שלום לכולם!

קרמפה

New member
שלום לכולם!

אני עד לפני כמה זמן לא ידעתי מה זה חלום צלול. עד שחלמתי אחד כזה וזה היה פשוט מדהים!!! אני עדיין זוכר כל פרט, ועשיתי מה שרציתי! ואז דיברתי עם אנשים ונודע לי שקיים מושג כזה חלום צלול. בכל מקרה, לא חלמתי אותו ככה סתם. הייתי בקורס ויפאסנה, שזה קורס של מדיטציה אם מישהו לא שמע. זה קורס קשה ונפלא. שבמהלכו, חלק מהדברים שעושים במדיטציה זה לתרגל את המוח לרמות גבוהות מאוד של חדות וריכוז. ואחרי כמה ימים (הקורס הוא עשרה ימים) התחלתי לחלום חלומות צלולים מידי פעם. אחרי שהקורס נגמר דיברתי עם אנשים שהיו איתי בקורס (אסור לדבר במהלך הקורס) ומסתבר שזה קרה למלא אנשים שם. אז רציתי לומר שלריכוז המוח יש כנראה חלק גדול בזה. אז אם אתם ממש ממש בעניין של חלומות צלולים מדיטציה כנראה תעזור לכם בזה. ורצוי מדיטציה אינטנסיבית ממש כמו ויפאסנה.

לקשמי

New member
מעניין...

אני נזכרת עכשיו שכשהייתי בקורס מורים ליוגה (שגם הוא קורס מאוד אינטנסיבי ונמשך חודש שבמהלכו נמצאים כל הזמן במקום שבו נערך הקורס, במקרה הזה בקיבוץ), בלילות הראשונים היו לי חלומות צלולים, אבל בגלל האינטנסיביות של הקורס לא היה לי זמן לרשום אותם. האמת, אני לא יודעת אם המדיטציות זה מה שגרם לזה (מדיטציה מתרגלים שם פעמיים ביום אבל בשאר היום כאמור יש המון שיעורים והרצאות, כמו שאמרתי, מאוד אינטנסיבי) אבל זה באמת מעניין ומניסיון אני יודעת שמדיטציה היא גם דרך להגיע למיקוד ומודעות.

MetalSinagouge

New member
באמת מעניין.

קראתי באיזה פורום שכל דיסציפלינה רוחנית מובילה לחצלולים. לא יודע עד כמה זה נכון לכל פילוסופיה, אבל זה הגיוני. כשאתה לומד לחיות את החיים ולא ללכת בהם כמו רובוט זומבי אתה גם שם לב לדברים מוזרים בחלומות, אני מניח.

silverhawk

New member
לא חשבתי אף פעם על הקשר

בין ויפאסנה לחלומות צלולים. מעניין מאוד.

למעלה