שלום לכולם

orhalimi

New member
שלום לכולם

מעניין אותי לדעת מה זה אימון אישי ומה הוא שונה מפסיכולוגיה למה צריך אימון אישי ואיזה סיגנון טיפול מתקבל שם תודה מראש אור

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תשובות לשאלות

אור, ברוכה הבאה לפורום. נדמה לי שרוב שאלותייך נענות ע"י התשובות לשאלות הנפוצות של הפורום. קראי שם וספרי לנו מה עוד תרצי לדעת.

orhalimi

New member
קראתי שם בערך

אבל תוכלו לפרט לי יותר, נגיד דוגמה של טיפול? לא יודע למה אבל מאוד מעניין אותי הנושא שנכנסתי לפה ואני בן
אור

ענבל כהן חמו

מנהל
אני לא בטוחה מה בדיוק השאלה

הי אור, ראשית, סליחה על הבלבול - לפעמים קשה לדעת
מהכתוב. למה אתה מתכוון דוגמה של טיפול? אימון אישי הוא בדרך כלל תהליך המורכב ממספר מסויים של פגישות אישיות שבועיות (אצלי למשל - 12 לפחות, תלוי בשיטת העבודה של המאמן). האם אתה שואל איך זה עובד? זה מאוד תלוי במאמן ובשיטתו. יש מאמנים עם שיטה מובנה יחסית, שבכל פגישה עובדים באופן מסויים. בשיטה שאני עובדת הפגישות גמישות ובכל פעם משוחחים על הנושא שעולה באותו יום, מתוך ההסתכלות הגדולה על מה חשוב לך בחיים ולאן אתה רוצה להגיע (והתייחסות למטרות שהוגדרו לאימון).

orhalimi

New member
אם נגיד

ניקח דוגמה של פסיכולוגיה אז רוב האנשים יעלה להם בראש מה זה מפגשי פסיכולוגיה למרות שלא כולם יודעים את טיבם, יש להרבה אנשים את הפונקציה הזאת בראש שאתה בדיכאון ולא מבין את עצמך אז ללכת לפסיכולוג שהוא יעסוק ב 101 דברים ובמיליון שיטות שונות. שאלתי כמה אנשים על המושג "אימון אישי" בזמן האחרון ורוב התשובות שקיבלתי שאימון אישי הוא בדרך כלל לחברות וצריך לדעת כלכלה כדי לעסוק בזה וצריך להיות כל הזמן עם ידע מה קורה עוד מלא דברים מוזרים.. אני חשבתי שאימון אישי לדעתי זה גורם חיצוני שבא מנקודת צפייה ומדריך את המטופל מבחוץ, אם בפסיכולוגיה אנחנו מדברים על תיאוריות ושיטות מפורטות לטיפול באנשים כמו נוסחאות, אז לדעתי לפי הבנתי טיפול אישי זה טיפה יותר פתוח וזורם. עד כאן נקודת המבט שלי לפי הבנתי בנתיים, תקני אותי אם אני טועה :) אור

ענבל כהן חמו

מנהל
אימון ופסיכולוגיה

אני לא חושבת שזה ההבדל בין אימון אישי לפסיכולוגיה. גם בפסיכולוגיה בדרך כלל העבודה היא לא נוסחתית. הנה כמה הבדלים שאני רואה:
אימון יוצא מהנחת יסוד שהלקוח הוא יצירתי שלם ובעל תושיה. בפסיכולוגיה הנחת היסוד היא שהלקוח פגום ולקוי בדרך כלשהי, ותפקיד הטיפול ל"תקן" אותו.
הפסיכולוגיה עוסקת בעבר בהווה והאימון עוסק בהווה ובעתיד.
הפסיכולוגיה עוסקת באישיות האדם. אימון עוסק בהווית האדם ובעשייה שלו. באימון האדם מתאמן על השגת המטרות שלו, מתוך ראיה כוללת של מי הוא כאדם ומה יגרום לו להגשים את עצמו.

orhalimi

New member
אני מתחיל להבין

אז זה לא מתקשר לכלכלה? בקשר לפסיכולוגיה זה לא בהיכרח נכון, יש תיאוריות שגם חושבות ככה אבל זאת בידיוק הביעה של הפסיכולוגיה שהיא מחולקת כל כך הרבה למלא גורמים שונים.. "אימון עוסק בהווית האדם ובעשייה שלו." למה את מתכוונת במשפט זה? נכון שהפסיכולוגיה עוסקת בעבר אבל זה ההיתרון שלה לדעתי, הרי רוב האנשים חושבים שאנחנו זה תוצר של מה שחווינו וע"י חוויה מתקנת אפשר לפתור את זה. הרי כמו שאמרת, יש סיבה למה האדם בולם את עצמו האדם נולד שלם. :)

ענבל כהן חמו

מנהל
אימון ושאר ירקות

אז בקשר לכלכלה - הרבה אנשים מבלבלים ייעוץ עסקי או פיננסי עם אימון (והתוכנית משפחה חורגת רק תורמת לבלבול הזה). מאמן אינו יועץ - האימון אינו עוסק בהבאת ידע ללקוח אלא בחשיפת היכולות והכוחות שלו. כמובן שיש פעמים שאדם זקוק לייעוץ, ואז עדיף שייגש ליועץ ולא למאמן, או למישהו שמשלב את השניים. |הוויה| - מי אני כאדם. מי אני רוצה להיות, כיצד אני יכול להתפתח. |עשייה| - מה אני עושה כדי להתפתח כאדם ולהשיג את מטרותי? ולגבי פסיכולוגיה - כבודה במקומה מונח. האימון אינו בשום אופן שיטה שמחליפה את הפסיכולוגיה - צריך לדעת מתי להשתמש באיזה כלי. לפעמים אכן בירור העבר הוא הכלי המועיל ביותר. ולפעמים לייצר שינוי בהווה וחזון לעתיד הוא הכלי המועיל. באימון, לא תמיד צריך לדעת את הסיבה שבעבר כדי לשנות. החזון, והבחירה של האדם, יחד עם בדיקת החסמים וסילוקם יוצרים לעיתים תנאים מספקים להתקדמות.

למעלה