שלום לכולם

קרמפה

New member
שלום לכולם

מעניין אותי לדעת איך אתם חושבים שישראל צריכה להגיב לקסאמים ובכלל לתוקפנות העזתית של אחרי הנסיגה.

ל שכזו

New member
שלום :)

אני אישית חושבת שישראל צריכה לנהל מו"מ עם העם הפלשתיני, גם כדי להחזיר את גלעד שליט ולהפסיק את ירי הקסאמים, אבל גם כדי לעזור בהקמת מדינה פלשתינית ולהפסיק את הפגיעה בזכויות האדם בשטחים. אני מאמינה שראשית- לא מעטים תומכי השלום בקרב העם הפלשתיני (ואני אשמח לבסס את האמונה הזו
), ושנית- רבים מתומכי הטרור משתמשים בו כדרך להשגת עצמאות, או כביטוי לדיכוי שהם חשים כעם נכבש. אני חושבת שהסיבה לאלימות היא הכיבוש, שגם לנו לא עוזר במיוחד (אסטרטגית וכלכלית), אז הפתרון הכי טוב לשני הצדדים הוא להגיע להסדר מדיני דו-צדדי עם הפרטנר שבהחלט יש בצד השני.

[אורן]

New member
גם בן דוד שלי בטוח

שהוא דולפין. הוא נסע לגואה, דפק ת'ראש, ועכשיו הוא בטוח שהוא דולפין. אני, לעומת זאת, מאמין שאני לא דולפין אלא הומו סאפיינס, יונק ממשפחת ההומינים. אני מאמין, הוא יודע, יש הבדל...

אתה תבנה את הדיעות שלך רחשי לב ו"אמונות"

את בונה שלי על סמך מה שקורה בפועל, מבחן התוצאה הסופית ועל סמך ניתוח קר של העובדות.

omer142

New member
מו"מ עם העם הפלשתיני?

לגשת לכל אזרח ואזרח ולהתחיל לנהל איתו מו"מ? לצערי לירון, אני לא רואה כרגע סמכות מספיק רצינית בכדי לדבר איתה ולהגיע להסדר כולשהו (ובאמת שאני לא חובב מלחמות גדול)... לדעתי ישראל צריכה לחזק את הפת"ח מכל הבחינות,גם כלכלית בכדי לעזור לו לתפוס תמיכה בקרב הציבור הפלשתיני. כמו כן הכיבוש צריך להפסק אך לא בצורה חד - צדדית שתגרום להתחזקות של גורמי הטרור אלא אך ורק בחתימה על הסכם כלשהו, וכרגע אני לא יודע עם מי אפשר לחתום הסכם כזה...

ל שכזו

New member
לחזק את הפת"ח, כן.

באופן כללי, יש רוב מתון גם בצד הפשתיני. צריך רק לחזק את הייצוג שלו, ולהגיע איתו להסדר.

כרגע הדרך הטובה ביותר לחזק את המתונים

(אם יש כאלה) היא להוריד את אלה שאינם מתונים. כרגע אין עם מי לדבר החמאס הוא אירגון טרור פעיל שאינו מכיר בישראל ושואף בגלוי, מילולית ופיזית ל"פלשתין ההיסטורית", אבו מאזן בכלל לא שולט בשטח, לכן מו"מ כרגע הוא רעיון סופר מטופש. צריך לצאת מרוב השטחים ללא מו"מ, גם אם אין הסדר ואין פרטנר ופשוט להעמיד את הפלשתינים מול מציאות אחרת, שהם יעשו איתה מה שבא להם ואנחנו נעשה עם מה שהם יעשו מה שבא לנו.

אפרופו

"שגם לנו לא עוזר במיוחד (אסטרטגית וכלכלית)" תנקבי לי בשני יתרונות כלכליים שקיבלנו עבור השלום עם מצרים? תנקבי לי בשני יתרונות כלכליים שקיבלנו עבור השלום עם ירדן?

ל שכזו

New member
מסחר הדדי,

וגם- הפיכה של ישראל למדינה שפויה שרוצה שלום, מה שגורם לזה שמחוץ לבריטניה לא יחרימו אותנו. איזה יופי, עכשיו גם צריך סיבות כלכליות בשביל לעשות שלום? מה, יש לך איזו תיאורית קונספירציה שהמטרה של השלום היא בסך הכל לגרום למציאות נורמלית בקרב כמה עמים?

מסחר הדדי?

על איזה מסחר הדדי את מדברת? תספרי לי על המסחר שיש לנו עם מצרים וירדן. המסחר היחידי שיצא לי לשמוע עליו זה העתקת מפעלים ישראלים לירדן, שם יש כח עבודה זול. התוצאה: אנשים בארץ הפסידו מקומות עבודה. בעלי מפעלים הרויחו פסי יצור זולים יותר. " איזה יופי, עכשיו גם צריך סיבות כלכליות בשביל לעשות שלום?" קראתי שוב את הדברים הקודמים שלך. הבנתי אותך לא נכון. אז קבלי התנצלות. אבל באותה נשימה. מה ההבדל בין השלום שיש לנו עם מצרים וירדן לאי השלום שיש לנו עם סוריה? ובנוסף אין לנו בעיות כלכליות בגלל המצב הביטחוני. יש לי חדשות לספר לך. מדינת ישראל קמה ב 48 ותוך 59 שנים הפכה להיות אחת המדינות החזקות בעולם - כלכלית וצבאית. וכל זה - כאשר אין לנו רגע אחד של שקט בטחוני, כל כמה שנים מלחמה או מבצע או מה שלא תרצי. אבל בכל זאת הצלחנו להפוך מכלום - אפילו לא מדינה - לאחת המדינות המובילות בעולם. אז מי שיספר לך עכשיו שהמצב הכלכלי שלנו הוא רע בגלל המצב הביטחוני, פשוט משקר לך בפנים. אפרופו תיאוריות קונספירציה. עדיין לא ענית איך את מיישבת את הסתירה בין שני הכדורים המדווחים בדו"ח הרשמי של מדינת ישראל לבין הדיווח של שר הבריאות אפרים סנה על שלושה כדורים שפגעו ברבין. אגב, צרפתי קישור נוסף של סרטון ראיון של פרס בו גם פרס מספר שרבין נפגע משלושה כדורים. ק ו נ ס פ י ר צ י ה אבל למי יש תשובה?

צריך לייצר מדיניות עקבית וסדורה

שתשים קץ למבצעים והתגובות למינהם שהוכחו כבלתי מספיקים ובלתי יעילים. - לגבש בנק מטרות שיכלול את כל פעילי אירגוני הטרור, החל מהנער שמבריח נשק דרך המפקדים ועד למנהיגים הפוליטים ורוחניים. - להתחיל מדיניות גלויה מוצהרת ובלתי מתנצלת של חיסולים יומיומיים שתמשך במשך מספר חודשים, ללא קשר למספר הקסאמים הנורים לישראל או ה"הודנות" שמוצעות לנו, החיסולים יגמרו רק כאשר בנק המטרות יתרוקן. המפתח כאן הוא רציפות ואינטנסיביות. (נכון שיפי נפש בכיינים יבכו לי על פלשתינים אזרחים הרוגים...הרי זה בנפשם...זו לא אשמתינו, המחבל הוא אדם בוגר, הוא בוחר את מיקומו והוא בוחר במעשיו, אנחנו גם ככה נהיה גלויים, וגם ככה נשתדל לפגוע רק במטרות, אם המחבל יבחר לשהות בבית מגורים עם אזרחים, ההשלכות עליו, ידינו נקיות, אנחנו אחראים רק לנו!). - לאחר מכן, כאשר הכוחות הפלשתיניים יהיו מדוללים, ישראל תכנס פנימה קרקעית ותנקה את השטח מהזבל שנותר. - לאחר יש לארגן שכוח בינלאומי רחב יכנס, כוח נאט"ו, שתפקידו יהיה מקביל לכוחות הברית בתום מלחמת העולם השניה, הוא ישתף פעולה עם הכוחות המתונים ויסייע להם לארגן הנהגה שכל תחילתה לבנות את החברה הפלשתינית. אז לסיכום, להגיב, ברור שכן, השאלה היא איך, עד היום הגבנו לא נכון ולכן נכשלנו שוב ושוב.

קרמפה

New member
אוקיי

לחזק את הפתח, טוב ויפה, אני מסכים. לנסות להגיע להסדר ולסיים את הכיבוש, סבבה. אכן מטרה נעלה. אבל מה אתם חושבים, ואני פונה במיוחד למרצניקים, שצריך לעשות בתגובה לקסאמים? אני מסכים שבגדול צריך לסיים את הכיבוש, אבל איך אתם חושבים שצריך להגיב לקסאמים ולתוקפנות הפלשתינאית בכלל בעזה. מה המסר שלכם לתושבי קו העימות עם עזה? אתם חושבים שזה הגיוני לקבל את זה שקסאמים נופלים בתוך קיבוצים וערים בישראל ושתושבים צריכים לברוח מבתיהם בתוך הקו הירוק? או שאתם חושבים שצריך להגיב ולהילחם במי שנלחם בנו מתוך עזה? בהתחשב בזה שיצאנו בניגוד לאינטרס שלנו מ100% משטחי עזה. ובשביל להדגיש את הנקודה שלי, מה שצה"ל עושה כרגע בעזה זה לא נקרא להילחם, גם בלי להיכנס קרקעית אפשר להילחם הרבה יותר בטרור העזתי. הרי גם אם נגיע להסכם, וזה לא יקרה בשנים הקרובות, עד אז הקסאמים ימשיכו לעוף כמו שהם עושים כבר שבע שנים, איך אתם חושבים שצריך להגיב כרגע לעניין הספציפי הזה?

למעלה