שלום לכולן...

incognito1980

New member
שלום לכולן...

ראשית, מקווה שאתן מרגישות טוב או טוב-עד-כמה-שאפשר היום. הנה סיפורי בקצרה: לפני כשלוש שנים התחלתי לסבול מכאבי בטן אשר הוחמרו מאד בוסת, אבל היו קיימים גם לא בזמן הוסת. זאת לאחר שמגיל קבל תהוסת ועד אותו הזמן לא סבלתי מכאבים כלשהם כלל ועיקר. עם הזמן הכאבים התגברו, למרות שהתחלתי ליטול גלולות. עברתי לפרסקופיה וטענו כי אין לי אנדו, אבל הבנתי שיש מצבים בהם פשוט לא רואים ושיש גם אדנוזיס, שזה כמו אנדו אבל אחד כזה שיושב בתוך השריר ולא נראה לעולם. מה דעתכן - היה למישהי פה מצב דומה, איך אובחנתן, מה ניתן לעשות? אני מנסה ליטול גלולות ברצף וזה עוזר באופן חלקי, הבעיה היא שקשה לי לשמור על רצף נטול דימומים - אחרי כמה זמן פשוט מתחיל דימום מלווה בכאבים למרות מטילת הגלולות. האם יש עצות להתגברות על כך או לדרך דיכוי אחרת שניסיתן ועזרה? האם יש דרכי טיפול לא-קונוונציונליות שעזרו למישהי? ספורט? רפואה אלטרנטיבית? משהו? בקיצור, אני אשמח לכל עצה...

incognito1980

New member
תוספת קטנה

אני לוקחת מינולט, אם זה משנה. האם כדאי ללכת על משהו חזק יותר, זה יעזור?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

פרופ' שולמן איבחן לנעמי 17 אנדומיוזיס, ייתכן והיא תוכל לתת לך יותר מידע. היכן עברת לפרוסקופיה?

incognito1980

New member
הדסה

עברתי את הניתוח בהדסה אצל פרופ' שהומלץ לי והבנתי כי הוא ותיק וכו', פרופ' רוז'נסקי. האם באמת יכול להיות אנדו של ואובן בלפרסקופיה, ואם כן - כיצד מאבחנים? דבר נוסף, מקריאת חומר רב בעניין הבנתי, כי נשים רבות נרפאות/חשות שיפור כתוצאה מצריבת הנגעים. משיטוט בפורום זה נראה שכולן סובלות מאד ולא חשות הקלה ובטח לא ריפוי. האם זו תמונת המצב - מחלה ללא פתרון, ללא ריפוי וללא תקווה שזה יעבור? :(

ר ו מ י ה

New member
אנדומטריוזיס/ אנדומיוזיס

אנדומטריוזיס , במידה והמנתח בקיא, צריך להיות מאובן ע"י ניתוח לפרוסקופיה. את נעמי 17 רק פרופ' שולמן הצליח לאבחן כסובלת מאנדומיוזיס, אם אני לא טועה ע"י אולטראסאונד. ישנן נשים שהניתוח שיפר את איכות חייהן, אך ישנן נשים שהניתוח גרם להן נזק נוסף. לצערי, מדובר במחלה כרונית שבמקרים מסוימים רק הולכת ומחמירה עם השנים ולכן גם אם נצרבו ונוקו מוקדים בהרבה מקרים הם חוזרים ולכן ההקלה, במידה ויש, היא לעיתים רק לטווח הקצר. במקרים הקשים של המחלה נהוג להיות עם דיכוי רצוף (דקאפפטיל או גלולות) מה שמסייע , אך לא נותן פתרון מלא.

נעמי 17

New member
דבר נוסף-

רופאים מהדור הישן, לעיתים קרובות יש להם איך לומר חלק חסר בהשכלה הקשורה לאנדו, זה שהם ותיקים במקרה זה לא עובד לטובת המטופלות.

נעמי 17

New member
אל תוותרי עד שתגיעי לתשובה

ותמשיכי לחפש עד שתגיעי לטיפול, ולדעתי לא משנה כמה שנים רופאים ומומחים אסור להכנע ולומר " נגזר עלי". כתבו לך הכל כמעט. ממליצה להגיע לשולמן לייעוץ נוסף.

למעלה