והנה כמה לינקים
נשים בהריון ששותות אלכוהול עלולות לפגוע בעוברים בעיקר ב-3 דרכים: 1) פגיעה פיזיולוגית בפנים, בלב, ובאיברים נוספים 2) פיגור גדילה 3) "פגיעה התנהגותית/התפתחותית - פגיעה במערכת העצבים המרכזית, פיגור קל עד בינוני, לעתים פיגור קשה, היפראקטיביות עם הפרעות למידה [ADHD], הפרעות בקואורדינציה ובמוטוריקה, הפרעות בזכרון וביכולת פתרון בעיות. במקרים מסוימים תוארו גם הפרעות בדיבור ובשמיעה". והנה, ידוע שיש לו ADHD כלומר היו לו קשיים בגן ובביה"ס - קשיים שקשורים ללימודים וגם להתנהגות. ועם זה הוא יצטרך לחיות כל חייו. וראו את דניס שיש לה ADHD... איזו בריונית עצבנית... והיא עוד אישה, ואצלה זה מתבטא בצורה מילולית. אצל בנים וגברים זה מתבטא בדרך כלל באלימות פיזית... ומתברר ש"שתית אלכוהול בינונית ורבה בהריון עלולה לפגוע בעובר. גם שתית אלכוהול מתונה יותר". כתבה ששמה אומר הכל: סמים קלים בהריון – נזקים קשים לעובר "הכתבה עוסקת בשימוש במריחואנה בהריון, ולא בסמים הכבדים באמת... בין היתר, ויש תוצאות נוראות עוד יותר: " עוברים הנחשפים לקנאביס, העובר דרך מחזור הדם האמהי אל השליה, עשויים לבטא גם שינויים התנהגותיים כילדים בוגרים: קיימות עבודות המראות כי ילדים לאמהות שעישנו מריחואנה לוקים בשכיחות גבוהה בהיפראקטיביות, אימפולסיביות והפרעות קשב וריכוז" [ADHD]. ויש עוד כל כך הרבה מחקרים ומאמרים וכתבות המסבירים מה הנזקים האיומים הנגרמים משתיית אלכוהול ומשימוש בסמים בזמן ההריון. ורוצה להדגיש: יש לי סימפטיה לקאסי ומקווה שתצליח להיגמל לחלוטין ולתמיד מאלכוהול ומסמים, מאחלת לה שתמצא מקום מגורים, עבודה, משפחה, חיים טובים וכו' וכו'. מקווה שתצליח לשקם את עצמה לגמרי מכל הבחינות. זה לא סותר את העובדה שהעובדה ששנים רבות שהיא שתתה אלכוהול והשתמשה בסמים ועשתה זאת גם במהלך ההריון - ולא היא היחידה שסבלה מכך וסובלת מכך. ולדעתי, היא צריכה להודות בכך, לקחת אחריות על מעשיה. לאו דווקא אשמה, אבל אחריות. ועכשיו, כשמתברר לה שהבחור עבר תקופה מאוד קשה ועבר גמילה מאוד קשה מאלכוהול ומסמים והוא במצב נפשי וגופני קשה - הייתי מצפה שהיא תתחשב ותחשוב שאולי העיתוי של המפגש אינו האידאלי עבורו. אבל נראה לי שיותר חשוב לה מה שהיא רוצה והיא צריכה, והיא פחות (אם בכלל?) חושבת מה מתאים לו...