שלום לכולן

mikihc

New member
שלום לכולן

שמי מיקי ואני אמא לתינוק מקסים בן 8 חודשים. בימים האחרונים אני ניצבת מול בעיה והחלטתי לשאול אתכן - נשות המקצוע - מה דעתכן. הסיפור הוא כזה: אילון בני הוא ילד מקסים בן 8.5 חודשים. הוא זוחל במרץ, עומד, פעיל וחברותי. כיום הוא נמצא עם מטפלת, אולם אנחנו לא מרוצים ממנה ושוקלים להחליפה. וכאן סלע המחלוקת: בעלי לא מוכן לקחת מטפלת ורוצה לשים את אילון במשפחתון. הוא טוען ש: * על מטפלות אי אפשר לסמוך והן יכולות לעשות בבית מה שהן רוצות בלי שתדע בכלל. במשפחתון מצב כזה לא יכול להיות מכיוון שיש הורים נוספים שמפקחים על פעולות הגננת. * אילון כבר מספיק גדול וחברותי להיות בגן וההתפתחות שלו תקפוץ בכמה שלבים מהצם נוכחותו עם ילדים. * אין טעם לדחות את הכניסה למשפחתון בגלל מחלות מכיון שבכל גיל שהוא יכנס הוא יחטוף אותן, ואין גם השפעה לעונות השנה על כמות המחלות. אני לעומת זאת - רוצה מטפלת משום ש: * אילון עדיין בגיל שבו הוא זקוק לחום ואהבה ולטיפול אישי. אינטרקאציה עם ילדים אחרים היא פחות קריטית בגיל הזה ואת מה שהוא כן צריך אפשר לתת כל אח"הצ בגינה. * עם מטפלת יש לי הרבה יותר שליטה על הסביבה שבה הוא נמצא, המשחקים בהם הוא משחק, האוכל שהוא מקבל (ואת בעית הפיקוח אפשר לפתור עם מצלמה). * יש הבדל מבחינת חשיפה למחלות - ככל שהילד גדל הסיכוי שלו להתמודד עם מחלות בצורה טובה יותר הוא גדול יותר, במיוחד אם הוא נכנס לפעוטון באביב ולא בחורף. מה דעתכן? מה עדיף באופן עקרוני בגיל הזה - מטפלת או משפחתון. אשמח מאוד לשמוע את תגובותיכן תודה, מיקי

אלהלה

New member
שניכם צודקים../images/Emo13.gif כל אחד ונקודת המבט

שלו, בעניין לסמוך על מטפלת בבית או מטפלות במשפחתון - צריך לסמוך על שתי האפשרויות אחרת אתם כל הזמן בחששות ובחוסר אמון, קורה שלא מרוצים ממטפלת וגם יכול לקרות שלא תהיו מרוצים ממטפלות במשפחתון. כשהילד שלך בבית לבד עם מטפלת הוא באמת פחות חשוף לגירויים ולדברים שהוא יקבל בחברת ילדים אחרים - יהיה חשוף לשפה, לאנשים אחרים, למגוון של משחקים ונכון גם למחלות אבל בדרך כלל רוב הילדים מתגברים ומתחסנים ומקבלים לדעתי יותר מקבוצה של ילדים מאשר משהייה עם מטפלת אישית בבית. אם המשפחתון אמין, המטפלות שם נעימות ויש להן גישה לילדים, יש רמת נקיון גבוהה, שאר ההורים מודעים ולא ישלחו את הילד שלהם חולה למשפחתון... אני הייתי הולכת על משפחתון:-=) בכל מקרה שיהיה בהצלחה ותהיו שלמים עם כל בחירה שתבחרו.

חניני

New member
שלום מיקי

הכול נכון...שניכם הבאתם טיעונים מאד טובים...אבל אני הייתי משאירה תינוק בגילו עם מטפלת... מפני שהמציאות היא כזו שתצטרכו אותה... אלא אם יש לכם סידור אחר.. רוב הזמן הוא יהיה חולה.... וסליחה על הנבואה השחורה...אבל... הורים מביאים לצערי יותר ויותר ילדים חולים לפעוטון, מעון...בעצם לכל מסגרת חינוכית ממש חולים . בנכם צעיר מידי למסגרת קבוצתית... לדעתי הוא זקוק להתייחסות אישית שתהיה לכם בחירה מוצלחת...

יעל של 4

New member
שלום מיקי

גם אני עמדתי בדילמה הזו מספר פעמים. אני בדעה שילד לפחות עד גיל שנה וחצי שהוא הולך ומעט יותר עצמאי וכבר יכול להראות מה שהוא רוצה, עד אז יהיה לו טוב בבית לבד. הוא בגיל הזה לא זקוק לחברה אלה דווקא לדמות אימהית חמה שתחבק ותפנק ותהייה רק עבורו. גם מחלות מער' החיסונית בגיל הזה עדיין לא מספיק מפותחת והוא מקבל במשפחתון או גן כל מחלה אפשרית. מה שכן אני יודעת שקשה למצוא מטפלת טובה ויש צורך לדעתי לחפש מישהי שאתם מכירים או משהי ששמעתם עליה שעבדה אצל משהו שאתם מכירים. לי היה נסיון רע עם הילדה הראשונה, אז לא הייתי קבועה במערכת והייתי חייבת לחזור לעבודה, החלפתי 2 מטפלות בשנה אחת ואחת היתה יותר איומה מהשניה. לכן חשוב מאוד לבדוק היטב את המטפלת שאתם לוקחים. אני בילד השני ובתאומות שלי כבר יצאתי לשבתון ו/או חל"ת והייתי איתם בבית עד גיל שנה וחצי. אופציה נוספת, במידה ואת לא מוצאת מטפלת טובה אם יש לך קיבוץ בקרבת המקום שבו את גרה, ממליצה בחום שם לפחות בבית התינוקות יש כמות גדולה של מטפלות וכמות קטנה של ילדים ושם הם מקבלים טיפול טוב ומסור. אצלי מהבית כולם יצאו רק לגנים קיבוציים. עכשיו הכנסתי את התאומות שלי הן בנות שנה ושבעה חו' לגן בקיבוץ. מקווה שעזרתי לך. יעל

למעלה