שלום לכולן/ם!

טרהקוטה

New member
שלום לכולן/ם! ../images/Emo13.gif

אני קוראת של הפורום בקביעות. לא משתתפת פעילה עדיין, כי אני עושה את צעדיי הראשונים בעולם התפירה ואני רחוקה מלהיות מסוגלת לתרום, אבל יש לי שאלה. אני נוסעת עם חברה מחר לנחלת בנימין. אנחנו מתכננות לעבור בחנויות הבדים ולאסוף חומרים למלתחת-חורף. יש חנויות מומלצות יותר מהאחרות? או להיפך, כאלו שכדאי להתרחק מהן?

רות מלר

New member
תתחדשי לך, על הכתיבה

קודם קוראים אחר כך שואלים ואחר כך- תורמים- אני מחכה בכליון עיניים לחלק השלישי. אני אכתוב לך ברוח מה כן כשאני מחפשת בדים מיוחדים- אני נהולכת ישר אל נועם עזורי בנחלת בנימין 35, כשאני רוצה להתייעץ- אני הולכת ישר אל גולדשטיין בנחלת בנימין 40 יש לו מבחר של קורדרוי ופליז וג'ינס- שיתן לך מענה רחב לחורף. כשאני מחפשת מציאות- אני עולה אל נחלת בנימין 14, בכניסה לחנות מדרגה, החנות נראית כמו מחסן של גלילים עומדים המחיר למטר של הכל נע בין 10-20 ש"ח- בשנה שעברה דגתי ם מציאות של קטיפה. אם את מחפשת צמרים משובחים- לכי ישר לאלקון מספר בערך 23 - בטוח בצד באי זוגי- הסתכלי ימינה שמאלה, אל תתפסי אותי במספר. ------------------------------------------------------------------------------------- החנויות של המציאות הן דימניות, מה שיש היום לא בטוח שישאר למחר, ויתכן שמשהו נתקע להרבה זמן שווה הצצה בסטוק איטלי- ב- נחלת בנימין 10 . מקווה שעזרתי

אלקון נחלת בנימין 21 מחר יריד בנחלה בלגן גדול

קשי טכסטיל נחלת בנימין 5 בערוץ הבדים נחלת בנימין 7 יש מציאות אושרוב נחלת בנימין 27 בדים איכותיים ולא זולים יש הרבה מציאות .תטיילו בנחלה כל חנות מציאה צריך קצת להבין בבדים כדי לא לקנות גאנק. תמששו את הבד תמתחו אותו תראו כיצ ד הוא נמתח לאורך /לרוחב או לשניהם האם הבד מתקמט ? קחו קצה של הגליל והכניסו לכף היד וסגרו לדקה .מה קורה לבד האם חוזר למצבו הקודם הוא נשבר ומתקמט שיהיה לכן יום מוצלח

טרהקוטה

New member
הבלגן הגדול הוא בהחלט חלק מהעניין...../images/Emo6.gif

ואת צודקת, צריך קצת להבין בבדים כדי לא "ליפול". למזלי, החברה שלי מבינה בזה קצת יותר ממני, אז אני מקווה שיחסכו ממני טעויות יקרות. תודה גם לך עבור ההמלצות. אני נוסעת לשם עם פנקס כתובות, כמו טיול לחו"ל...

טרהקוטה

New member
תודה לכל מי שסייעה!

היה מקסים ומדהים ומתיש ומשמח, ובאיזה שהוא שלב גם טעים (אבל זה כבר לא קשור לבדים). תודה לכל מי שעזרה.

טרהקוטה

New member
הכל?! ../images/Emo6.gif

הקנייה הכי משמחת שלי היתה בחנות שאני לא זוכרת את שמה (חבל, אבל השפע פשוט בלבל עלינו את דעתנו). זו היתה חנות כמעט רק של שאריות, שמסודרות מקופלות על מדפים, בגדלים כמעט אחידים של מטר וחצי על מטר וחצי, עם המחיר מצורף. מי שנראה כבעל המקום היה חרדי לא צעיר, גבה קומה ועבדקן, ומסביר פנים. אם מישהי יודעת איזו חנות זו - אז שם.
בקיצור, מדובר במעין חיקוי לזמש, כנראה, סינתטי אבל נעים מאוד למראה ולמגע, ועליו יש דוגמה עדינה רקומה באותו צבע חוט של הבד. זה הולך להיות הז'קט הכי יפה עלי אדמות (טוב, הכי יפה במלתחה שלי). ממצאים השוואתיים בין החנויות בתל-אביב לאלו בחיפה, עירי - טוב בחיפה חנויות הבדים ניתנות למנייה של אצבעות יד אחת, לא כמטאפורה אלא ממש, ככה שברור למה היינו המומות; יש "אצלנו" דווקא מבחר יפה, למרות שכמובן אין מה להשוות; המחירים, מסתבר, יותר זולים בעיר הגדולה (תחרות עושה לצרכנים - ולמוכרים - רק טוב). מאידך גיסא, בחיפה אפשר לקנות גם כמות ממש קטנה של בד. כשחברתי ראתה איזה בד שיכול לעטר בגדי ילדים וביקשה מהמוכר בנימוס עשרים ס"מ ממנו, הוא כמעט בלע את הלשון.

זה בית הבד של סילבי

אפשר לקנות גם כמות של חצי מטר, אבל לא בחנות של סילבי, שם הם חותכים מראש למידות קבועות. לא שאריות, אגב - הם חותכים מגלילים שלמים. תתחדשי

רות מלר

New member
בחיפה יגזרו 20 ס"מ במחיר של מטר בת"א

ואיפה אכלתן ? זה חלק מהפולקלור- כשאני מגיעה מזכרון לת"א אני משתדלת לתזמן את נחלת בנימין כך שאוכל אצל האחיות בירנבוים ב- נחלצת בנימין 31 , צמחוני יאמי יאמי

טרהקוטה

New member
את בהחלט צודקת לגבי המחיר,

למרבה הצער. ואכלנו ב"תהל" - טפאס בר נעים וטעים.

למעלה