שלום לכולן

שלום לכולן

שלום לכולן אני חדשה וכבר מתנפלת בנושא בוער. ... שמי מירב ואני אמא לשלוש בנות. לאחרונה הוזילו את העלות של חיסון לסרטן צוואר הרחם וחלק מהחברות של הגדולה שלי (היא בת 14) כבר הלכו ועשו את החיסון והיא משום מה מגלה התנגדות. היו לה כבר שני בני זוג, היא די פתוחה איתי בנושאים האלה אבל לא מספיק ואין לי מושג עד כמה היא באמת מבינה את החשיבות של זה. אני לא בדיוק מבינה מה מפחיד אותה בחיסון. אמא שלי נפטרה מסרטן צוואר הרחם וחשוב לי שתתחסן. אני לא יודעת אם אני היסטרית לחינם, אם עדיף לחכות, לתת לה להבין לבד, אם להתעקש. אכשהו קיוויתי שתבין לבד שזה חשוב. מה אני שואלת...הייתי רוצה לשמוע עצה אני מניחה. הפעם, אולי בגלל הרגישות שלי לנושא אני באמת לא יודעת מה לעשות לא תאמינו אבל נרשמתי רק בגלל זה. אני מקווה שאחרי שזה יירד לי מהלב אולי אגלה שבאמת אפשר לשתף פה, בכל אופן עכשיו כל העסק חדש בשבילי ואני מקווה שתשתתפו ותגלו הבנה שנה טוב לכולן

אם יש לכן היסטוריה משפחתית של סרטן צוואר הרחם

אני בהחלט מבינה את הלחץ שלך. אני מציעה שיחה שבה תסבירי לה למה זה חשוב בעיינך שהיא תתחסן, תסבירי מה החיסון עושה, האם זה כואב או לא, וכד' ותשמעי ממנה מה מפריע לה ולמה היא לא רוצה. אחרי שתשמעי מה מפריע לה תוכלי להתמוד בצורה טובה יותר. לא הייתי מוותרת על זה. אם לא הייתי מצליחה לשכנע הייתי מגייסת לטובת העניין את החברות שלה שהתחסנו ואפילו לוקחת אותה איתי לרופא שיסביר לה את חשיבות העניין. בהצלחה.

נומלה

New member
תתיעצי עם גניקולוג

זה מה שאני עשיתי. הוא יכול לתת לך תשובות לכל השאלות שלך וגם לשאלות שלא חשבת שיש לך. אפשר לקבוע פגישה ופשוט לדבר איתו על הנושא. האם לחכות או לא, מהי החשיבות, האם את היסטרית לחינם וכו. בנוסף הוא גם יכול לדבר עם הילדה (בפגישה אחרת, אחרי שיש לך מספיק אינפורמציה להחליט מה נראה לך) ממקום שאת לא מגיעה אליו.

מובן למה זה בוער לך

כאשר יש היסטוריה משפחתית. ציינת שלבתך כבר היו שני בני זוג. אני מקווה שבגיל הזה, היחסים לא כללו יחסי מין. בכל מקרה, לא דחוף להתחסן. אך חשוב (לדעתי) שהיא תתחסן. גם אם זה יקרה בעוד שנתיים, זה בסדר. תתיעצי עם גניקולוג כדי להיות בטוחה. יש גם אתרים של שאלות ותשובות בקופות חולים השונות. אני מצטרפת לתשובות הקודמות - תשוחחי איתה (כתבת שיש ביניכן שיחות), תנסי להבין את ההתנגדות שלה.אל תתוכחי איתה, אל תציפי במידע, רק להקשיב ולנסות להבין את הרגשותיה. יתכן שדווקא בגלל שסבתה נפטרה מסרטן זה, הסכמה לחיסון היא כמי הודאה שגם היא בסכנה. ידיעה שהיא מעדיפה להדחיק. לאחר שתשמעי אותה, אם היא תרצה - אפשר להכנס לאינטרנט ולמצוא מידע. רק שימי לב שזה לא יפחיד אותה יותר. אפשר להכנס איתה לאתרי שאלות ותשובות ולאפשר לה לשאול שאלות. כמובן - באם המידע זו הבעיה שלה. אם חברות שלה כבר התחסנו ובמשך הזמן תהיינה עוד בנות שיתחסנו, עשוי לפעול פה "לחץ חברתי" והיא תבקש בעצמה. אל תלחצי עליה. תבררי לעצמך מה שצריך בירור. וכמובן, מוזמנת להשאר איתנו. שנה טובה.

נומלה

New member
אם עושים את החיסון

צריך לעשותו לפני שהנערה נהיית פעילה מינית. את לא קצת לוקחת סיכון כשאת "מרגיעה" שזה לא דחוף? אני לא בעד או נגד אבל בהחלט אם ההחלטה היא "בעד" הרי שלנערה שהיו לה כבר שני בני זוג הענין דחוף. ולכן כדאי לאסוף מידע כן בדחיפות כדי להחליט. כדי לא להחליט "כן" כאשר כבר יהיה מאוחר מידי.

לפי מיטב ידיעתי

אפשרי לעשות את החיסון עד גיל 29 ולא קשור לפעילות מינית. כדאי לבדוק באינטרנט. אני מאד מקווה שילדה בת 14 לא פעילה מינית. מלבד זה שזה לא בריא לילדה (בלי קשר לסרטן), זה גם בניגוד לחוק בקשר לבן זוגה. היא קטינה. יותר חשוב שאמא שלה תדבר איתה על כך מאשר החיסון.

ענבאך

New member
היא לא רופאה ולא מומחית

(לא שהיא מצהירה כאן, אולי כן) וכשמישהי באה ומבקשת עזרה היא צריכה לקחת בחשבון שאם זה היה עניין של חיים ומוות היה עליה לפנות לרופא ולא לכאן. דבר שני, אם אני לא טועה אפשר לעשות את זה גם כשפעילים מינית, אבל אז חייבים לא להיות פעילים במשך תקופה...

גם אני ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה

לאור ההסטוריה המשפחתית ובאופן כללי גם לקבל מידע לגבי פעילות מינית בגיל ההתבגרות - אמצעי מניעה, זהירות וכדו.

POOH*

New member
אבל למה היא מתנגדת?

את כותבת שהיא די פתוחה איתך אז למה לא לשאול אותה פשוט? אולי יש לה סיבה קונקרטית? וגם מצטרפת לדעות האחרות להתייעץ עם רופא מומחה - מה היתרונות בחיסון? מה הסיכונים בו? ומה כדאי לה לעשות בהתחשב בגילה ובכל שאר הנתונים. POOH

דבר ראשון להרפות!!!

אין מה ללחוץ כרגע לתת לה מרחב אישי כי הלחץ שלך גורם לה להתנגד יותר שהרי בגיל שלה לא משנה מה נרצה (ההורים) "תמיד זה נגדם..........."
וא לא את אז רופא הילדים יכל לשוחח עימה..... אכן הסטוריה רפואית היא פרמטר נכון להחלטה. אבל היות שהיא רק בת 14 יש טווח שנים לחיסון ואת יכולה לחכות מעט עד שהיא תתבגר רגשית ותבין שזה לא מאיים. את הבת שלי חיסנו בגיל 23.

בוקר טוב

בוקר טוב תודה רבה רבה לכל מי שהגיבה, ייעצה, השתתפה, הפנתה ללינק. שאלתן כמה שאלות שניסיתי לענות עליהן כבר לפני כן לעצמי ואנסה לענות גם כאן. הנושא בוער לא רק בגלל ההיסטוריה המשפחתית אלא בגלל שזה פשוט נורא לדעת שיש משהו שאפשר למנוע אותו ולא עשית זאת. למיטב ידיעתי אפשר להתחסן עד גיל 26 ואז שוב עד גיל 45 אני רוצה שתעשה את זה לפני שהיא מתחילה להיות פעילה מינית כי חוץ מסרטן אפשר לחטוף כל מיני מחלות אחרות שהחיסון טוב גם נגדן. משום מה כל פעם שאני מדברת איתה באופן פתוח על זה היא נרתעת ואני יכולה להבין אותה אני אף פעם לא הרגשתי נוח לדבר עם אמא שלי על בחורים ומזמוזים, רק הרבה יותר מאוחר. אני רוצה שתיהיה אחראית על המעשים שלה והגוף שלה אבל היא מתחמקת...שיחות פתוחות רק סוגרות אותה יותר. אני אשתמש בעצה של הפורומים הרפואיים, זו עצה טובה בעיני ומשם אני מאמינה שזה יוביל אותנו לגניקולוג. מוזר לי שאף אחת לא נתקלה פה במקרה דומה - משום מה הייתי בטוחה שהרבה אימהות נמצאות במצב הזה:) שוב תודה ושנה טובה לכולן מירב.

למעלה