שלום לכולן

ophir1234

New member
שלום לכולן

אני פעם ראשונה פה ויש לי כמה שאלות... אני בת 28, הייתי היום בבדיקת אולטראסאונד אחרי שאבחנו אצלי ציסטה. הרופא שעשה היום את האולטראסאונד אמר לי שזאת ציסטה שוקולדית שנראית כמו אנדומטריומה, בגודל 86 מ"מ שהוא אמר שזה גדול (זה נראה ע נ ק על המסך). חפשתי קצת מידע באינטרנט ואני צריכה שמישהי תעשה לי קצת סדר... אז ככה - זה שגילו לי ציסטה מסוג אנדומטריומה זה אומר שיש לי אנדומטריוזיס? ומטפלים בציסטה בגודל הזה רק בניתוח? שאחריו צריך לקחת גלולות? ומה ההבדל בין לפרוסקופיה והיסטר...? ואיך זה משפיע על הריון (לא בתכנון כרגע אבל כן בעתיד)? ועל מי אתן ממליצות לי באיזור ת"א (קופ"ח מכבי)? תודה רבה רבה מראש, אני פשוט ממש צריכה לדעת מול מה אני עומדת. אופיר

ophir1234

New member
ותוספת קטנה

יש לי כאבי מחזור א-י-ו-מ-י-ם מאז ומתמיד. אני מבינה שיכול להיות קשר? תודה שוב אופיר

גל 4

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ציסטה שוקולדית היא אחד הסממנים של אנדומטריוזיס אבל אפשר לדעת בוודאות רק אחרי לפרוסקופיה ולא מומלץ לרוץ לניתוח אבחנתי. גם הכאבים החזקים שתיארת בהמשך הם אחת התופעות. נטילת גלולות יכולה לסייע לך גם מבחינת הציסטה וגם בטיפול באנדו, במידה ואכן יש לך את המחלה. ברור שמה שאני כותבת כאן זה מהידע והנסיון שלי ועלייך להיוועץ ברופא מומחה. למיטב ידיעתי, לפרוסקופיה זה ניתוח שבו ניתן לראות את כל אזור האגן כאשר היסטורוסקופיה מתמקד בתוך הרחם. לא כדאי להגיע להתערבות כירורגית אלא אם כן אין ברירה. מבחינת הריון, יש תהליך שתצטרכי לעבור בכדי לגלות עד כמה, ואם בכלל, יש סיבה שלא תוכלי להכנס להריון באופן טבעי. אם לא אז יש טיפול הורמונלי, הזרעות, IVF וכל מיני טובין... אבל קודם להבין מה באמת המצב אצלך!! מבחינת קופ"ח מכבי, תוכלי לבקש הפנייה מרופא הנשים למרפאת אנדו' בתל השומר, אני קיבלתי ולא הייתה לי בעיה. אני מקווה שעזרתי קצת ונשמח כולנו לסייע בהמשך. בהצלחה ובבריאות.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כן, זה אומר שיש לך אנדו אבת אבחנה סופית תקבלי רק ע"י בדיקת המימצא במעבדה. ניתן לומר לפי המרקם שזו אנדומטריומה אבל שוב, אבחנה סופית רק אחרי בדיקה היסטולוגית. מימצא בגודל כזה לרוב מחייב התערבות כירורגית - ממליצה לך לפנות ליעוץ במרפאת האנדו' בתל השומר. אחרי הניתוח יש צורך להיות בדיכוי כדי להימנע מחזרתן של אנדומטריומות,לא כתבת אם יש לך סימפטומים נוספים כמו כאבי מחזור וכד'. לפרסקופיה זה ניתוח (חזיון בטן) - נכנסים דרך הטבור עם סיב אופטי רואים מה מצב האגן ומבצעים פעולות כירורגיות באם יש בכך צורך. תסתכלי בקישורי הפורום- יש הרבה מידע שיכול לעזור לך. בהיסטרו' מוכנס סיב אופטי לחלל הרחם. השפעה על הריון- תלוי בדרגת המחלה ובמצב האגן אם כי יש כאן מקרים של הריונות ספונטאניים גם במקרים לא קלים. יש כאן הריונות ויש כאן נשים שמנסות להרות.יש נשים שאימצו ויש נשים שאינן בטיפולים- תוכלי לבדוק בהתפקדות האחרונה כמה מגוונות אנחנו
ממליצה לך לפנות לתל השומר. בהצלחה

ophir1234

New member
תודה

דברתי היום עם עליזה מהמרפאה בתל השומר (שהייתה לבבית ביותר) וקבעתי תור. אני קצת חוששת.. רציתי לשאול עוד כמה שאלות... האם הניתוח להסרת הציסטה הוא קשה ואחרי כמה זמן מתאוששים? כמה זה נפוץ העניין של האנדו, כמה נשים חולות בזה? האם אחרי שיורידו לי את הציסטה המצב של הכאבי מחזור ישתפר? והאם מספיקה ציסטה אחת מהסוג הזה כדי לקבוע שבאמת יש לי אנדו? ואם אני לא רוצה להכנס להריון, אני רק רוצה להמשיך בחיי, איך האנדו הולך להשפיע עלי? תודה מראש, אופיר

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה אופיר ../images/Emo140.gif

לשאלותייך- 1. ניתוח להסרת ציסטה מסתיים בד"כ כלל בלפרוסקופיה וההתאוששות היא מאוד אינדוידואלית ויכולה לקחת מחמישה ימים לשבועיים ויותר, הכל לפי הממצאים באגן ויכולת ההתאוששות של גופך. 2.אנדו' היא מחלה מאוד נפוצה והסברה היא כי אחת מעשר נשים חולה במחלה. בשל הקושי האובייקטיבי וחוסר המודעות בציבור ובקרב הרופאים, נשים רבות אינן מאובחנות כחולות במחלה ולכן מדובר בסברה בלבד. 3. יתכן, אך אין ערובה לכך- ישנן נשים שדיווחו על שיפור בכאבים וישנן כאלו שלא. 4. הציסטה שתוסר ממך תשלח למעבדה ההיסטולוגית ושם יקבע באופן סופי האם את חולה באנדומטריוזיס. חשוב שתדעי- ציסטה היא נראת לעין באולטראסאונד, אך ייתכן ובניתוח יזוהו עוד מוקדים שכלל לא נראים כרגע דרך האולטרא'. ממליצה לך להכנס לקישורי הפורום (סרגל כחול למעלה) שם תוכלי למצוא מידע רב על המחלה והשלכותיה.

למעלה