שלום לכולן

שלום לכולן

אני מבקרת אתכן מידי פעם, עם שאלות והתקלות, וכך גם היום. הבת שלי - האמצעית - בת דקה לפני 12 - קיבלה מחזור בפעם הראשונה לפני שבועים. היה דימום קל וכאב בטן לא זניח בכלל במשך יומיים-שלושה. היינו בטיול, ויחד עם ההתרגשות הטובה היה ברור שגם היציאה מהשגרה משפיעה עליה ומגדילה את הכאב והקושי. חזרנו הביתה לפני יומיים, והשגרה חזרה כמעט לגמרי. היא מתקשרת עכשיו בוכה, שכואבת לה הבטן, והיא מדממת משמעותית (במילים שלה "גם בשירותים וגם על התחתונים"). עברו רק שבועיים מהפעם הראשונה. אצלי אני זוכרת שלקח כמה חודשים עד שחזר בפעם השניה. אצל הבכורה לקח חודש וקצת ומאז כמעט סדיר לחלוטין. האם נשמע שיש פה בעיה? עם מי מתיעצים, אם בכלל? בגלל האנדו שלי אני אקסטרא רגישה לתלונות שלה, ומאמינה לגמרי שזה לא רק ההסטריה ולא רק תחושת הלחץ הכללי שלה מעולם בכלל ומהעניין הזה בפרט. מישהי יודעת, או יודעת איפה שואלים, לגבי אנדו או אפשרות שלו אצל ילדות? מתי נכון להחליט להתערב? סביר לי שאני קופצת מוקדם מידי - אבל השנים הארוכות של הסבל עד לאבחון ממש מיותרות לי - ולא רוצה שהיא תסבול הרבה לחינם. אני מבולבלת. זוכרת שלא חייב להיות סדיר בהתחלה. לא זוכרת שכואב כלכך מההתחלה (גם לי הכאב רק הלך והחמיר עם השנים ולא היה כזה מההתחלה). מה עושים עם ילדה בגיל הזה? רופא נשים? אני מבוהלת ואין לי את מי לשאול

galim29

New member
היי בזזזזזזז../images/Emo140.gif

קודם כל, כל הכבוד לך על העירנות והרגישות כלפיה.
שנית, למה שלא תקחי אותה לתל השומר למרפאת האנדו? עם עדיפות שתיפגשי עם ד"ר דוד סוריאנו מנהל המרפאה שלדעתי יהיה לו חושב מאוד לפגוש נערה כל כך צעירה ולנסות לשפר את מצבה. אם את יכולה להרשות לעצמך לקחת אותה פרטי (במכבי שזאת הקופ"ח שלי מקבלים החזר מהקופה של 85% מהסכום) להתייעצות, הוא מקבל במרפאה ברמת החייל בתל אביב. מאוד חשוב לדעתי לעקוב אחריה ואולי למנוע ממנה את היסורים שכמעט כולנו עברנו שנים רבות בלי אבחנה. היא מאוד צעירה וחבל שהיא תתחיל כבר עכשיו את הסבל אם יודעים מראש שיש אופציה חזקה של סיכוי לאנדומטריוזיס (והלוואי ולא יהיה לה). מה את אומרת?

תודה רבה ../images/Emo9.gif

אחרי שפגשתי אותה בבית החלטתי לחכות עוד קצת. לא מורידה את האפשרות של סוריאנו בכלל. הוא בנוסף לכל גם רגיש ואנליטי מספיק בשיחה כדי לא להפחיד אותה ולהצליח ללמד אותה מה שצריך. אבל אני מרגישה שהיא בעיקר מבוהלת, ולכן נחכה קצת ונראה אם יעבור. דיברנו והזכרתי לה מה שהיא כבר יודעת, על ביוץ ודימום (שלא נעלם אחרי פעם אחת...) ועל פדים ואיך משתמשים בהם טכנית, ואתן לה מחר פתק למורה לספורט, ואת כל התמיכה. תודה ותמשיכי להיות כאלה מקסימות.

galim29

New member
הזכרת לי עכשיו נשכחות../images/Emo8.gif

בשנה שעברה במסגרת העבודה הקודמת שלי, ניהלתי מחנה קיץ של ילדים בניצנה (סוף העולם שמאלה) ואחת הבנות בת 11 קיבלה מחזור. היא הייתה מאחד הקיבוצים שספגו קסאמים וגם ככה הייתה שבר כלי ובאה למחנה להירגע והמחזור נחת עליה רחוק מאמא שלה.היא הסתגרה בחדר בהיסטריה ובכתה כאילו היא גוססת... אז החברות שלה הזעיקו אותי לטפל במצב... הייתי צריכה להוציא אותה מהמקלחת המג'וייפת, להראות לה תחבושת ולהסביר לה איך שמים (הצגה וירטאולית כולל פנטומימה)
וללוות את זה בהרצאה (שקרית לחלוטין לפחות עבורי... כאחת שממש סבלה בכל מחזור) שזה שטויות ולא נורא וכולן מקבלות ועכשיו היא כבר גדולה על אמת... ואמא שלה על הקו של הנייד מפרגנת לי... בקיצור, היה משעשע. "פינקתי" אותה במנוחה ומקלחת ושוקולדים כדי שתרגיש מיוחדת ואחרי שעה היא כבר באה אלי בלחישה אם יכולה להיכנס לבריכה...
בקיצור, צלחה את זה בשלום, תרתי משמע. הלוואי שכולן יבורכו ככה.
ולגבי הבת שלך, אני בטוחה שתצליחי להרגיע אותה. אין לה סיבה להיות מבוהלת. אני אישית זוכרת שהתקשרתי לאבא המדהים שלי "ז"ל שיבוא לקחת אותי מחברה שהייתי אצלה כי כואב לי.. והוא אכן בא לחלץ אותי.

זואילי

New member
מצטרפת לגלים

ונכון, אנחנו לא מתות על המחזור שלנו, אבל בכל זאת... ברכות! האמצעית שלך אישה קטנה
מאחלת לה מחזורים רגילים לגמרי
וחגיגות בת מצווה כייפיות

טל249

New member
על הרבה מהשאלות אני לא יודעת לענות אבל הצעה..

באיזה שלב לוקחים את הבת להכרות עם רופאת נשים? אני את שלי פגשתי רק בשלב הבקשה לגלולות.. ואת האנדו אבחנו לי רק עשר שנים מאוחר יותר וחבל.. אולי לנסות לדבר עם רופאת הנשים שלך ולראות אם היא יכולה לקבל אותה ולהפנות לבדיקת דם של CA-125 ואם אפשר לדלג על הבדיקה הוגינלית בגלל גילה הצעיר ? אני לא חושבת שרופא משפחה יסכים להפנות לCA-125 כי זה "יקר להם"..- אבל אולי שווה לשאול, בעיקר בגלל שאת מאובחנת. אני הייתי מתחילה מרופאים שקרובים אליכם, ורק אם אין ברירה - להגיע לתותחים הכבדים. אני יכולה רק להגיד במבט לאחור שחבל שבזמני לא היתה כזו מודעות לאנדו' ולא לקחתי גלולות ברצף מגיל צעיר על מנת להקל על הכאבים. ושוב, כל הכבוד על המודעות והרגישות שלך.

יש רופאות נשים המטפלות

ספציפי במתבגרות. אני מכירה היטב אחת כזו והיא גם זו שאיבחנה לי לראושנה את האנדו'.

לא יבדקו אותה וגינאלית!!

עושים US על הבטן עם שלפוחית מלאה, אם יש את זה לרופאת הנשים- היא חסכה ריצה למכון וחזרה עם תשובות...

gui1

New member
צביה , זה הזמן האידאלי להתחיל בדיקור/ שיאצו

מנסיון שלי מטופלות שהגיעו אליי בגיל ההתבגרות עם מחזור כואב אחרי 3 חודשים הכל הסתדר ,[ טפו טפו וגם אחרי שנים [ לפחות שנתיים עדיין אין כאבים ומחזור סדיר ] עם מתחילים עם טיפול כשהסימפטומים ממש בתחילתם אפשר לאזן את הגופ בצורה הטובה ביותר ול"כוונן" אותו לתדר הנכון לפני שהעינינים משתגעים שם לגמרי , הלוואי ולי הייתה את האפשרות לטפל בדיקור הגיל ההתבגרות הרבה צרות היו נחסכות ממני עכשיו הרבה אברים כבר מעורבים בגילנו והמנגוננים של הגופ מאד משובשים [ לצערי לפני 25 שנה הרפואה המשלימה לא הייתה ככ מפותחת וזמינה ] שווה שוה שווה הדיקור הוא לא כואב , והטיפול יכול להיות פעם בשבוע / בשבועיים אם את רוצה אשמח להמליצ על מטפלים באיזור מגורייך

היייי

מתי נכון להתערב? עכשיו כשזה בחיתולים....... לפנות לרופא נשים שמבין באנדו..... כמובן שלא יבדקו אותה וגינלית.. בנוסף חושבת שגוי צודקת רצוי מאוד להתחיל לאזן את הגוף מוקדם מאשר מאוחר כשכבר קשה ..... מלבד השיטות של גוי כדאי לשים לב לתזונה של הילדה ..... ולסגנון חייה.... בהחלט להכניס קצת ספורט ....

תסבירי תזונה וסגנון חיים?!

הערבוב בין הלחץ שלה מכל העניין לבין הכאב האמיתי נרגע. היה יום אחד קשה ועוד חצי יום של תהליך התרגעות. בהחלט נשים לב להמשך. במיוחד שהיא רגישה מאד ממילא.

ילדה בת 12 לא נבדקת ווגינאלית!!!!

אני יודעת שיש מרפאת ילדות בבית החולים שניידר ושם בודקים אותן (סליחה על התיאור אבל...)דרך הישבן כמו בא.ס של ברגאבל. למרות הכאבים ולמרות הדימום שיהיה לה הרבה ברכות היא כמו שזוזו אמרה אישה קטנה.

למעלה