שלום לכולן

skamah

New member
שלום לכולן

שלום לכולן , לאחר תקופה שרק צפיתי אני כותבת אני אם לשתי בנות - הבכורה נולדה בשבוע 35 במשקל 2150 , הקטנה בשבוע 32 במשקל 1480 לאחר ירידות מים מוקדמות . היום הן חמודות בנות 5וחצי ושנתיים וחצי. כבר בהריון הראשון ידעתי שיש סיכוי שאלד מוקדם - לא בגלל עובדה רפואית או בעיה , אלא שאני נולדתי בשבוע 27 לפני 33 שנה במשקל 1 ק"ג , וגם שלשת אחי נולדו פגים. כל החיים שמעתי סיפורי פגות ומשום מה כשנכנסתי להריון לא שללתי שגם אני אלד מוקדם. למרות שאני דואגת שההריון הבא יתקצר עוד ולמרות שלא נמצאה סיבה לירידות המים המוקדמות שלי, רופא הנשים שלי לא בטוח שי מקום להמליץ על תפירת צוואר הרחם או שמירת הריון בהריון הבא.האם מישהי חוותה משהו דומה?

מנסיוני

מציעה לך לחפש דף או שניים אחורה כתבתי על בדיקת הדם שיש לעשות ויכולה להראות על בעיה בקרישת הדם שמביאה ללידות מוקדמות. אז קודם כל אני מציעה לך לעשות בדיקה כזו (אם את לא מוצאת או צריכה עוד פרטים תשלחי לי מסר ואענה בפרטיות כדי לא לחזור על עצמי שוב בפורום). שנית, אני , בהריוני השני , עשיתי תפירה של צוואר הרחם למרות שהרופא שלי ממש לא המליץ על כך .מאוד חששתי מעוד לידת פג. התפירה עצמה היא תהליך לא כל כך נעים אבל מבחינתי זה סבל קטן לעומת הסבל שכרוך בלידת פג. אני לא רופאה, אבל אם עברת שתי לידות של פג אני במקומך כן הייתי דורשת לעשות את כל הדברים שיכולים למנוע זאת בפעם השלישית. עצה נוספת- לפני הריון נוסף גשי לרופא מומחה ללידות בסיכון גבוה (רצוי פרטי, ניתן לקבל החזר מביטוח משלים) כדי שיעשה בירור מקיף מקיף ותוכלו להערך כיאות להריון הבא . הרבה בהצלחה .

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif וקצת מידע

קודם כל ברוכה הבאה. כאמא לשני פגים (שבוע 35 לגדול, ושבוע 29 לקטנה) אני מאוד מזדהה עם החששות האלו מהתקצרות ההריון. את זכאית לעבור בירור לידה מקיף! אחרי לידות מוקדמות נהוג לעשות בירור מקיף של הסיבות ללידה המוקדמת, זה כולל בדיקות דם (כולל זו שדורית סיפרה עליה, אבל גם עוד בדיקות), צילום רחם (שמראה בין השאר האם יש נטייה לאי-ספיקה של הצוואר שאז ממליצים על תפירה) ועוד בדיקות נוספות שהרופא יכול לחשוב עליהן בהתאם לסיפורי הלידה שלך. הבירור נעשה במרפאה להריון בסיכון גבוה, וכדאי לבקש הפניה מהרופא שלך. לפי מה שאני יודעת, אכן מקובל אחרי לידות שמתחילות בירידת מים (בניגוד לצירים מוקדמים) להמליץ על תפירת צוואר הרחם. החשש העיקרי, הוא שיתחילו צירים, ולכן לא ממליצים על זה אחרי צירים מוקדמים (כמו במקרה שלי). האם הרופא שלך הסביר לך למה הוא לא ממליץ על תפירה? כמו-כן, לפחות במקרה שלי אני יודעת שבלי כל קשר לסיבה ללידות המוקדמות (שלא נמצאה), כן מדברים על שמירת הריון מניעתית, שזה הליך מקובל מאוד אחרי שתי לידות מוקדמות, במיוחד בשבוע כל-כך מוקדם. זה לפחות מה שאמרה לי הרופאה שערכה את בירור הלידה במרפאת הריון בסיכון גבוה.

ומה אחרי לידה ראשונה של פג בגלל

רעלת הריון? עושים משהו? חוץ מהבדיקה שדורית אמרה שאני אדרוש לעשות.

maloren

New member
האם

גבר אחד בחדר צריך לשנות את הנוסחמ"כולן" ל"כולם"? ודרך אגב, סתם בשביל השושלת, גם אני נולדתי פג (סביבות 32) וגם לי נולדה פגה (26). אולי זה משהו מנטלי...(סתם...)

למעלה