהיה שונה מאשר לבן אלים וכו' וכו' אלו התנהגויות שגם משפיעות על התפתחות המוח מעבר להיבטים הההורמונליים. הבת תנותב ע"י אמא למשחקי בובות ותדכא בה כל אגרסיה אפשרית(כדי שתהיה כלה למופת), בנים מנתבים למשחקי אגרסיה כוחניים ומכניקה כדי שלא יצאו בטעות הומואים(כל מי שהומו יודע שזה בולשיט ומס' ההומאים הנשיים הוא כמספר הסטרייטים הנשיים וכך גם לגבי הומואים גבריים וסטרייטים גבריים).

זה בדיוק מה שאמרתי, במילים אחרות..

זוהי הסוציאליזציה שיוצרת סדר חברתי וכיום הוא נראה כמו שאתה תארת בהודעה..

ברוכה הבאה גלילה רון פדר :)

ברוכה הבאה לפורום מתחילות מחדש גלילה מלעמלה שתהיה שבת שלום לכולם

ולמרות הכל - אחוות נשים

קודם כל, תודה על קבלת הפנים הראוייה לבית פתוח כמו שלנו...דבר שני, אני קוראת את התגובות בנוגע לחוויה הנשית, המתרחשת בקבוצת תמיכה/העצמה נשית, וזה גורם לי לחשוב. על כל פנים, אני סבורה שלנסיבות החברתיות יש משקל אדיר בקביעת התפיסות שלנו כפרטים - מבחינת הציפיות, התכונות המחוזקות, התפיסות וכו'. עם זאת, אני חושבת שיש איכות שונה הנקבעת בחווייה הנשית, אין זה משהו שיפוטי ואין להערכתי סיבה להירתע מתפיסה בנוגע לשונות. אני משוכנעת שגם בחברה שבה אין כביכול הכוונה לתפקידים מסורתיים או אחרים, יש שונות בין המינים. ואשר לסדרה, היא על נשים ומיועדת לנשים. גברים כמובן מוזמנים לצפות, מתוך סקרנות ועניין, אולם היא מתארת תהליכים המעלים סוגיות בעיקר נשיות. אני באמת חושבת שהיא מחברת לדילמות, לקונפליקטים ולנושאים המשותפים לנו והעומק שמגיעים אליו הוא בזכות החיבור בהווייה. חוץ מזה, שמעתי שאמנם בעונה השלישית מתחילים לעבוד עם מספר זוגות במהלך התקופה הראשונה, אך אני משוכנעת שהחוויה תהיה שונה - גם אם אפקטיבית ואטרקטיבית. זהו, שיהיה שבוע נעים, פורה ומעניין. גלילה.

ברגרוף

New member
ברוכה הבאה לימי הביניים

את מדברת כאילו את תקועה אי שם ביחסי גברים נשים מתחילת המאה. אולי גם תגידי שגברים צריכים לצוד ולהכות נשים, ונשים צריכות לשבת בבית ולרכל או מקסימום לסרוג, ולהיות נרצעות וונרמסות בעיני הזכר השולט בהן. הנושאים שהן עוסקות בהן כמו יחסים ותהליכי שנאה עצמית קשורים גם למין הגברי ומענינים מאד גברים. זה נכון שגבר מאד מודחק יעדיף שלא תחשבי שהוא צופה בסדרה(הוא יעדיף שתחשבי שהוא רואה כדורגל, ובאמת כדורגל הוא דבר מדהים), אבל אני מקווה בשבילך שאת מקיפה את עצמך בגברים קצת יותר נגישים ופתוחים. אולי נדמה לך בטעות שהסדרה עוסקת רק בלסביות? אבל אפילו זה לא קורה בעונה הזאת, ולסביות דווקא מענינות גברים(מהסיבה הלא נכונה).

בר-אגרוף!

כמי שמזדהה כגבר 'רגיש' ו-'פתוח' הצופה בסדרה, ואותי מכנה כתקועה בימי-הביניים: אני לא יודעת איפה קיבלת את הרושם שבתור בן-אדם שראוי לכבדו אתה יכול לכתוב לי דברים עם אופי כל-כך תוקפני ואלים? אתה לא חייב לענות. הבנתי את הכיוון שלך כאדם. אל כדאי להשתמש בפורום לדיון תרבותי הייתי אומרת.

פיפיטה

New member
התוכנית מתאימה לכולם../images/Emo90.gif../images/Emo89.gif

לגברים ולנשים לנשים כדי שיעזרו להן בבעיות אישיות שנוגעות גם לגברים שלהן ולגברים כדי שידעו איזה בעיות יש לנשים שהם לא מודעים וכך שני הצדדים ירוויחו וילמדו כמובן.

מקבלת: התוכנית מתאימה לכולם../images/Emo89.gif||נ

בהחלט מסכימה עם הנאמר. הדבר היחיד שאמרתי, גם אם זה מרגיז מישהו איפשהו, זה שלדעתי התהליך בין נשים לבין עצמן הוא בעל איכות ייחודית.

א ו ר3

New member
מעניין מה היה קורה

אם היו משתתפים גברים בסידרה- כלומר, אם היו עושים במקביל תוכנית כזו גם לגברים... אמנם גברים נראים כאוכלוסיה יותר "חזקה" ופחות מראה רגשות... אבל אני חושבת שהגברים של היום קצת יותר מעיזים לחשוף .

ברגרוף

New member
את לא חייבת להסכים איתי

ואם הסגנון שלי היה בוטה או פוגע אני מתנצל.

לברגוף, בקשר לנשים בצה"ל.

אז זה לא מדויק. נשים עושות תפקידים גבריים בצה"ל אכן, אבל אני בטוחה שחלקן היו מעדיפות לתרום למדינה בצורה משמעותית יותר. אני הייתי בצבא תומכת לחימה, וכל השירות הצבאי שלי אני מודה שקצת קינאתי בלוחמים, ואפילו ניסיתי פעם אחת להצטרף לאימון ריצה והפכתי אותו לטיול (משעמם לרוץ, והנוף על גבול לבנון מדהים). אם כל זאת לא הייתי רוצה להיות לוחמת עם דם על הידיים, קישורי יירי גרועים, מבנה גוף הכולל גודל קטן הן לאורך ולרוחב לא היו הופכים אותי ללוחמת מצוינת. ולראייה אני יכולה להגיד שאבא שלי שהעביר לי בתורשה את "הגודל" התגייס ליחידה לוחמת והפך בסוף למחסנאי. עד היום אני מצטערת שלא עשיתי במקום זאת "שירות לאומי". שם אני בטוחה שהייתי מביאה לידי ביטוי אמיתי את הכישורים שלי. הסיבה שלא בחרתי ללכת לשירות לאומי היא די דיבלית למען האמת. צה"ל גייס אותי לשירותיו, צייד אותי לפני השירות במנילה, ונתן לי את הרושם שזאת הדרך, ובקשר לשירות לאומי למדתי על קיומו רק אחרי שהתגייסתי. למה לא לתת הן לגברים והן לנשים לצד המנילה שלהם מצה"ל גם מנילה משירות לאומי, אני בטוחה שבמצב כזה היו הרבה פחות משתמטים מהתרומה למדינה, והמדיניות רווחה הייתה חוזרת לפרוח לא פחות מהמדיניות לוחמה. ככה תהייה תחושה בקרב הציבור הרחב שתפקידים הנחשבים "נשיים" יותר נחשבים בדיוק אותו הדבר כמו תפקידים "גבריים" יותר.

למעלה