שלום לכולן

Sophalin

New member
שלום לכולן

יש לי שאלה על פונדקאות
יש לי ידידה לסבית ואני הומו ואנחנו רוצים להביא ילד במשותף אבל באמצעות אם פונדקאית
לפי מה שאני מבין חלק מכן הן פונדקאיות ורציתי לדעת איך עושים את התהליך בארץ - באופן כללי.
אם זה מערב עלויות כלשהן אז רק סדרי גודל אני לא צריך את כל המידע המדויק.

תודה מראש,

libi76

New member
היי ברוך הבא

לא הבנתי למה אתם לא מקיימים הורות משותפת?

Sophalin

New member
תגובה

יתכן שתהיה הורות משותפת אבל בואי נגיד שאנחנו בודקים אופציות ויכול להיות שלא נוכל לקיים הורות משותפת כרגע.
אז רציתי לדעת איך עובדת פונדקאות בארץ.

מירבי*

New member
פונדקאות בארץ

החוק בארץ מחייב אתכם להיות נשואים או בני זוג המקיימים משק בית משותף וחיים תחת אותה קורת גג.
לפי מה שכתבת אני מבינה שאתם לא זוג..
מעבר לכך צריכה להיות בעיה רפואית שתצדיק פניה לפונדקאות.

בהצלחה

Sophalin

New member
אז שוב אני אשאל רק שאלה קטנה

אם אני מוצא מישהי ישראלית שמוכנה להיות פונדקאית עבורי ואין אישורים וכו' - אם אני עובר את התהליך הרפואי בחו"ל זה הופך להיות תקין?

מירבי*

New member
רישום הילוד

אם אתה מעוניין לעשות פונדקאות בחו"ל, אתה צריך לדבר עם אחת הסוכנויות שעושות פונדקאות בחו"ל, במקרה כזה הפונדקאית תהיה מהמקום שבו תבחר לבצע את התהליך.
לקחת פונדקאית מכאן ולנסוע איתה לחו"ל זה בעייתי מהרבה סיבות, העלויות מטורפות מכיוון שהיא לא תושבת המקום שאליו תיסע וכל עניין רישום הילוד יהיה בעייתי, האם לזה התכוונת?

שאלה באותו נושא

אפשר לקחת מישהי מהארץ שתשמש פונדקאית לזוג שאין לו אישור בארץ ושההחזרה תתבצע בחול אבל מעקב היריון יבוצע בארץ ? ואז לטוס כחודשיים לפני הלידה כדי שהלידה תתבצע בחול ?ואז היילד יירשם על שמם והפונדקאית חוזרת ארצה . ( זוכרת שזוג הציע לי להיות פונדקאית שלהם בגלל שלא קיבלו אישור מהוועדה אבל כל הטירטור הזה נראה לי מיותר )

Sophalin

New member
כן. אוקיי אז זה ענה לי על השאלה

מה יקרה אם נניח את ההשתלה היא תעשה שם, ובמשך ההריון היא תחיה בארץ ורק לקראת הלידה (נניח מחודש שמיני) היא תחזור לנגיד גאורגיה להולדה?

מירבי*

New member
מה היתרון?

אם זה כך, למה לא לקחת פונדקאית מהארץ שבה אתה רוצה לעשות פונדקאות? מה היתרון בלקחת פונדקאית מהארץ?

בכל מקרה, צריך לבדוק את העניין הזה משפטית ולוודא שאתה לא עובר על החוק.

שהפונדקאית קרובה ונגישה

...ואם יש בעיה שמתעוררת יכולה לשתף אותם וכו. והם יכולים לעזור לה ולא הכל מתבצע בקרירות וניכור מרחוק ...בכל אופן תשתף אותנו אם זה אפשרי אחרי שתברר אצל עורך דין.

natasaa

New member
לא רק שין לזה יתרון, זה גם לא חוקי..

אנחנו עושים פונדקאות בגאורגיה, ועוד כמה מדינות.. לכן אני מכירה טוב את ענייני הרישום של פונדקאות - שם וכאן.

אם עושים פונדקאות במדינה זרה, חוק הפונדקאות הזר יתייחס רק לתושבי אותה המדינה. משמע - אם תעשה פונדקאות בגאורגיה, תעשה את זה עם גאורגית בלבד. אם תביא את פונדקאית הישראלית לשם, היא תירשם כאם הילד, ולא משנה איפה היא תלד, בגאורגיה או בישראל.
אני מניחה שפונדקאית ישראלית אינה מעוניינת ברישום ילד כשלה כי גם אם היא תוותר עליו לצורך אפוטרופסות היחיד של אב, לילד יישארו זכויות כלפיה כגון ירושה וכו'.

בקיצור - אני מאוד מעודדת למצוא פתרון יצירתי, אבל קומבינות כאלה מאוד בעייתיות.

בהצלחה

למעלה