שלום לכולם

שלום לכולם

פעם ראשונה שלי בפורום, חייבת לשתף אתכם איך הגעתי לכאן: השנה, כמו בכל שנה, ישבנו בסדר ושרנו את "אלביינטה אלביינטה" (ככה חשבתי עד היום ששרים את זה...) ואחרי 26 שנים של סדר פסח באווירה תורכית, החלטתי שהגיע הזמן לברר האם באמת שרים 6 ימי השבוע ו-7 ימים עם שבת, האם נכון שיש 11 אחים בלי יוסף ו-12 אחים עם יוסף, והאם 13 זה באמת "בודאק" כמו שסבא שלי נהג לומר, ולהסביר לנו בעקיפין ש"בודאק" בתורכית הכוונה למשהו קשה ועקשן- כמו בני-הבר מצווה. אז החלטתי להבהיר אחת ולתמיד את הסוגיה הזו, ולגלות האם רק אצלנו עיוותו ככה את השיר... כמה נדהמתי לאתר את השיר הזה בביצוע של יהורם גאון, ובהמשך את הפורום הנפלא הזה ואת הדיון בנוגע לשיר הזה- ולגלות שאנחנו לא היחידים!!! אז המון תודה לכולכם, הדורות הבאים במשפחתנו בוודאי יודו לכם עוד יותר... מאחר ואני חדשה כאן, מבקשת לדעת האם אתם מפרסמים כאן מפעם לפעם מועדי הצגות או מופעי זמר בלאדינו? בגלל שאין לי חבר'ה בגילי לדבר איתם לאדינו, ההנאה היחידה שלי מהעניין היא לקחת את סבתא שלי לאירועים כאלה ולראות איך היא נהנית... כל הכבוד על הפורום, שמחתי לגלות את קיומו, ליאת (נכדה למשפחת יוקסל/ברוקס)

רותי ב.

New member
ביאן ב'נידה ליאת, ברוך בואך ../images/Emo20.gif

אני שמחה שמצאת את הפורום הזה, דרך שירים שרצית לזכור ובכלל על הרצון שהתעורר בך לגלות מחדש את המנהגים והשפה. וכן, מפעם לפעם מפרסמים פה אירועים במקומות שונים בארץ, אם תרצי להתעדכן עוד יותר ממליצה לך להכנס לאתר הזה ולהתעדכן עוד יותר. נשמח אם תשארי איתנו, ותביאי עוד אנשים מהמשפחה.

למעלה