שלום לכולם!

booger

New member
שלום לכולם!

אני רוצה לשאול שאלה רצינית וחשובה! חבר מאד טוב שלי חזר מארה'ב עם ג'וק גדול, הוא רוצה לפתוח פה בארצנו הקטנה חנות שתתמחה ב ACTION FIGURES ומכיוון שאני אספן חובב של דמויות ויותר של קומיקס הבטחתי לו שאני אנסה לעזור כמיטב יכולתי. ברצוני לשאול אתכם האספנים ואוהבי העניין שבפורום האם הייתם מעוניינים בחנות כזו וכמה לדעתכם הייתם מבקרים בה והאם בכלל אתם חושבים שעדיפה חנות או אולי אתר ישראלי שיוכל לספק את כל הדמויות דרך הדואר. או אולי שניהם? אם תוכלו לענות על השאלות האלה ו\או יש לכם רעיונות נוספים אנחנו נשמח לשמוע (לקרוא) אותם בבקשה זה רציני אני מאמין שכל אספן יהיה שמח אם נוכל לענות לכל הבקשות שלו ולספק לו כל דמות שהוא רוצה אז אנא מכם עזרו לנו לעזור לכם

MajorWinters

New member
חנות יהיה מגניב

בהנחה שהיא תעשה יותר ממה שחנויות הקומיקס עושות היום. והן עושות הרבה. יש חנות אחת - אוטקו, אבל הן מתמחים בעיקר במנהגים ובמוצרים אמריקאים יותר נפוצים. דמויות קומיקס יש בחנויות הקומיקס. אם תהיה חנות שיהיה בה הכל, כולל עוד מרצ'נדייז, אני חושב שיש לה פוטנציאל.

mulon1984

New member
חולק עליכם+אזהרה!

קודם כל, סחטיין על היוזמה. שנית, כמו שדין אמר, יש בארץ כבר לפחות שלוש חנויות שמייבאות מוצרים כאלה ברמה מאוד גבוהה. אם אתם עדיין חושבים שהם לא מספקים את הסחורה (תרתיי משמע), אז כדאי לקחת צעדי תינוק בעניין הזה. הנה מה שאני ממליץ: 1. לעשות סקר שוק. לבדוק מה פוטנציאל לקוחות וכמה אנשים באמת בתוך התחום. והודעות בפורום זה לא נחשב. כדאי להשקיע יותר. 2. להתחיל בקטן. אפשר להתחיל לגבש קהילה ולעבוד בהתחלה כאתר אינטרנט, או לרכז הזמנות של אספנים בארץ ולייבא עבורם. 3. אם יש פוטנציאל, להקים חנות. יש כל כך הרבה עסקים קטנים שנסגרים כל כך מהר, שאני ממליץ לבדוק טוב טוב שאתם לא מפסידים כאן כסף. שיהיה בהצלחה!

ailag

New member
מסכימה עם מולי (mulon1984)

קשה לאמוד את הקהל הממשי לפי כמות המתלהבים ששומעים, כי תמיד שומעים מעט מאוד מהקהל האמיתי. אם נקביל לקומיקס, אני משערת שכמות האנשים בפורום פה ובפורום קומיקאזה לא היתה מספיקה לפרנס שתי חנויות קומיקס - הן בונות גם עלינו וגם על אותם אנשים שלא שומעים אותם בפורומים אלא הם פשוט באים לקנות. בצורה דומה, כך גם עם חנות דמויות אקשן - גם אם יבואו לכאן עשרים מגיבים נלהבים, זו לא הבטחה שחנות כזו בהכרח תהיה רווחית, אם כי זו אינדיקציה די טובה. מצד שני, עם כל ההתלהבות ועם כל זה שניכר שהחנויות מוכרות לא מעט דמויות אקשן, הפורום שהיה לנושא כאן בתפוז נסגר. לא הייתי מעורבת בתהליך, אבל סביר להניח שלא היתה בו מספיק פעילות. וזה לא היה צפוי עם ההצלחה של אלו בחנויות.. אז כן, להתחיל בקטן כמו שהוא אמר. שוק הקומיקס בארץ התחיל מיבואנים (עולם הקומיקס וכו') ששלחו בדואר את הספרים והחוברות ועשו מבצעי מכירות בבית שלהם. ואז התחילו הדוכנים, ואז, רק כשהיה אפשר לדעת כמה קהל יש לזה נפתחו חנויות - אחרי שהרבה מאוד זמן אנשים שאלו פה בפורום למה אין חנויות קומיקס והתעייפנו כבר מלהסביר.

booger

New member
כמובן ש

השאלה פה בפורום היא לא הבדיקה היחידה שאנחנו עושים, תודה על הדאגה אבל. אבל מאד יעזור ל לדעת אם יש עוד אנשים שמתענינים בנושא. בדקתי כמובן את פורום האקשן פיגרס שהיה פה וחבל שהוא נסגר. אם אתם יודעים על עוד חברה שמתענינים אז תאמרו להם לקרוא ולהגיב. וסתם בשביל הכיף הנה כמה תמונות של האוסף הפרטי שלי.

DVD10

New member
בוא ונתחיל עם דעתי...

כאספן כבד מאוד של ACTION FIGURES ומנהל של פורום ה AF בהייד-פארק: http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=17148 זו דעתי: חנות שמתמקדת ב ACTION FIGURES ולא בקומיקס וכמה ACTION FIGURES בצד זו יוזמה מבורכת, אבל מה??? הכל תלוי במחירים, אם דמות ממוצעת שנמכרת בחול ב $12 ובארץ מוכרים אותה בחנויות CNV/OTAKO/COMICAZA ב 90-100 שקל אז זה ממש מוגזם, השאלה אם אתם יכולים להביא את דמות כזאת של $12 (50 שקל) בנגיד 60 שקל אז יש על מה לדבר אבל אם זה יהיה משהוא דומה להיום זה לא יהיה אטרקטיבי במחינת מחירים, אני בטוח שיהיו הרבה מאוד דברים שלא ראינו עד היום בארץ אבל שוב הכל תלוי במחיר. עוד דבר, מיקום...אם זה יהיה במקום נגיש בתל אביב/רמת גן וכדומה אז יש יתרון גדול. אני אספן כבד מאוד של AF וכרגע רוב האטרקטיביות הם לקנות מחול ואם יש משהו שאין הבדל גדול במחיר אז לקנות בארץ. אני ממש לא חושב שלעשות הזמנות בלי חנות זה רעיון טוב כי אני לדוגמא לא הייתי קונה, אני צריך לראות מול העניים שלי את הדמות ולבדוק טוב טוב את האריזה ואת הדמות כדי לוודא שהכל טוב וזה שונה מאוד מלקנות "ON-LINE" ולקנות מחנות. אתה מוזמן להעלות את הנושא הנ"ל בפורום ה AF בהייד-פארק שלא הכי פעיל וגם בפורום הרובוטריקים בהייד-פארק (גם שם יש אספנים של AF) בכתובת: http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=9678 בקשר לתמונות של האוסף שלך, יפה, שמחתי לראות שאתה אוסף דמויות של דרגוןבולזי, ספון דג'קרנט. ספידרמן וסקרלט X, דמות יפיפיה אני ממש אוהב אותה.

mulon1984

New member
לא נראה לי שיהיה הבדל במחירים

אתה שוכח שאומנם על הקופסא כתוב מחיר, אבל זה עדיין לא כולל משלוח+מכס+whatever. קשה לי להאמין שבCNV\OTAKO\KOMICAZA גונבים כסף בגלל ה"מונופול" שלהם.

booger

New member
ההבדל

הוא שבחנויות בארץ מיבאים מספק שמספק בעיקר קומיקס והם מביאים בכמויות קטנות את הדמויות את הקומיקס לעומת זאת הם מביאים בכמויות יותר גדולות לכן המחירים שלהם יותר נורמליים. המטרה שלנו היא למכור במחירים נמוכים בהרבה מחנויות הקומיקס, בערך כמו שתקנה דמות בכל חנות צעצועים בארץ, למרות שכמובן שיהיו דמויות יקרות יותר מאחרות כיוון שזה המחיר שלהן. אגב זה לא בשמיים להביא במחירים טובים הבעיה היא שקשה לעמוד את כמות הכירות החודשית הממוצעת(משוערת כמובן) כי אין תקדים לזה בארץ וממש קשה לעשות סקר שוק בנושא. אם יש לכם רעיון איך לעזור לנו לפנות לכמה שיותר אספנים בארץ נוכל לעשות מחקר קטן ולראות אם אכן כדאי. אגב, נכתבה תגובה קודם שעדיפף חנות על אתר כי אספנים מעדיפים לראות את המוצר בעין, גם אני חושב כך אבל אם לא יהיו מספיק אנשים שיקנו יש מצב שנהיה חייבים להתחיל באתר. אני אישית גם כן מעדיף לראות כל מוצר שאני קונה ולבדוק טוב טוב לפני. בקיצור אנחנו עובדים על זה תמשיכו להגיב אנחנו מאד מעריכים את העזרה שלכם תודה. וככה בשביל הכיף עוד איזו תמונה מהאוסף הפרטי. תודה.

למעלה