שלום לכולם

שלום לכולם

מה שלומכם? ראיתי היום בפעם השניה את הסרט הסוד, וחשבתי לעצמי שצריך להקים פורום שיקרא "אור ואהבה", וחברי הפורום יתמכו אחד בשני, יעזרו זה לזה להרגיש טוב ולהגיע למימוש עצמי. כמה נעים לדעת שחשבו על זה לפני. :) אז ברוכים הנמצאים, ואני מקווה להשתלב ולהכיר את כולם באופן אישי. בתאבון לחוגגי המימונה! ירון

זהירות, אופוריה לא מבוססת! ../images/Emo18.gif

ראיתי את הסרט לפני לא הרבה זמן. באמת, מבחינת אפקטים ויכולת לסחוף עשוי להפליא. אבל כל מה שנאמר שם אלה טענות לא בדוקות ולא מוכחות. סוג של פרסומת מאד מאד יפה וכובשת. מה דעתכם? אני מצרף קישור לויכוח מרתק (באנגלית) אודות הסרט בין המאמינים לבין הסקפטיקנים. נדמה ששם לפחות האחרונים מנצחים בגדול (או שזה המסננים שלי
).

in bliss

New member
אבל מה זה עוזר לנו?

קשה לי לראות איך זה יתרום לי ויועיל לי לפקפק ולהיות סקפטית באשר למשהו שעשוי לעשות אותי מאושרת. לפי דעתי זה לא אמור לשנות לנו אם זה מוכח או לא. צריך ללכת עם זה באמונה שלמה ולהאמין שזה יפעל ורק אז להחליט אם מתאים לך או לא להמשיך בשיטות שהם מציעים (שהן דווקא חיוביות מאד וזה כבר טוב). קנה המידה היחיד עבורי הוא: האם זה גורם לי אושר אמיתי (שלא פוגע באף אחד כמובן) ? ועבור דברים "קטנים" שניסיתי עד כה הסוד עובד לי וטוב לי להאמין בזה. ובכלל- כל דבר שמעודד אנשים לדבוק בחיוביות מוחלטת - טוב בעיניי.

מסכים איתך בכך

שצריך לבדוק. וגם מסכים שאם זה גורם לך אושר - די בכך. רק צריך לזכור שזהו אושר המבוסס על פנטזיה ולא על המציאות. ומנסיוני אושר מהסוג הזה הוא זמני בלבד. ועדיין, אם זה גורם לך אושר לאורך זמן - זה בהחלט מספק.

in bliss

New member
מה הכוונה

'אושר מבוסס על פנטזיה' ומה הכוונה 'אושר מבוסס על מציאות'? אושר של "מציאות" בשבילך זה שהדברים מסתדרים כפי שרצית וכך נגרם לך אושר, ואושר של "פנטזיה" זה כשאתה גורם לעצמך לעשות משהו על מנת להיות מאושר? לזה התכוונת? אם הדברים שמאחלים להם אכן מתגשמים ונגרם לנו כתוצאה מכך אושר, מה לא מציאותי בכך? אני מניחה שגם אושר זמני הוא טוב מאד כל עוד מתקדמים הלאה ושואפים ליותר. בכלל, אם הוא זמני אפשר להעריך אותו עוד יותר..

למעלה