שלום לכולן

samsonite woman

New member
שלום לכולן

לא יודעת מי מכן זוכרת אותי או את אחותי. התחלתי לכתוב פה מדי פעם לפני כשלוש שנים כשאיבדתי את אמא שלי. אחותי, כתבה תחת הכינוי טליקה, כתבה פה יותר. אני יודעת שהיא מאוד נקשרה פה לחלק מהבנות וראתה בפורום הזה בית. אני, שהרגשתי שזאת הטריטוריה שלה נהפכתי לצופה מן הצד. החיים הכו בנו שנית, וגם טלי נלקחה ממני בתאונת דרכים. אחרי המוות שלה, בדיוק שנה אחרי המוות של אמא שלי, חזרתי לפה לזמן קצר ומי מכן שהיו כאן עטפו אותי בחום.

היום, נישאתי לבחיר לבי (לפני כחודשים) והאבל שהיה מהות הכל הוא כעת צל לדמותי.

אני כרגע לומדת תקשורת באוניברסיטת תל אביב. נתקבשנו לערוך מחקר ולבצע ראיונות על נושא לבחירתנו והדבר הראשון שעלה על דעתי זה האבל, השכול. אני וחברתי לכיתה הדס עורכות מחקר על התמודדות עם אובדן בעזרת הרשת. המחקר יערך באמצעות ראיונות פנים אל פנים.

אם מישהי מכן מרגישה שהיא רוצה להשתתף במחקר הזה, אני אשמח לשמוע. עבורי זה חלק מתהליך ההתמודדות האישי שלי. ומי יודע, אולי נגיע לתובנות.

האימייל שלי [email protected]. שמי נופר.

תודה.

mykal

New member
אולי תפרטי קצת יותר,

מה את מבקשת לראיין,
כל אובדן, אבדנים טריים, רק מאמהות.
באיזו טריטוריה את מוכנה לנסע כדי לראיין.
אם יהיה קצת יותר מידע--אולי יהיה קל להחליט ולהסכים ביתר קלות.
בכל מקרה בהצלחה במחקר, ובהצלחה בחיים החדשים.

samsonite woman

New member
פירוט

אני מחפשת (א)נשים שחוו אובדן- עדיף ב10 השנים האחרונות אך לא חובה, שנעזרו או נעזרים ברשת על מנת להתמודד. זה לא חייב להיעשות בעזרת פורומים. בקריטריון של ה10 שנים נקבע כי תיארנו לעצמנו שהרשת תופסת מקום יותר מרכזי בחיים עכשיו עם כל ההתפתחויות הטכנולוגיות. כמובן שכל מי שפה עונה לקריטריון הזה משום שהיא נעזרת ברשת.

לא מדובר בהכרח במישהו שכותב בפורום. אני לדוגמא נעזרתי באתר עצומה לאחר המוות של טלי כדי לפעול נגד הדורס שלה (שלא קיבל שום עונש על הריגתה). אחרי המוות של אמא שלי נעזרתי ברשת כדי לפנות להנהלת בית החולים בו עברה את הניתוח שהוביל לפטירתה.

לכן זה יכול להיות אובדן של משפחה או גם של חבר קרוב. אני והדס מוכנות לנסוע רחוק כדי לראיין. הראיון ייארך כשעה. ניתן להפסיקו בכל שלב במידה בהתאם לרצון המרואיין. אם יש עוד איזה משהו שפיספסתי אז תשאלו...

ותודה רבה על האיחולים
:)

mykal

New member
אם כך,

לא אוכל לעזור לכן,
אמי נפטרה לפני 27 שנים.
אז לא הייתי ברשת. חויתי אובדן, שעדין לא פתור מבחינתי.
אבל לא נעזרתי באיש--אלא רק בעצמי.

אכן, מאחלת לכן הצלחה, ואולי כתוצאה ממחקרכן,
יוכלו אנשים שצריכים להיעזר.

samsonite woman

New member
תודה לך

כמה שזה נשמע רחוק ממני הקטנה, אני באמת מקווה לזה כי זה משהו שמהחיפושים שלנו אין עליו מחקרים קודמים. למשל בתקופה שאחרי שטלי אחותי נהרגה המצב היה די בקנטים והיו כל מיני קבוצות תמיכה של אור ירוק וכאלה ופשוט לא הייתי מסוגלת להביא את עצמי ללקום וללכת לדבר כזה ואנשים אומרים 'תטפלי בעצמך' 'לכי לטיפול'..היו אומרים לי את זה בערך 3 פעמים ביום וכל מה שהייתי שומעת זה 'אנחנו לא יכולים/רוצים/מסוגלים להתמודד עם מה שקרה ובטח שלא לנחם אותך'...ואיי כל הודעה פה זורקת אותי למין התקף כתיבה כזה ואני כבר שוכחת מה רציתי להגיד.

איך בעצם הגעת לפה בתקופה שהיא למעשה שנים רבות אחרי האובדן שלך?

mykal

New member
אני כתבתי על

צער האובדן, (כי לי יש משהו לא פתור בענין)
בפורום מסוים, שבו משתתפת מי שמנהלת כאן את
הפורום הזה והזמינה אותי.
כתבתי לה שאני חוששת, כי אינני רוצה להכנס ל'מוד' של דכאון.
אני אדם אופטימי ושמח.
והיא בחכמתה--אמרה תנסי, ותשתתפי ככל שיתאים לך במינון ובסגנון,
והנה את רואה שאני כאן.
ממקום בוגר יותר (אני סבתא) מנסה להועיל ולהקשיב.
וכותבת על כאבי פחות, ובכ"ז הרבה פעמים זה עוזר.

רק אומר לך--שבכל שמחה שלי--מחתנת ילדים נולדים נכדים,
אמי תמיד אתי שם.
ופעם אולי אספר על השמחה הראשונה שערכתי אחרי שהיא נפטרה.
אבל חפרתי מספיק להפעם.

אני שמחה שאת בחרת נושא טעון כ"כ,
שיעזור לך גם להתגבר וגם למצוא נחמה בעשיה 'תורמת'.
שוב בהצלחה.

אשבל1

New member
הי נופר, ובטח שאני זוכרת,

גם את אחותך, וגם אותך, ואני כל כך שמחה בשבילך על הנישואים שחגגת לאחרונה ושהצלחת למצוא כוחות ללמוד ולהצליח,

לגבי המחקר שלך, מצטרפת לשאלותיה של mykal,

בהצלחה

samsonite woman

New member
היי :)

תודה רבה! :) מצרפת תמונה! אני עדיין בהיי של אחרי כי זה קרה לפני פחות משלושה חודשים

אשבל1

New member
יא מרגש... את מהממת ! זוג מקסים

איזו חמודה שאת משתפת אותנו, שמחה בשבילך מכל הלב, מאחלת לכם אהבה גדולה וטובה תמיד

mayaes

New member
ואיי , את מהממת !!!!

שיהיה המון מזל טוב , מקווה שתדעו רק אושר , שמחה ואהבה !!!!

YגלגלוןY

New member
התמודדות

היי נופר,
קודם כל מזל-טוב! מאחלת לך חיים טובים ומאושרים!
הנושא שבחרת על התמודדות עם אבדן הוא נושא חשוב.
אני לצערי גלשתי לכאן לפני כשנה. אני חיפשתי המון מידע ברשת כדי להבין את סערת הרגשות שהציפה אותי.
מצד אחד שמחתי שיש באפשרותי להשיג מידע זמין בזכות כלי זה. מצד שני, לא מצאתי מספיק מידע שיעזור לי באמת כדי להתמודד ולהתגבר.חסר לי ייעוץ, עידוד וחיזוק מאדם מקצועי ומנוסה, שחווה אבדן, שיסייע לי להתחזק ולהתגבר.
עם כל היתרונות של האינטרנט יש לו חיסרון מאוד גדול והוא מאוד משמעותי בחוויית האבדן וזו תחושת הבדידות עם הרגשות הקשים שצפים ועולים.
האינטרנט מבודד אותך, זו לפחות הרגשתי.
אני חיפשתי באזור מגוריי קבוצות תמיכה (לא וירטואליות) המונחות ע"י איש מקצוע ולא מצאתי. אני חושבת שכדאי לשים את הדגש על זה ככלי התמודדות. כלומר, האינטרנט טוב יהיה אם יספק מידע על מפגשים אמיתיים כאלו, ולא יכול, לדעתי, להוות תחליף לקשר אמיתי בין אנשים: לחוויית שיתוף רגשות, להבעת אמפטיה ולמגע אנושי. קשר שהוא מעבר למילים (או למילים כתובות) כי הרי קשה באמת לתאר במיים...פשוט מרגישים...וחשוב לא להשאר בהרגשות הללו לבד...אלא להתחלק בכאב והצער הגדולים כל-כך...
הפורום הזה הוא מצויין בכך שהוא מממש זאת ע"י קיום מפגשים כאלו. לצערי, לא השתתפתי עדיין במפגש כזה.
מכל המידע שקראתי, הבנתי שהדרך העיקרית להתמודדות היא על ידי שיתוף התחושות עם מי שחווה מות קרוב ויצירת קשרים חדשים. לכן, האינטרנט לא יכול להוות זירה חלופית לחיים האמיתיים, אלא רק כמתווך בפרסום מידע על מפגשים כאלו.
בכל מקרה תודה לך שבחרת לעסוק בנושא זה. אין ספק שלעבודתך תהיה תרומה גדולה לכולם שהרי ל"מועדון" הזה שלנו כולם מצטרפים במוקדם או במאוחר....
מצרפת קישור לאחת השיחות עם מורי שוורץ ("ימי שלישי עם מורי"/ מיץ' אלבום) שנפטר מניוון שרירים, ומספר על אבדן הורה

samsonite woman

New member
תודה על הקישור

קורע את הלב. עד שאיבדתי את אמא שלי אני לא חושבת שהבנתי את המשמעות וההשלכות של זה בכמעט כל תחום של החיים. היה אפילו שלב כשהיא היתה ממש בשלבי גסיסה שחשבתי לעצמי שעדיף לה ולנו שזה ייגמר ופתאום היום אני שופטת את עצמי של אז. חושבת שהייתי צריכה להילחם על החיים שלה ושאולי הויתור שלי, אפילו שנשאר רק ביני לבין עצמי, גרם לה להתייאש וללכת.

YגלגלוןY

New member
מזדהה

מי שלא חווה אבדן לא יכול לתאר לעצמו איזו הרגשה קשה זו (מות קרוב שלא בשיבה טובה...)

מזל טוב!!!

ואני זוכרת אותך ממש טוב!
התמונה מהממת ואתם ממש מתוקים
אשמח להשתתף במחקר
צבעונית

עדיהר1

New member
נופר אני לגמרי זוכרת את טלי ואותך

קודם כל מזל טובבבב!!!!!!
תודה על התמונה!
בקשר לראיון - אין שום אפשרות לשמור על אנונימיות? כי דווקא יש לי מה לומר על התמודדות עם אבדן באמצעות הרשת... ובאמצעות
הפורום הזה...
שלך
עדיה

samsonite woman

New member
תודה!

נדבר על זה בפרטי, אני אשלח הודעה יותר מאוחר כי חייבת לרוץ לרופאת שיניים....

טל אז

New member
קודם כל מזל טוב!!

איזה כיף!!!
אני התחתנתי לפני שנה + ובהחלט מרגישה שינוי באבל שלי. קצת כמו שתארת...
ובקשר למחקר - פעם הייתי פה הרבה, בעיקר קוראת ולפעמים כותבת. בתקופה האחרונה חוזרת לפה מידי פעם..
אם זה יעזור אני חושבת שאני אשמח להשתתף..
בהצלחה!

אשבל1

New member
היי טל אז

כיף לראות אותך אחרי הרבה זמן שלא כתבת פה, ואני שמחה לשמוע שקרו לך דברים טובים מאז

למעלה