שלום לכולן

עלמה 56

New member
שלום לכולן../images/Emo140.gif

הסטוריה בקצרה... מנסים שנתיים וחצי להכנס להריון לפני שנה הריון שלא התפתח ובעקבותיו גרידה, פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע תקין. אחד הרופאים שהייתי אצלו ראה ציסטה ואבחן כאנדומטריוזיס..עשיתי צילום רחם אשר הראה על חצוצרות נפוחות, כהגדרת הרופא.... לאחר שהבנתי שיש בעיה עברתי לטפל אצל רופא מומחה לפוריות, אשר אמר שהוא בעצם מתעלם מהאנדו' ומתחילים טיפולי הפריה בגלל החצוצרות. כמובן שלא הייתי רגועה מעצם העובדה שהוא מתעלם מהאנדו' והלכתי לחוות דעת נוספת אצל רופא מומחה לאנדו באופן פרטי, וכאן מתחילה הבעיה ....... הרופא אמר שהוא רואה ציסטה בגודל של 6 סנטימטר, ליד השחלה השמאלית...והוא ממליץ לנתח. הוא לא רצה או לא יכל לומר לי מה דרגת האנו על סמך הציסטה והבנתי גם שעד שלא עושים ניתוח איש אפשר ממש לדעת מה הדרגה,אבל בכל זאת אם אני לא סובלת מכאבים, ובאופן כללי הציסטה לא מפריעה לי זה לא מעיד שהאנדו במצב קל?? השאלה שלי בעצם היא איך מחליטים אם ללכת לניתוח או להתחיל הפריות? מאיזה גודל של ציסטה חייבים ניתוח? אני מבינה שבגדול זו החלטה שלי, אבל במידה ואני לא סובלת מפגיעה באיכות חיים בעקבות האנדו האם ניתוח הוא לא פעולה מעט קיצונית? סליחה על האורך.......ותודה על העזרה...

שלום לך ../images/Emo140.gif

ציסטה בגודל של 6 ס"מ בהחלט מומלץ להוציא. אומנם את לא סובלת מכאבים אבל הציסטה יכולה לגרום לתסביב שחלתי או להתפוצץ ולגרום לנזק. גם הניתוח הראשון שלי התחיל בעקבות ציסטה של 6 ס"מ. כאבים הם לא בהכרח מדד לדרגת האנדו' את זה באמת ניתן לראות רק בזמן הניתוח. מה שכן את יכולה לנסות דיכוי בזריקות דקאפפטיל/ לוקרין ולראות האם הן יסייעו להקטנת הציסטה, ציסטה בגודל כזו לא ניתן להבטיח שדיכוי ישפיע עליה אבל אם את לא רוצה לרוץ לניתוח בהחלט שווה לנסות זריקות למספר חודשים. רק קחי בחשבון שבתקופה זו את בהפסקה מהטיפולים.

עלמה 56

New member
תודה על התגובה

אני לא מבינה איך רופא שמומחה לפוריות ונחשב גם דיי טוב לפי מה שהבנתי, מתעלם לחלוטין מהאנדו? אם אני מתחילה טיפולי פוריות ההורמונים עלולים להחמיר את האנדו? לא כדי לנסות לפחות סבב אחד או שניים של טיפולי פוריות ואז במידה ולא מצליח לעשות ניתוח או דיכוי? אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, כל רופא אומר משהו אחר...... ואני מאוד מפחדת לעשות ניתוח שיכול גם לעשות נזקים יותר חמורים..

זואילי

New member
הווווו, איזו שאלה מעולה שאלת

את יודעת כמה רופאי פוריות מתעלמים מאנדו?? מחלקות פוריות שלמות שמתייחסות לאנדואית כמו למטופלת רגילה? את יודעת איזה פרופסור נכבד מנהל מחלקת IVF העז לספר לי מתי כואב לי. כי הוא "יודע" על אנדומטריוזיס יותר ממני?! ועם איזה רופא פריון הגעתי בטלפון לפיצוץ ומריבת עולם על ויכוח בנושא השפעת ההורמונים על הגוף שלי - **שלי**, כי "הספרים" לא הוכיחו שכ"כ "מהר" אישה עם אנדו מגיעה לתגובה חריפה להורמונים? בואי נגיד שכשעולה שמם של רופאים אלה פה או במקום אחר ושואלים לדעתי... אז יש לי מה להגיד ולעולם לא אמליץ עליהם. ולא משנה לי עד כמה הם בעלי שם ורשימה מפוארת של הצלחות. בשבילי הם רופאים שאני לא רואה ממטר. אכן, יש מחיר לטיפולי הפוריות כי ההורמונים מלבים את המחלה. זו הסיבה שבגללה אני הייתי עושה הפסקות בין טיפולים ובהפסקות האלה הייתי עולה על דיכויים (דקאפפטיל או גלולות). אם הרופא שלך יהיה מוכן לעשות סבב למרות הציסטה, אז אולי יש מקום לנסות את זה. אבל שהרופא יקח אחריות... כי הציסטה לא קטנה... ניתוח עלול לגרום גם לנזקים. גם אנדומטריוזיס שלא מטופל.. סיפור חיינו...

זואילי

New member
הי עלמה

אז קודם כל, צריך לעשות הפרדה. יש רופא פוריות בשביל ה IVF ויש רופא לעניין האנדו. שניהם מתעסקים כל אחד בתחומו... ציסטה של 6 ס"מ אכן ממליצים לנתח. אנדו במצב קל או קשה כרגע לא כ"כ רלוונטי. אבל לעניין רופא הפוריות, מנסיוני בלבד יכולה לספר לך שיש גם מעט רופאי פוריות שמבינים באנדו (מעבר למה ש"כתוב בספרים" או מה שלימדו אותם בשנה חמישית או וואטאבר...) והגישה שלהם שונה רק בדבר אחד, שזה מינוני הורמונים לא גבוהים ואמפתיה... רופא פוריות שלא מעניין אותו אנדו אלא רק הריון בלי לראות שיש מולו אישה ולא רק רחם - *לי* זו בעייה, אבל זו בחירה אך ורק שלנו כמטופלות וכל אחת מונעת ע"י השיקולים שלה ומה חשוב לה ברופא המטפל. אם גם הגישה שלך היא הריון כאן ועכשיו ואנדומטריוזיס בצד - אז רופא פוריות ילך איתך בגישה הזאת. בסופו של דבר לשניכם אינטרס דומה. אינני יודעת לאיזה רופא אנדו הלכת, אבל כשלי אמרו בפעם הראשונה ניתוח (הגניקולוג שלי בזמנו המליץ), אז אני ביקשתי חוות דעת נוספת, כי כמו שאמרת, ניתוח זו פעולה קיצונית. וביררתי לעומק עד שמצאתי את מרפאת האנדו והחלטתי ששם אני רוצה להיות מטופלת. איך מחליטים על סדרי עדיפויות? שוב, אני יכולה לספר רק מנסיוני. (ואני מקרה מסובך). לניתוח הראשון שהיה לי הגעתי בגלל פגיעה קשה באיכות החיים וסוג של ידיעה שאני אמצעי מניעה אנושי. כך שמלבד להרגיש טוב ידעתי שהניתוח יקדם אותי כשאנסה להרות. היום, אני לפני ניתוח מס' 2 אחרי קצת למעלה משנתיים של טיפולי IVF וברור לי שאין לי מה להמשיך לנסות כרגע להרות בלי הניתוח. בהצלחה בכל אשר תחליטי

טל249

New member
עלמה הי

אני כבר לא זוכרת מה היה הגודל של הציסטה הראשונה שלי.. שניה נבדוק.. 6-7 ס"מ לפי הדוח מהמיון בתה"ש. גילינו אותה בשנת 2000 ולאחר שנה של גלולות ברצף (ומעקב צמוד של פרופ' דיקר) + טיפול ברפואה סינית היא נעלמה לחלוטין ! (את דיקר אני מאוד אהבתי בגלל שהוא לא מהרופאים שיקפצו לנתח רק כדי לבדוק מה יש אלא רק אם באמת יש סיבה מוצדקת לנתח, מעבר לזה שהוא באמת רופא נדיר עם סבלנות שלא פגשתי הרבה כאלה..) אחרי 4 שנים היא חזרה (אני חייבת לציין שאחרי שנעלמה הפסקתי עם הדיקור) ושוב דיקר בדק ואמר שהפעם המרקם שלה אחר והוא לא חושב שתיעלם עם טיפול הורמונלי ולכן הלכנו על ניתוח והוצאנו אותה. יחד איתה "יצאו חלקים" מהחצוצרה ורקמה שחלתית, צריך לקחת את זה בחשבון כשאת שוקלת ניתוח, לפעמים הציסטה פשוט דבוקה לכל מיני איברים שהם מאוד חיוניים להפריה! אני הייתי מטופלת בIVF אצל שולמן (כיום מנהל IVF במיר בכפר סבא) למרות המרחק הייתי נוסעת שעה לכל כיוון כי הוא פשוט שווה את זה !!!! הוא אחד מהבודדים שהוא מומחה לפריון שממש מבין אנדו', אני הייתי ממליצה לך להגיע אליו אפילו רק לייעוץ (ברוב קופות החולים מגיע לך 4 פעמים בשנה ייעוץ עם רופא מומחה). בעיקרון הגישה שלו לעניין IVF ונוזל בחצוצרות היא שהוא נותן לך (וכמו שהוא הגדיר את זה נותן צאנס ל"הוא מלמעלה") 2 נסיונות ואם זה לא הולך אז הוא ישלח אותך לעבור לפרוסקופיה ולהוציא את החצוצרות המודלקות (ובאותה הזדמנות תוכלי גם להפטר מהציסטה..) רק ל"סבר את האוזן" כשהתחלתי את טיפולי הIVF בפעם הקודמת היתה לי ציסטה 5 ס"מ + נוזל בחצוצרה הימנית (והיחידה שיש לי) ובטיפול הראשון אצל שולמן הופתענו לגלות שאנחנו בהריון. והפעם למרות החוק של 2 נסיונות וניתוח, הוא הסכים לאפשר לי טיפול שלישי למרות הנוזל בחצוצרה בגלל שבפעם הקודמת הצלחנו למרות הנוזל ! אני הייתי מנסה להמנע מניתוח, במיוחד אם אין לך כאבים, כי כל ניתוח גורם להידבקויות נוספות שעלולות להפריע בהמשך. אני מציעה לך להתייעץ עם שולמן או דיקר לפני שאת קופצת על האופציה של ניתוח. אם את צריכה עוד פרטים, בכיף !

למעלה