שלום לכולם.

frisbeeee

New member
שלום לכולם.

היה בפורום לא מזמן "הוראות" איך לבנות קשת לחיתוך קלקר מכיוון שלא הכי הבנתי איך מההוראות שהיו אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי הוראות יותר מפורטות. דברים שצריך סרטוטים אם אפשר לעשות את הבניה יותר קלה.. אני אשמח בתודה מראש יאיר

עמוס201

New member
קשת חיתוך לקלקר

אתה לוקח 2 מקלות חדשים של מטאטא שיש להם הברגה בקצה [במקום שבו נכנס המטאטא]. מהם אתה מודד 2 יחידות של 45 ס"מ ויחידה אחת של 1מטר ו-5 ס"מ וחותך. אתה מחורר את שתי היחידות של 45 ס"מ במרכז ומחבר אותן לקצוות של המקל הארוך עם ברגים ואומים. אתה מחבר בחלק העליון של הקשת חוט ניילון 4 מ"מ וקפיץ לדלת קלה [כך זה נקרא בהום סנטר] ומותחן כבלים קטן, ומחבר אותם עם טבעות שמוברגות לתוך העץ. בחלק התחתון של הקשת אתה לוקח חוט כרום-ניקל ומותח אותו מקצה לקצה, תוך כדי ליפוף על ההברגה שקיימת על העץ ותופס אותו עם שני ברגים. אח"כ אתה מחבר חוט חשמל משני קצוות הקשת בצורת ליפוף על העץ כך ששניהם יוצאים ממקום אחד. לקשת כזו צריך ספק מתח שמוריד מ-220 ל-8 וולט. מצורפת תמונה של הקשת חיתוך שלי. אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות בפרטי או כאן בפורום. עמוס.

A B N

New member
../images/Emo40.gifהערה: כיום ניתן להעלות קבצים עד ל-500kb

frisbeeee

New member
תן לי להבין נכון..

אני לוקח שני מקלות מטאטא.. מכל קצה של של מטאטא אני מודד 45 ס"מ ואז יש לי שני מקלות שהאורך של שניהם הוא 45 ס"מ? ואז את המקל של ה- 105 ס"מ הוא בעצם המקל האמצעי? ואותו אני מחבר לאמצע של שני המקלות.. ויוצא לי צורה של האות H עכשיו עוד משהו.. צריך שנאי? איזה שנאי ואיך לחבר אותו לחוט כרום ניקל לא הבנתי.. :S אני אשמח להסברים.. יאיר :)

YHS

New member
ראה בתמונה

האורך הוא לפי הצורך. הספק צריך להיות בעל יכולת לתת זרם המתאימה לסוג החוט המתכתי ולאורכו. החיבור לחוט הוא פשוט. הזרם צריך להגיע. יש כאלה שעושים זאת בהידוק ויש כאלה שעם תנינים.

עמוס201

New member
תמונות

אני מקווה שהפעם זה יצליח להעביר.. יש לי עוד כמה ממוקדות, אני אעלה אותן בהזדמנות הראשונה.

frisbeeee

New member
תודה על התשובות אבל עוד משהו..

בחוט המתכתי בעצם נוצר קצר שגורם להתחממות וככה הוא ממיס את הקלקר? זה בעצם הרעיון של הקשת?

למעלה