שלום לכולן :)

reutip15

New member
שלום לכולן :)

קודם כל,אני ממש שמחה שמצאתי מקום שבטח יבינו אותי יותר מאשר בחוץ....אני מניחה שפה אף אחת לא תזלזל בי אם אני אגיד שאני 80% מהזמן סובלת מכאבי בטן (בכל מיני דרגות..) ולפעמים נדמה לי שהחיים שלי פשוט הרוסים מזה שאני לא מתפקדת,לא מרוכזת ואפילו התיאבון שלי הולך ופוחת בתקופות ה"כואבות" של החודש..

יש לי כמה שאלות קטנות שעלו לי בזמן האחרון ואני אשמח לקבל את עזרתכן.

לפני קצת יותר מחצי שנה עברתי לפרוסקופיה,אחרי שנתיים ומשהו שהתלוננתי על כאבים מטורפים ורופאים טענו שאני מגזימה,מפונקת,זה בראש שלי ושאר תשובות מחפפות.
הניתוח עבר בהצלחה ולאחר כחודש קיבלתי מחזור והכאבים היו חלשים הרבה פחות. הבעיה היא שהגלולות (בלארה) שקיבלתי פתאום אחרי הניתוח עשו אפקט הפוך,גמרו לי לקבל יות רמחזור,ויותר זמן...מה שגרם לכאבים ופגע לי בתפקוד במהלך הלימודים.
לפני שבוע בערך הייתי שוב בביקור אצל הרופא המטפל (והמנתח) שהמליץ לחזור בינתיים לגלולות כי כנראה יקח לגוף זמן להתרגל שוב, ואם עד הקיץ זה לא יסתדר אני אתחיל טיפול עם תרופה חדשה שנקראת ויזאבל.

ממידע שאספתי מהאינטרנט,התאכזבתי לגלות שהתרופה לא נכנסה לסל התרופות,למרות שמדובר במחלה כרונית שפוגמת באיכות חיים (ורק מי שחולה בזה יודעת עד כמה...) אז בעודי מאוכזבת ורותחת מעצבים מההזנחה הפושעת של כל מקבלי ההחלטות למיניהם, מעניין אותי לדעת כמה תעלה התרופה מחוץ לסל,ואם היא באמת ממש יקרה אז אם יש דרך להשיג אותה בזול יותר(הזמנות מחו"ל וכו'...)?

השאלה השניה, כיוון שציפיתי שהניתוח יעזור "להציל" את רמת החיים שלי ואחרי כמה חודשים שהייתי בלי טיפול חזרו לי הכאבים כמעט לאותה רמה שהיתה לפני הניתוח,האם אפשר ללכת לביטוח לאומי ולתבוע אחוזי נכות? אם כן אז כמה אחוזים בערך מקבלים על זה,והאם הם עוזרים בעוד משהו שקשור לזה?

תודה מראש וחג שמח לכולן :)

זואילי

New member
ברוכה הבאה

לא מתמצאת בויזאבל אז לא יודעת לענות.
לגבי גלולות - אני ניסיתי איזה 3 סוגים עד שמצאתי מה שכן איפשר לי לא לקבל ווסתות לתקופה של לפחות 4-5 חודשים. אז צריך פשוט לנסות עד שמוצאים משהו.

לגבי נכות - אני מחכה (עברו חודשיים! איזה לא יעילים..) לתשובת ועדה רפואית לראות כמה אחוזים אקבל עכשיו.
מכיוון שאצלי היו פגיעות בעוד איברים - הגשתי בקשה לנכות וקיבלתי. רק שבכל פעם זה היה זמני ורק עכשיו זה יהיה קבוע.
בכל אופן, על אנדו לבד - האחוזים הם כלום.. וזה לא מקנה קיצבה אם לזה כוונתך. אבל כן צריך לבדוק אם זה נותן לך שיקום מקצועי, מה שאומר - לעשות קורס ולהחליף מקצוע.. כדי לעבוד בעבודה שמתאימה למצבך הפיזי.

אני בבירור של העניין הזה אז כשיהיו לי פרטים קונקרטיים אדווח.

חג שמח

קודם כל ברוכה הבאה!

לגבי ויזאבל, גם אני ממש התאכזבתי לגלות שקיים משהו שעשוי לעזור, אבל הוא אינו בסל התרופות... בטח רק גברים יושבים שם בראש הוועדה... יום אחד של כאבי מחזור לאחד מהם, והתרופה בסל ובחינם....

זואילי, אשמח לעדכונים בנושא, אני נאלצתי לעשות קורס על מנת לעשות הסבה מקצועית, ולכן אשמח לדעת אם יש אופציה קלושה אפילו, להחזרים. לא פניתי מראש לביטוח לאומי כי הבנתי שהסיכוי די קלוש, אבל אולי כן שווה לנסות... בעיקר כשאני במצב של לפחות פעם בחודש להפסיד כמה ימי עבודה...
תודה!!

במבי999

New member
ביטוח לאומי

ממה שאני ביררתי, אנדו' מקנה כ- 5% נכות שעל זה לא מקבלים שום קצבה. אך אי פוריות, או המילה המכוערת "עקרות" כמו שהם קוראים לזה, מקנה 60% נכות שעל זה כן מקבלים קצבה, אין לי מושג כמה.
שווה לדעתי לפנות לייעוץ חינם אצל אחת החברות שעוסקות בזכאות מביטוח לאומי עקב בעיה רפואית.

תרגישי טוב וחג שמח.

זואילי

New member
????

אלה מספרים אחרים לגמרי ממה שאני קיבלתי.
אין לי את הדף מול העיניים (של הנכות הזמנית). אז מקווה שאינני טועה,
אבל אנדו זה 25% ועקרות זה 30%.

העניין הוא שיש נכות רפואית + אי כושר ורק ע"פ 2 אלה יחד ובעיקר האי כושר מקבלים קצבה.

מצ"ב ספר המחלות של בט"ל.
אנדו בהגדרתו לא נמצא שם..
http://www.btl.gov.il/Laws/Documents/SeferMivhanim.pdf

במבי999

New member
אלו הנתונים שקיבלתי

מאותן החברות שהתייעצתי איתן, אך לא ישירות מבט"ל.
לצערי אני לא יכולה להוכיח אי כושר משום שאני סטודנטית ומקבלת מלגה ולא משכורת, אז אני לא זכאית לקבל מהם כלום.
נו טוב, מי צריך אותם....

זואילי

New member
אז הן מטעות

כי תראי בספר המחלות... אין קשר בין מה שאמרו לך לבין מה שרשום. אלא אם יש לך סעיפים נוספים בתוך התחום.
ואת האחוזים על האנדו אני יכולה להראות בכתב למי שצריך.. היישר מפרוטוקול הועדה.

ואני - עובדת, ולכן הקיצבה שלי נחשבת נמוכה. אבל לא אכפת לי.

reutip15

New member
קודם כל תודה לכולן על ההתיחסות :)

אני אכן משוכנעת שאם זה היה קורה לבנות ממשפחות של אלה שאחראים לסל הבריאות זה היה אחרת.אני רק יכולה לאחל להם מכל הלב שיסבלו יום יום את הכאבים שאני סובלת ויותר מזה...כי לפעמים אני מרגישה שהחיים שלי פשוט הרוסים מהמחלה הזו,זה פוגע לי בתפקוד כל הזמן.

לגבי ביטוח לאומי,איפה אפשר לברר את זה ממקור אמין? אני מניחה שאם אני אשאל מישהו מטעמם הוא יחרטט אותי כדי שאני לא אגיש,הרי המטרה שלהם היא לא לתת אחוזי נכות.
כשעשיתי את הניתוח מצאו שהיו לי הרבה הידבקויות,היה לי ניתוח של 3 שעות בערך..אז אני מניחה שהם יצטרכו להתחשב בזה...כי בכל זאת זה לא שהמצב שלי היה קל...

תודה רבה על ההתיחסות :)
חג שמח!

liats80

New member
ברוכה הבאה

גם אני לא יודעת לענות לך לגבי ויזאבל. את יכולה לנסות לברר בחברת באייר שמייצרת את התרופה בכמה נמכרת התרופה בארץ.
לגבי חו"ל שם התרופה נמכרת זמן רב יותר ואת יכולה לנסות לברר את המחיר בפורומים בארצות שונות.
לגבי הועדה - אני לא מאחלת לאף אחד שיסבול את הכאבים שאנחנו סובלות או יעבור את מה שאנחנו עוברות.
אני כן מאחלת לכולנו שנצליח להעלות את המודעות למחלה ובבניית סל התרופות הבא ויזאבל תכלל.
איזו סיבה יש לך לא להגיש בקשה לאחוזי נכות אם את רוצה בכך? הרי מקסימום הבקשה לא תאושר. לנסות תמיד אפשר.
כמו שכתבו לך פה הבנות אחוזי הנכות על האנדו עצמו הם נמוכים ולא מקבלים עבורם קיצבה.
אבל ניתן לקבל אחוזי נכות על בעיות שונות שקשורות לאנדו - למשל על בעיות במעיים, שלפוחית השתן וכו'
העניין הוא פחות מה היה המצב בזמן הניתוח או כמה הדבקויות היו אלא בעיקר ההשפעה על בריאותך הנוכחית ועל יכולת התעסוקה שלך.
בקיצור - זה מאבק לא קל. אבל יכול להיות שווה את המאמץ.
בהצלחה!

פז08

New member
הי לך, ברוכה הבאה

לגבי ויזבל- מבטיחה לברר באמצעות חברת באייר.
אחזור עם תשובה ב"ה בשבוע הבא....
מסכימה שזה מקומם שזה לא נכנס לסל, אבל לא להרים ידיים, זו רק ההתחלה, התרופה אפילו טרם הגיעה לארץ (מתוכננת להגיע בחודש- חודשיים הקרובים) ומקווה שבעתיד כן תכנס לסל....
לגבי אחוזי נכות- כפי שכבר כתבה לך ליאת, זה לא תלוי במשך הניתוח, מה מצאו בניתוח, אלא מה מצבך כיום. כיצד זה משפיע על חיי היום יום שלך?
אל תשכחי שביטוח לאומי כשמו כן הוא- ביטוח לאומי לאדם נכה (ברמה כזו או אחרת) שלא מסוגל לעבוד ולכלכל עצמו כמו שצריך, ואז הוא מקבל מביטוח לאומי קצבה שאמורה לדאוג לכך שלא ירעב ללחם....
לא מדובר בכספים משמעותיים.
והיות ובארץ יש כל -כך הרבה אנשים חולים / קשישים /סובלים / נכים, והיות ולא לכולם אפשר לתת כסף (ואני מדברת על ההסתכלות של הביטוח הלאומי כמובן, לא ההסתכלות האישית שלי!!) אזי סביר להניח שלא יתנו קצבאות בקלות....
לפיכך לא הייתי בונה יותר מדי על קצבה מביטוח לאומי.
זה גם לא אומר שאם מישהי עם אנדו' קיבלה X אחוזי נכות אז גם את תקבלי. זה מאוד מאוד אינדווידואלי.
במידה ואת סובלת מאי פריון, אכן, על זה כנראה מקבלים אחוזי נכות.
לא יודעת לפי מה הם קובעים.
אבל לדעתי זה לא ממש משנה מה כתוב. משנה אם בסוף מקבלים משהו, ולצערי, שוב, לא הייתי בונה על זה יותר מדי

אני רואה סיפורים בטלויזיה על אנשים באמת במצב מזעזע, רעבים ללחם, נכים משמעותית, תלויים בזולת, ו....... ההמשך ידוע.
עם זאת- שורה תחתונה- אין לך מה להפסיד מלנסות.
מה שכן- תתכונני להמון (!!) בירוקרטיה, טופסולוגיה, טרטורים, וועדות, בדיקות ועוד ועוד.... לא שאני יודעת את זה מנסיון אישי שלי, אבל זה מה ששמעתי מאנשים ש"זכו" לחוות את החוויה השמימית.....
אם זה חשוב לך- אל תרימי ידיים. תנסי. ולפעמים ההתמדה משתלמת....
מאחלת המון בהצלחה, וחג שמח

זואילי

New member
אין הרבה מה לברר

התהליך פשוט כל עוד את מסודרת עם ניירת...
ראשית צריך להוריד מאתר בט"ל את הטפסים למילוי בקשה לנכות. וכדאי לקרוא הכל היטב טרם ממלאים ואפילו להוריד 2 עותקים.

אם יש לך קלסר מסודר עם כל תוצאות בדיקות שעשית טרם הניתוח - אז כמובן לצלם עוד עותק ולהוסיף לערימה.
כדאי לבקש מכל רופא מטפל - מכתב בו הוא מסביר לגבייך, מה מצבך וכו'.
גם בטפסי הבט"ל יש מסמך אותו רופא המשפחה צריך למלא (תמיד כדאי לעדכן את רופא המשפחה על כל פיפס שעשית ולהראות לו תוצאות ולשתף אותו כי אם תזדקקי ממנו לאסמכתאות - הוא ידע על מה לכתוב...).
מאוד חשוב - דוח ניתוח. לא רק מכתב השיחרור שקיבלת מהמחלקה.
ואז - לכתוב מכתב הסבר משלך בו את מדגישה את עניין איכות החיים ועד כמה המחלה מפריעה בכל תחום. וכן - לכתוב מגילה מאוד מאוד מפורטת עד רמת המביך.
ואז בין הניירת של בט"ל יש גם מסמך שצריך להחתים את המעביד (אם את עובדת). אני שלחתי את זה לרוא"ח שלנו, היא מילאה ואז רק החתמתי את הבוס. הוא אפילו לא קרא מה כתוב..
ולדאוג שיש לך תלושי משכורת (הכל רשום בטפסים) - כי שם רואים עד כמה את מחסירה ושזה עולה לך באובדן ימי עבודה.

אני אירגנתי את הניירת בשבוע אחד. כי הרוב היה לי מתוייק בבית. (זה לקח שבוע רק כי לרופא המשפחה שלי אין תורים זמינים..ולרוא"ח לקח יומיים עד שהחזירה לי את ה2 דפים שלה).

שמים במעטפה גדולה ומניחים בתיבה הנכונה.. בסניף בט"ל אליו את שייכת.
הם כבר יפנו אלייך. אולי יבקשו ממך להשלים עוד מסמכים. ואז שולחים לך הזמנה לועדה.

לנסות תמיד כדאי. זה לא כזה סיפור ואם לא תעשי מזה סיפור (ניירת, בירוקרטיה וכו')
אז במקרה הטוב, זה לטובתך.
מדגישה שוב - בעיקר למי שכן עובדת - הקיצבה נמוכה יחסית. זה לא עוד משכורת למי שתוהה.
וגם כמו שכבר נאמר - כל אחת מקבלת אחוזים וקיצבה בהתאם - ע"פ מצבה הפרטי.

רווית04

New member
אני אוסיף ואגיד שפניתי דרך חברה בשם

< rights for you > שנמצאת במרכז המדע ברחובות.
מטפלים שם רופאים שעבדו בביטוח לאומי , בעובדים שעבדו בביטוח לאומי, עורכי דין ועוד.
המנהלת תיק שלי אחרי שעברה על כל התיק שלי שרק לאחרונה גם עברתי הערכת בדיקה אצל רופא שלהם שקבע שלי יש 86% אחוזי נכות וזה לא רק האנדומטריוזיס.
האנדומטריוזיס וכאבי בטן נותן כמו 20%.
הדלקות שתן החוזרות מוסיף עוד כמה אחוזים והבעיות הנוספות שיש לי.
בכל מקרה אצלי גם האנדו' התגלה בתקופת השירות הצבאי, והגשתי טפסים לפני שנתיים לבדי בלי החברה ולא קיבלתי תשובה, בזכות החברה קיבלתי מענה מהם מאגף השיקום הנכה במשרד הביטחון שיזמנו אותי לוועדה רפואית.
בביטוח לאומי שהגשתי לבד לפני כמה שנים קיבלתי רק 36%.
וכיום אתמול הוגשה הבקשה שלי שנית דרך החברה עם המכתב המצורף על ידי הרופא שבדק אותי מטעם זה שעבד בביטוח לאומי עם חתימה וחותמת שלו על פי ספר התביעות שלהם שלי מגיע 86%.
יש לי מנהלת תיק שמסדרת את הכל ובקשר איתי טלפוני, בפקס,במייל.
היחס אישי, יעיל, חם ומספק.
אני באמת ממליצה בחום על החברה הזאת למי שצריכה ורוצה להגיש בקשת תביעה.

לגבי התרופה החדשה הרופאת כאבים שלי אמרה שהיא אמורה להגיע לארץ רק עוד חודשיים גם ככה ולא תהיה בסל זה נכון , אבל אין לה מושג מה תהיה עלות שלה כרגע.
שהיא תגיע אני גם אהיה מבין הראשונות שהיא תמליץ להן על ויאזבל.
כי מסתבר שיצרה פלאים בנשות אירופה.

למעלה