שלום לכולן

רונית 381

New member
שלום לכולן

קודם כל מאד מאד מרגש לקרוא את כל ההודעות . הן מאד מחזקות.
מבקשת להתייעץ איתכן לגבי 2 דברים. יודעת שאת ההחלטה הסופית אני אצטרך לעשות אבל זה יעזור לי אם אשמע דעות לכאן או לכאן.
בשבוע שעבר הייתי בהתייעצות בהדסה עין כרם, ביררתי לגבי החזרת מוקפאים בארץ, מכיוון שיש לי ילדה קטנה. הרופא אמר שזה אפשרי אך פחות המליץ מכיוון שהסיכויים נמוכים יותר . אמר שהחזרה נעשת בסופ״ש כך שבעלי יוכל להשאר עם הילדה. קראתי פה , והבנתי מכמה בנות שהחזירו מוקפאים שזה הצליח להן בהחזרות הראשונות, אני יודעת שזאת לא סטטיסטיקה אמיתית. אבל אשמח לשמוע ממי שבחרה לסוע או להחזיר מוקפאים מה הכריע את הכף לטובת ההחלטה?
דבר שני, אנחנו נצטרך להחזיר טופס חתום, לגבי החזרת כמות עוברים, דילמה אמיתית!!!
מצד אחד לא מעוניינים בתאומים!!! זאת לא אופציה!! מצד שני בעלי לא צעיר וכך גם הרחם שלי וחוששת שאם אחזיר אחד לא ייקלט אף עובר. מה עושים?
תודה מראש למגיבות.

אני נסעתי בגלל שההמלצה של הדסה היא לנסוע

יש סיכויים יותר טובים בהחזרת טריים. את זה אמרו לי מספר רופאים, וזה מה שהכריע את הכף.

אני גם נסעתי...

נסעתי כי רציתי לסוע. נסעתי עם בעלי, הילד היה אצל הסבא. לשנינו הנסיעה עשתה טוב וגם טיילנו בדרך. אנחנו מאוד אוהבים לסוע ורק צריך תרוץ, וזה אחלה תרוץ ואכן גם לנו אמרו שהסיכויים גבוהים יותר. אם נסיעה זה מקור לסטרס ולחץ בשבילך אז הייתי נשארת ולוקחת קפואים.

רק עובר אחד להחזיר!!! אני מאוד מאוד בוטא כי כמות הסכנות שיש בהריון, בלידה וגם בהתפתחות של תאומים, גם כאלו שנולדו בזמן, היא גבוהה.
שמחה לכל אמהות התאומים בפורום וזה מקסים כשהכל עובד כמו שצריך, גם אנחנן מאוד רצינו, אבל- הסיכון פשוט לא שווה. מה גם שאם הרחם שלך לא בחודש מיטבי (קורה), למה לבזבז שניים???

מיה או

New member
אני ויתרתי על הנסיעה והחזרתי עובר מוקפא. היום בשבוע 25

גם לי יש ילדה קטנה ומבחינתי הנסיעה לא באה בחשבון. בפגישה בהדסה לא נאמר לי חד משמעית שסיכויי ההצלחה בהחזרת עוברים טריים עולים משמעותית על החזרת מוקפאים. אני הגעתי לפגישה כשאני סגורה מראש על הבחירה במסלול עוברים מוקפאים.
נקלטתי בהחזרה ראשונה, ועכשיו אני בשבוע 25 והכל בינתיים זורם יפה.
כפי שכתבה ל11 ששכחה סיסמא: אני חושבת שאם הנסיעה עבורך היא פרוייקט לוגיסטי מורכב שכרוך בסטרס- ותרי עליה. יש הצלחות רבות עם מוקפאים.
לגבי כמות העוברים שבוחרים להחזיר: לדעתי השיקול הוא כמה תינוקות את רוצה. אם הריון תאומים רצוי לך, למרות הסיכונים הכרוכים בו, לדעתי תחזירי שניים. אם מבחינתך הריון תאומים הוא דבר לא רצוי (כפי שהיה אצלי)- תתעקשי על הקפאת עוברים בבודדים ותחזירי כל פעם אחד. העובר התקין והאיכותי ישתרש, לאו דווקא בהחזרה ראשונה, בין אם תחזירי אחד או שניים. מבחינתי, העדפתי לעבור במידת הצורך מספר החזרות (למזלי לא נזקקתי), ולא להסתכן בהריון תאומים.
מקווה שעזרתי... בסופו של דבר זו באמת החלטה שלך (שלכם) בלבד.
שיהיה המון בהצלחה!

רונית 381

New member
תודה לכן

עזרתן לי מאד. אני אצטרך לבדוק עם עצמי אם הנסיעה תהיה כדאית לי אם אני אהיה בלחץ כל הזמן... בעלי דווקא בעד נסיעה לחו״ל, לי לא כ״כ בא לעזוב את הילדה אבל אולי אני צריכה ללמוד קצת לשחרר...
לגבי החזרת העוברים, אם ההחזרה בחו״ל לא מצליחה האם את כל המוקפאים מחזירים בארץ?
שוב תודה

rabbitm

New member
היי רונית

לגבי הנסיעה זו אכן החלטה שלכם.
אני נסעתי כי עשיתי מזה טיול לחו"ל ולא שאני נוסעת לטיפול, ההבדל הוא שאני ללא בן זוג, לכן היה לי יותר קל.
לי היתה חוויה מאוד חיובית. את כל העוברים שלכם מקפיאים ומחזירים לארץ. לדעתי לוקח בין חודש-לחודשיים עד שהם נוחתים.ולעידוד - יש הרבה מאד הריונות ממוקפאים
בהצלחה!

אפשרות נוספת

אנחנו נסענו וחקחנו את הילד איתנו. זו גם אפשרות ובחודשי הקיץ בכלל נראית לי נחמדה. אם תרצי אשמח ליעץ לך בפרטי.
אבל אם לא מתאימה לך נסיעה הייתי נשארת בארץ. נראה לי שהסיכויים טובים מספיק.
לגבי מספר העוברים - לי לא הייתה התלבטות - החשש מהריון של תאומים גבר על החשש מלנסות מספר פעמים.

היי רונית

אני עשיתי את ההחזרות בארץ, דרך אסותא
והעוברים היו טריים בכל החזרה. למה אצלך זה מחייב החזרה בארץ של קפואים?

רונית 381

New member
מדובר

במסלול הדסה, הם לא מחזירים טריים בארץ, רק מוקפאים.
ביררתי גם במנור, ללא ספק המסלול שלהם נשמע מעולה הבעיה היחידה שאני ובעלי כהים ואנחנו חוששים שתהיה
שונות מאד גדולה, גם בינינו וגם בינו/ה לילדה הביולוגית

דווקא ממה שהבנתי הצ'כיות יותר בהירות מהאוקראיניות
אני מכירה כאלה שביקשו במנור תורמת עם נתונים כהים יותר שווה לך לבדוק
ואני החזרתי עובר בכל פעם מאחר ולא רציתי הריון תאומים ועל פי המלצת הרופא שלי. מחקרים היום מראים שאין צורך להחזיר בטח שלא בהחזרות ראשונות מספר עוברים במידה ורוצים הריון עם עובר אחד
בהצלחה
איילת

יכולה להגיד רק ממה שראיתי כאן
שהגוונים של הבת שלי דומים לי (לא שאני כהה הבת שלי יותר כהה ממני
)ואילו החברות שלי שעשו בצ'כיה הילדים בהירים מאוד ובלונדיניים
אז תלוי בתורמת גם באוקראינה....

אנחנו החזרנו מוקפאים

הי
אצלנו היתה פשלה של בית החולים (עין כרם) שבוע לפני הנסיעה בטיפול בי, לכן הטיסו את העוברים המוקפאים לכאן
החזרנו אחד בפעם הראשונה, לא צלח, בפעם השניה גם אחד כי גם אנחנו לא רצינו תאומים - עוד שבועיים נראה נפגוש אותה בעולם האמיתי :)
בהצלחה :)

למעלה