שלום לכולן

את הקושי לפתוח את הפה ולבקש העלאה

במשכורת, פגשתי גם אצל גברים. את האגרסיה וחוסר כל בושה לקפח נשים וגברים בשכרם, פגשתי, הרבה, אצל מעסיקים ואנשי עסקים, כולל נשים.

וזה לעיתים קרובות מביא להתנהגות

מוכרת אחרת - סחטנות רגשית. ברגע שמישהי (למרות שיש גם גברים כאלה) לא מרגישה שהיא יכולה לדרוש שהצרכים שלה ימולאו, היא חייבת למצוא מפלט אחר לרגשות האלה, ודרך אחרת בכל אופן לקבל חלק מהצרכים שלה, וזה יוצא הרבה פעמים בסחטנות רגשית. במקום להגיד באופן ישיר: אני רוצה X ו/או Y ולהצטרך להשתדל להיות אסרטיבית וגם להסתכן בקבלת תשובה שלילית ישירה, יש טפטוף של רמזים כאלה, לפעמים המון זמן אחרי שהצורך לא מולא. "את/ה אף פעם לא עושה X ו-Y בשבילי". כמובן שאם הבנאדם ממול היה יודע שהיא צריכה X או Y, לפחות היתה לו בחירה אם לעשות את זה או לא, אבל ככה אין לו בחירה, וזה מרגיז במיוחד, כי אני באופן אישי, לא קוראת מחשבות. בקשר לפחד להראות כעס, ולהרגיש רגשות רעים כלפי אנשים כשמגיע להם, יש לי שתי חברות טובות שאת שתיהן חינכתי לאורך זמן להיפתח לרגשות האלה ולאמץ אותם כשצריך. אני חושבת שזה הרבה יותר בריא.

ובכל זאת אני שואלת

האם יש לדעתכן קשר בין התכונה (בעיקר הנשית) האמורה למה שקורה כאן בימים האחרונים - יש עימותי דיעות ויש מי שמוחות עליהן באופן שיש בו המון אגרסיה ששמורה בדרך כלל רק ובעיקר למחאה נשית על אגרסיה (האשה שלא תמחה מול רופא הנשים בחדר לידה או מול הבוס שמקפח אותה בשכר - כן תקים ארגון נניח כנו "ארבע אמהות" שמוחה נגד האגרסיה שבהתנהלות הבטחונית שלנו....סתם דוגמא).

הבהרה לבקשתך

נשים מקבלות בהכנעה קיטונות של אגרסיה שמופנית נגדן, מוחות בעיקר נגד אגרסיה בין נשים ו/או שנוגעת למהויות מאוד נשיות מסורתיות שלהן (ארבע אמהות למשל) ומה שמוציא אגרסיה מנשים הוא הרבה פעמים מצבי אי הסכמה בין נשים - לא ממש בין גברים או אגרסיה גברית נגד נשים. נוצר כאן גל של ראקציה לדיון שכלל אי הסכמות שלא ממש בא לידי ביטוי בהרבה מקומות אחרים....למה ?

השאלה היא האם את חושבת שאנחנו

נשים מייצגות. אני חושבת שרובינו כאן בפורום קצת יותר אסרטיביות מהממוצע. אני אישית משתדלת כן להפגין כעס או תרעומת כשאני מרגישה שזה מגיע למישהו, ואני בהחלט לפחות ברמה השכלית פרופר חושבת שמגיע לי להרגיש רגשות "רעים" ו"לא נשיים" ושלמי שיש בעיה עם זה יכול מצידי להחנק איתה. וכן, לפעמים הדיונים כאן מגיעים למחוזות שהייתי מעדיפה שהם לא, אבל זה לא בגלל שאני חושבת שזה לא יאה לנשים, אלא כי אלה דברים שלי לא נעים איתם, והייתי מעדיפה לא להצטרך להיתקל בהם בפורום.

למעלה