שלום לכולן,

שלום לכולן,

סליחה שאני לא פה יותר, טיפול בתאומים בני 10.5 חודשים + משרה מלאה לא מאפשרים לגלוש יותר מדי אז איתכם הסליחה.... רציתי לשאול, איך אתן/ם מתמודדים עם השילוב בין עבודה לטיפול בתינוקות, במיוחד כשמדובר בפגים, יש המון בדיקות ומעקבים, חיסונים (רק ה-rsv זה 5 פעמים!!), פיזיוטרפיה, בדיקות עיניים וכו'. וכל זה מתוכנן מראש, יש את כל המחלות בחורף שהן לא מתוכננות, אני בחודש אחד הייתי צריכה ללכת לבדיקת עיניים, פיזיוטרפיה, חיסון, וכל שבוע מחלה אחרת הופיעה. וזה בחודש הראשון שלי בעבודה חדשה... איך מתמודדים ???? איך אצלכם מקבלים את כל העדרויות ? אצלי מקבלים את זה בסדר אבל ממש לא נעים לי !! עברה לי מחשבה לפנות לעמותת להב לנסות להשיג להורים לפגים עוד כמה ימי מחלת ילד.... יש אפשרות כזו ? אני בטוחה שאני לא היחידה שמתמודדת עם הבעיה....

אני לא הצלחתי לשלב

תאומים שבוע 25+3. שלושה וחצי חודשים בפגיה. השתחררו בריאים, בלי חמצן, בלי תרופות, ועדיין - כמות המעקבים, התורים, הטיפולים, הניתוחים/אשפוזים - לא איפשרה בשום אופן שילוב עם עבודה. אציין שבמקרה שלי העבודה היתה "קריירה", כלומר לא משהו שניתן לעשות בחצי משרה, וכללה נסיעות לחו"ל. עשיתי בחירה. אני זוכרת את המנהל שניסה לשכנע אותי להשאר במקום עבודתי דאז, שהיה מקום מצויין. הוא הבטיח גמישות, התחשבות - הכל. האמנתי בכל לבי לרצונו הטוב (והוא אפילו אבא לתאומות בעצמו! אבל לא נולדו פגות, וחצמזה - אשתו מטפלת בהן
). הראיתי לו איך נראה היומן שלי . נהגתי לסמן אותו במדבקות ירוקות (לתורים של איתמר) וכחולות (ליהונתן), וכל הדפים היו מלאים במדבקות כמה חודשים קדימה (וזה כמובן לא כולל את הבלת"מים המרובים). אני חושבת שזה קצת המחיש לו. משמעות הבחירה: קרוב לשלוש שנים בבית - מוקדשות לטיפוח הבונבונים והעלתם למסלול, ולשיקום כל המשפחה מהטראומה הגדולה של הפגות. מחיר הבחירה: מחיר כלכלי כבד למדי. אני לא אוהבת להתבכיין בנושא, אבל באמת היו תקופות קשות ומדאיגות בהקשר הזה. מחיר מקצועי זמני (את הפער ההתפתחותי הזה כבר סגרתי מזמן...
) מסקנה מהבחירה: שווה כל מחיר והרבה יותר. כנראה אחת הבחירות החכמות ביותר שקיבלתי בחיי, אם לא "ה".

טוב אני כנראה סתם מתבכיינת...

כי אצלי אלו פגים שנולדו בשבוע 32+0, טפו טפו טפו בריאים, יש לי כמה תורים בחודשים הקרובים אבל לא ברמה שבועית, יש לי את ה-rsv ועוד כמה מעקבים וזהו... כנראה אני צריכה להגיד תודה ולשתוק, ולקוות שלא ימאס להם שמדי פעם אני נעדרת... פשוט מאז הגן הם חולים פעם בשבוע וזה מתיש. שיהיה לכולן רק בריאות.....

חלילה!
את לא צריכה להרגיש לא בנוח

כל אחד והמסלול שלו. אני באמת לא מסכנה, ואפילו קצת מתגעגעת לימי החופש בבית. מזמן לא ראיתי ד"ר פיל ואופרה בטלויזיה

חופש? טלוויזיה

גם אני איתן בבית, ואין לי דקה אחת פנויה במהלך היום. מתי בדיוק ראית טלוויזיה, והרגשת חופש?

אני הייתי רואה טלוויזיה בזמן האכלות,

אחרת איך אפשר לשרוד 16 האכלות ביממה ???

בינגו

וכעת לפינתנו: "דיווחים ליצחק קדמן": עם תאומים חשוב לנסות לתאם תזמונים. זה כמובן לא פשוט, ולא תמיד עובד, אבל ניתן להצליח חלקית. ואם כבר עובדים על תזמונים -מומלץ לנסות לתפוס שתי ציפורים במכה אחת ולהתאים זמני האכלות לזמני ד"ר פיל

משעשע

שאת משתמשת באותו ביטוי שלי. היה זמן שנגה שלי היתה בוכה כשהייתי מציעה לה לינוק, והייתי משתמשת בביטוי הזה המון. "נגה נכנסה למצב יצחק קדמן, אז נתתי לה בקבוק במקום הנקה".

למעלה