שלום לכולן

ת ו ת

New member
שלום לכולן

אני אמא לילדה בת כמעט שנתיים ומחפשת בעבורה גן. מחר בבוקר אני הולכת איתה לראות גן. זהו ביקורינו הראשון בגן כלשהו. הגננת כבר אמרה לי שלא תהיה זמינה אלי בשעה שבה אני מגיעה אבל שאבוא ואתרשם ואחר-כך אם זה יראה לי אז נדבר. איך עלי לנהוג עם ילדתי ? להחזיק אותה צמודה אלי בכל הביקור ? לתת לה לנסות להשתלב בפעילות שבה נצפה ? כל טיפ ושבב מידע נוספים כמו מה לחפש וכדומה יתקבלו בברכה.

לאה_מ

New member
ובהחלט תני לבתך להסתובב בגן

(אם היא לא תצמד אליך). תוכלי ללמוד דברים גם מהאינטראקציה שלה עם הצוות, מהתגובות של הגננת והסייעות אליה, וכו'. מציעה לך לערוך רשימה של הדברים שנראים לך חשובים, ולנסות להחליט מה סדר העדיפויות שלך. את יכולה להעזר ברשימה הזו. בנוסף, כדאי לשים לב באיזה גובה מונחים הצעצועים, הספרים, חומרי היצירה, עד כמה הסידור של הגן מאפשר לילדים עצמאות בבחירת הפעילויות שלהם, האם יש בגן אסלות וכיורים נמוכים או ישבנונים/שרפרפים שמאפשרים לילדים עצמאות בעשיית צרכים ונטילת ידיים, מה המדיניות לגבי שנת צהריים בגן, מה עושים עם ילדים שלא רוצים לישון בצהרים, מה מדיניות הגמילה מחיתולים, עד כמה מאפשרים לילדים להתנסות ולהתלכלך (בחצר, בזמן היצירה וכו').

א מ א מ א

New member
והביקור הוא של שתיכן

אתן ביחד באות לבקר בגן חדש.נראה לי מאוד חשוב להיות קשובה לביתך ולא לדובב אותה להשתלב בטרם עת. ואל תמהרי להחליט.... בצלחה

טלי12345

New member
לדעתי גם חשוב לדבר עם אימהות

לשאול אימהות ממה הן מרוצות וגם ממה הן לא מרוצות בגן! זה נותן פרספקטיבה על המקום

ת ו ת

New member
../images/Emo26.gif עידכון

קודם כל תודה על התגובות. כרגע, ראינו ופסלתי את מה שראיתי

נעה גל

New member
אל תהיי עצובה. זה דווקא טוב

אי אפשר למצוא גן על השניה הראשונה. ככל שתראי יותר גנים, תדעי טוב יותר למקד מה חשוב לך ומה לא חשוב לך. תהיה לך פרספקטיבה טובה יותר על מה שאת רואה - מה מקובל ומה לא. חיפוש גן הוא תהליך מתיש - אבל, חשוב לאהוב את מה שבוחרים וחשוב לבחור מתוך הבנה וידיעה של מה שחשוב לך כהורה. ואיך תדעי את זה, אם לא תראי גם גנים לא מוצלחים?

מאיו

New member
למה העצב?

כנראה שיש סיבה מוצדקת לכך, ואת הרי לא היית רוצה להכניס לשם את הבת שלך רק בגלל שהייתם שם נכון?! אולי אני קצת קיצונית, אבל לפני שהכנסתי את בני למסגרת הפרטית הראשונה (8 חודשים) הייתי ב20 מקומות לפחות.

למעלה