שלום לכולן :)

rnowhere

New member
שלום לכולן :)

רציתי להתעייץ- איך אני יכולה לעודד ולשמח את אימא שלי? אני מרגישה שבזמן האחרון היא מאד מצוברחת, אבא שלי נמצא בתקופה עמוסה ולחוצה בעבודה ולכן יש לו פחות זמן לבלות איתה...גם ככה היא לא עובדת ורוב הזמן היא נמצאת בבית- או צופה בטלויזיה או מנקה\מבשלת... התקופה האחרונה לא הייתה קלה עבורה- סבתא שלי נפטרה וסבא שלי זקוק להמון המון עזרה, ככה שיש לה המון דאגות. היא מדברת עם חברות, יוצאת ומבלה מידי פעם, אבל עדיין- לא נראה לי שזה מפסיק כדי לקרוא לה "מאושרת". אני רוצה לראות אותה מחייכת, אני משתדלת לפנות כמה שיותר זמן כדי להיות איתה- לשבת איתה בבתי קפה, לצאת איתה כשהיא קונה לה בגדים, לאכול איתה ארוחות, לשוחח איתה ולשתף אותה, ואפילו סתם לשבת וצפות ביחד בטלויזיה...אבל זה פשוט לא מרגיש לי מספיק... איך אני יכולה לשפר לה את המצב רוח? המצב הזה כבר ממש מעיק עליי, אני לא מסוגלת לעשות שום דבר כי תמיד עולה לי המחשבה ש"אימא עכשיו לבד", אכפת לי ממנה, אני רוצה שיהיה לה הכי טוב שרק אפשר. תודה לכולן.

אני חושבת שמה שאת עושה זה נהדר, נסי לשאול

אותה מה יכול לעודד אותה. אולי תכיני לה משהו נחמד תוצרת בית? עוגיות טעימות בצנצנת מקושטת? ברכה מעוצבת עם כמה מילים ? לא תמיד היציאות והבילויים והקניות מהווים עידוד. אצל כל אחד זה שונה.

nutmeg

New member
סליחה על הבוטות

אבל זה לא הג'וב שלך לשפר לה את מצב הרוח. כשאדם לא מרוצה מחייו עליו לעשות משהו בנדון ולא לחשוב ש"הנה, תיכף תבוא הבת שלי וסתדר לי את כל מה שלא בסדר" אם היא לא מרוצה מאיך שהחיים שלה מתנהלים, שום בית קפה או יום כיף יכולים לסדר את זה. יהיה לה כיף לראות אותך ולהקל על בדידותה, אבל זה לא פיתרון שמחזיק מעמד. הוא טוב ומרגיש נעים לזמן שהוא מתקיים אבל לא מחזיק יותר מהשעות שאתן ביחד כי הוא לא מתקן את מה שלא בסדר מלכתחילה שגורם למצב הרוח שלה להיות כמו שהוא.

rnowhere

New member
ובידיוק בגלל זה

אני שואלת מה כן לעשות, כדי לראות אותה מאושרת יותר. אני יודעת שבגדים חדשים וכו' לא מהווים שום פיתרון למצב, ועל כן אני שואלת מה אני יכולה לעשות עבורה להבדיל מהדברים שאני כבר עושה. לא משנה כמה שזה קשה, ושזה לטווח קצר- אני לא מתכוונת להשאיר את אימא שלי ככה, כי לפי ההודעה שלך המגמה היא "לא משנה מה תעשי- זה לא ישפר כלום". ולא משנה גם אם זה רק הפוגות. אימא זו אימא ובשביל אימא עושים כל מה שניתן.

שום דבר אצלה לא תשני דבר אני מציעה לך

לשבת עם אבא שלך ולספר לו איך היא מרגישה ותראי אם הוא יעשה שינוי ובעקבות זה יהיה יותר זמין עבורה . ועוד משהו כתבו לך נכון אם זה לא יבוא ממנה את לא יכולה לעשות כלום .

nutmeg

New member
אם כן

הצעד הראשון זה לברר אצלה אם היא רואה את הדברים כמוך. האם היא מרגישה עצובה / מבואסת / בודדה - או שזה משהו שרק את רואה או משהו שרק את חושבת... האם היא בכלל מחוברת למחשבות הללו שלך אודות מצב הרוח שלה אם כן - הצעד השני הוא לברר אם יש משהו שהיא הייתה רוצה לעשות בנדון. בלי שני השלבים הללו אי אפשר להתקדם. מדובר באדם מבוגר, ברשות עצמו, שכדי לחולל שינוי בחייו הוא זה שצריך לקום בבוקר ולעשות למען עצמו. הצעד השלישי זה לפרט מה לא בסדר ואחר כך לפתוח אפשרויות טיפול בכל פרט ברשימה.

פלגיה

New member
לא הבנתי

אסור לה לנסות לשפר לאימא שלה את המצב רוח? לנסות ולתמוך בה? למה בעצם? בשביל מה יש משפחה אם לא בשביל לתמוך זה בזה בתקופות קשות?

צימעס

New member
ומצד שני

קשה לה לטפל בסבא? למהלא להשתתף במטלות? היא אבלה? למה לא לשבת ולהקשיב לה? זה לא יהפוך אותה למאושרת. זה יקל על העומס הפיזי והרגשי.

צימעס

New member
אבל, לא פחות חשוב -

לשאול את אמא אם היא זקוקה לעזרה, ואיזו. לתת לה את המושכות, כי באמת רק היא יכולה להחליט בשביל עצמה על שינויים עמוקים.

לאייה

New member
לקחת אותה לטיול

אמא שלי איבדה לא מזמן את אחותה ועברה תקופה מאוד קשה,החלטנו להפתיע אותה ולהזמין אותה ואת אבא שלי לטיול בחו"ל. הודענו להם יומיים לפני הנסיעה וההתרגשות וההנאה מזמן האיכות איתנו ועם הנכדים שינתה את מצב הרוח מקצה לקצה. אם את יכולה להזמין אותה לטיול שתתכנני בעצמך בארץ או בחו"ל כשאת לוקחת בחשבון איזה סוג של פעילות תעשה לה טוב,זה יופי של תשומת לב בעיני.

תנסי לבלות איתה כמה שיותר, להקשיב לה...

לעשות איתה דברים שהיא אוהבת- בישול, יצירה וכו'...

למעלה