שלום לכולן

שלום לכולן

שמי גלית, אם לשחר בת שנתיים. שחר מבקרת במעון נעמ"ת (מוצלח ביותר) מגיל שלושה חודשים ותתחיל בשבוע הבא את הכיתה השלישית באותו מעון. שחר תקשורתית (ורבלית) מאד ואני משוחחת איתה על הכיתה החדשה, הצוות החדש, המעבר לגן של גדולים והעובדה שיעברו איתה לכיתה החברים הותיקים. האם יש לכן טיפים נוספים להקלת הקליטה בכיתה החדשה? תודה מראש.

בר71

New member
גלית

אם תבדקי כמה דפים אחורה תוכלי לראות שהיו כאן אמה דיונים ארוכים בנושא.

limori

New member
שלום גלית וברוכה הבאה

את עושה בדיוק מה שצריך לעשות, ועוד טיפ קטן, אם את תשלחי את שחר בלב שלם בלי פחדים ודאגות מיותרות מהיום הראשון בגן. הפחדים הדאגות והמתח לא יועבר אליה והיא תהיה מאושרת. בהצלחה לימור

נעה גל

New member
קודם כל, ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

האם הכינו אותם בגן למעבר? האם הפגישו אותם עם הגננת החדשה וכו´? אני מסכימה שאת יכולה להיות רגועה. ואני לא בטוחה שממש צריך לעשות הכנה מאסיבית בענין... בסה"כ היא נשארת באותו מבנה, זו אותה חצר מוכרת, הגננת מהשנה מן הסתם תהיה בכיתה המקבילה, יהיו איתה בגן ילדים שהיא כבר מכירה... המון דברים לטובת קליטה מהירה וקלה! יתכן שבימים הראשונים תהיה התרגשות קלה גם בגלל הילדים הראשונים וגם בגלל שימים ראשונים תמיד הם מאוד מרגשים ואינטנסיביים, ובגלל זה הם גם בדר"כ קצרים יותר מימים רגילים. מכיוון שהיא ורבלית מאוד ואת משוחחת איתה על הגן, אולי כדאי במהלך השיחה רק להזכיר את העובדה שתהיה גננת חדשה ואיך יקראו לה, ואיך היא נראית, וגם יבואו ילדים חדשים (שבטח נורא מתרגשים...) הכל כמובן, בנינוחות ובלי להכניס בטעות כל מיני פחדים שלא נמצאים שם... ובהצלחה

טיפ נחמד ששמעתי היום באסיפת הורים

הגננת הציעה להביא תמונה של ההורים ו/או האחים ולשים לילד בתא. היא סיפרה על מקרה של ילד שהצטרף לגן אחרי שאחותו הבוגרת כבר ביקרה בו בעבר. באחד הימים הראשונים הוא התבונן באלבום תמונות מהשנה הקודמת (שנמצא בגן באופן קבוע וגם זה נחמד בעיני) ומצא שם את אחותו. החיוך המאושר שלו לראות פתאם פרצוף מוכר נתן לגננת את הרעיון ואף נושה בהצלחה בתחילת השנה שעברה.

דסי אשר

New member
שכחתי השנה אלבומים,

כל שנה, הייתי אומרת להורים המביאים את ילדם למשפחתון, להביא אלבום קטן של תמונות, עם ציון(בפתק) על גבי התמונה מי הדמויות, הפעוט כתינוק, אבא, אמא, סבא סבתא ודים/ות, בני דודים וכו´. זה היה עושה טוב לילדים, סתם ככה, לאו דווקא ברגעי קושי, למשל בעת החלפת טיטול, ואם רצו ללכת לישון עם האלבום. איך שכחתי במחזור שחלף, לא בסדר,הם הפסידו משהו , חבל. דסי

תודה לעונות ולמברכות, לגבי האלבום

בשנה שעברה השתמשנו באלבום כזה וזו היתה האטרקציה של כל ילדי הגן. מכיוון שרק לשחר היה כזה אלבום הילדים היו מחכים בבוקר שהיא תגיע, כדי שיוכלו להסתכל ביחד באלבום. זה באמת עובד נפלא. שחר כבר מדקלמת את שמות כל המטפלות והגננת ושמחה מאד על האיחוד הקרוב עם החברים. לשמחתי אחת המטפלות השנה היא מטפלת ששחר מכירה מן השנה שעברה, וזה בטוח מאד יקל על הקליטה.

לאה_מ

New member
גלית, נשמע שתהיה לה קליטה קלה -

כל הנתונים לטובתה - היא מכירה את הגן, את הילדים, אחת מהמטפלות... בהצלחה ביום ראשון.

למעלה