שלום לכולם

יעל ג

New member
שלום לכולם

שלום לכולם! הגיע הרגע שבו החלטתי לדבר על עצמי בפורום ולשמוע תגובות מאלה שחוו חויות דומות לשלי. אנסה בקיצור. לפני 3 שנים מיד אחרי שהתחתנתי נכנסתי להריון ספונטני לחלוטין, אך לצערי הרב הריון שהחזיק רק 3 חודשים והסתיים בהפלה וגרידה. כמעט שנה לאחר מכן כשלו כל הנסיונות להכנס להריון שוב ואז התחלנו סדרת טיפולים אצל פרופסור ידוע (בן אדם מקסים) שעד היום לא הצליחו. הופנתי בתקופה הזו לכל הבדיקות אפשריות(כולל היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה) והכל נמצא תקין גם אצל בעלי. בטיפול החמישי שכלל בפעם הראשונה זריקות מטרודין הגעתי לבית חולים עם היפרסטימולציה חמורה - 18 אמפולות בסך הכל גרמו להתפתחות של ל-25 זקיקים וגם זה נגמר ללא הריון (למרות שבהרבה מקרים כאלה יש הריון). לאחר מכן היו עוד כמה חודשים עם מטרודין, כוריגון, אסטרופם, הזרעה וכו´ ותמיד הגבתי עם לפחות 10 זקיקים וביוץ ברור אך ... ללא הצלחה. כרגע הופנתי לועדת IVF ולפני שאקבל אישור לטיפול אני רוצה לשמוע תגובות מרופאי הפורום וגם מנשים שעברו טיפולים דומים. והינה השאלה הרטורית- מדוע זה לא מצליח כאשר על פניו הכל בסדר. אשמך לענות על שאלות של אחרים בנוגע לטיפולים כבתקופה כה ארוכה למדתי הרבה!!! תודה ובהצלחה לכולנו.

אולה *

New member
אוי, יעלי! אם היינו יודעים למה זה

לא מצליח... אבל בהרבה מקרים התשובה היא "ככה". ומנסים עוד ועוד, ומשנים שיטות ופרוטוקולים של טיפול, ובסופו של דבר מצליחים. הסיפור שלי התחיל דומה לשלך - לפני 3.5 שנים: 2 הריונות ספונטניים, 2 גרידות. מאז אנחנו לא מצליחים. IVF - זה נשמע מפחיד, אבל השד לא נורא כ"כ. ואם זה יביא את התוצאה הרצויה, אז למה לא? איפה את שוקלת לעשות את הטיפולים?
אולה

יעל ג

New member
אולה תודה

קודם כל המון תודה על תגובה מהירה. אני די מצטערת שלא השתתפתי בפורום זה הרבה לפני.אך תוך זמן קצר לאחר הכרותי עם פורום זה קיבלתי תחושה נהדרת לראות איך אתן מתייחסות אחת לשניה כמו אחיות שאיכפת להן. לגבי בית חולים-אני הולכת לבני ציון(רוטשילד) בחיפה. עדיין לא יודעת מי הרופא שיטפל בי שם.אולי מישהי יכולה להמליץ. אגב כבר קיבלתי התחיבות לשלב א´ אך כרגע אני מחכה למחזור(הלוואי שלא יהיה)ואז מתחילים מיום ה-21.

אולה *

New member
אני ממרכז הארץ ולא מכירה את הבית

חולים. עוד מעט בנות אחרות תתיחסנה לכך. בד"כ בבית חולים ציבורי רופא תורן קובע את פרוטוקול הטיפול, עושה שאיבה והחזרה של עוברים. אני מבינה שאת כבר קיבלתי את הפרוטוקול לטיפול הראשון? אל תפחדי. ואת תמיד מוזמנת לשאול שאלות, לשפוך עלינו מחשבות וכו´. בהצלחה, אולה

יעל ג

New member
עוד לא קבעו לי פרוטוקול

אני רק יודעת שהפרופסור המטפל שלי יהיה בתמונה במשך IVF והוא כבר אמר שכנרא נעשה דיכוי אני לא יודעת אם זה כדי במקרה שלי כבכל הטיפולים היו לי הרבה זקיקים גדולים וביוץ ברור. זה אומר שכנראה הורמונים שלי ונוספים מסתדרים טוב. לטענתו דיכוי מגדיל סיכויים פי 1.5. מה הפרוטוקול המקובל.אני יודעת שלכל אחת זה שונה ובכל זאת אם יש משהו משותף?

אולה *

New member
קצת סדר בדברים

טיפול IVF מורכב מ: 1.דיכוי - לדיכוי המערכת ההורמונלית למניעת ביוץ ספונטני. קיים בזריקות או משאפים. ניתן ביום ה-21 למחזור/או ביום הראשון של המחזור/או במשך מספר ימים - הכל תלוי בסוג הדיכוי. 2.זריקות - להגברת כמות הזקיקים. יש 1001 סוגים - מנוגון, גונאל, מטרודין וכו´ וכו´. במהלך התקופה תבואי מספר פעמים לבדיקות דם ן-US לקביעת המועד האופטימלי לשאיבה 3. זריקת כוריגון - ניתנת 36 שעות לפני השאיבה וגורמת לביוץ לקראת השאיבה. 4. שאיבת ביציות בהרדמה כללית של כ-20 דקות. בד"כ אחרי שעתיים את משוחררת הביתה. למחרת מודיעים לך כמה הפריות הושגו ואומרים מתי לבוא להחזרה (48-72 שעות אחרי השאיבה) 5. תמיכת פרוגסטרון אחרי ההחזרה - בנרות (פנינים) או בזריקות 6. בדיקת דם להריון - 12 יום אחרי ההחזרה שאלות?

הי יעל

ברוכה הבאה ! מקווה שבקרוב יגמר כל הסבל הזה ושיצליח לכם כבר... רציתי לשאול אותך אם בדקת אם אין לך בעיה בקרישת הדם. הרבה פעמים כשאין סיבה ברורה לחוסר ההצלחה זה יכול לנבוע מקרישיות יתר. אני יודעת שהרופאים לא ממהרים להפנות לבדיקות קרישה מהסיבה הפשוטה (אבל המאד מעצבנת) שהבדיקות האלה יקרות. אם לא בדקת אני מציעה לך לבקש הפניה להמטולוג. אם את צריכה המלצה להמטולוג נהדר אשמח לתת לך פרטים. שיהיה בהצלחה !!!!!!

יעל ג

New member
דניאל

תודה על התגובה שלך.זכור לי שעשיתי פעם בדיקה זו וזה היה תקין.אך לא התעמקתי יותר מדי.היפרסטימולציה שהייתה לי גרמה להתייבשות הדם בכל הגוף אפילו לא הצליחו לקחת בדיקות דם בזמנו הכל היה קרישים. האם יש לזה איזשהו קשר למה שאמרת. אשמח אם תפרטי לי על בדיקה זו.

אין לי מושג אם יש לזה קשר

מדובר למעשה בכמה בדיקות שבודקות את הנוגדנים של קרישת הדם. בדר"כ לוקח מעל חודש-חודש וחצי לקבל תשובות לבדיקות האלה. אני עשיתי את הבדיקות במעבדה של מחלקה להמטולוגיה בבי"ח ולא בקופ"ח. לא זוכרת פרטים נוספים כי עשיתי את זה די מזמן אבל שווה לך לשאול את הרופא אם באמת עברת את הבדיקות האלה. בהצלחה.

יעל ג

New member
לבאאבו

המון מזל שיהיה לך מכל הלב. ובקרוב תחבקי את הדבר היקר בעולם בזרועותיך. אני לא מצליחה לשלוח לך תשובה מתוך המסרים אולי אני עשיתי משהו לא נכון?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

בפורום שלנו אין רופאים, אבל יש נסיון מצטבר של מאות טיפולי IVF, וכמה עשרות ילדים שנולדו מהם. האמת שקצת נשמע מפחיד שעשו לך ביוץ על 10 זקיקים, לא רק שזה כואב ולא נעים, יש בזה סיכון להיפר ולהריון רב עוברי. אבל כנראה "איום" ההריון הרב עוברי לא ממש השפיע לעיך. כאשר לא מצליחים להשיג הריון בהזרעה, מנסים להאיץ את התהליך ועוברים לIVF. בIVF ניתן לשלוט על תהליך ההפריה עצמו, ואז רואים אם הזרע יכול לחדור בכלל לביצית, או שהוא צריך עזרה. נקווה שהטיפול הזה ישכנע את הזרעים להפרות, וישכנע את העוברים להשתשר לתשעה חודשים תמימים. אולי למישהו היתה תשובה למה זה לא מצליח- אז זה כבר היה מצליח
שיהיה בהצלחה נועם

פישון

New member
למה - כובע (כך הרופא שלי אומר)

היה לי הריון בהזרעה ראשונה אחרי כמה IVF "מושלמים" שלא הצליחו. דווקא הזרעה שהרופא הגדיר אותה חסרת סיכוי כי הזקיק כבר היה בגודל 24. יש לי הריון מ- IVF אחרי 7 או 8 הזרעות ומחזור מוקפאים. חלקם מצויינים, וכולם שונים זה מזה מבחינת תגובת הגוף. דווקא הפעם העוברים היו על הפנים, והרופא ממש התבאס כשראינו אותם בהחזרה. חברה שלי שנכנסה להריון ספונטני פעמיים ורצתה ילד שלישי בחודש מסויים, קיבלה זריקת כוריגון ועשתה הזרעה, ודווקא אז לא הלך. שני ההריונות הראשונים היו בנסיון ראשון, ועוד הריון אחד שנגמר בהפלה טבעית. לגבי ההיפרסטימולציה: כדאי לעבור לגונל F. לפי מה שאת אומרת את כנראה פוליציסטית (PCO), ובמקרה כזה לפעמים כדאי לעשות בדיקות לתגובת הגוף לסוכרים. לפעמים תרופות נגד סכרת משפרות משמעותית את הסיכוי להרות. זה שבכל פעם זה שונה היא גם תקווה שהפעם זה יקרה. זה נראה חסר סיכוי כמו תמיד עד שרואים בטא עם מספר חיובי! אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב. מאיה

יעל ג

New member
הי מאיה

תודה על תשובתך. הלואי והיתי פוליציסטית או משהו אחר העיקר שהיה מוגדר ואז בטח הינו מוצאים טיפול המתאים. אך כרגע אני "בלטי מסברת" לפי כל מה שקראתי עד כה. אובדה שלפני 3 שנים נכנסתי להריון ספונטני לחלוטין. בקרוב אני מתחילה טיפולי הראשוןן של IVF וכולי תקוה שטיפול זה יתמודד עם בלתי "מוסבריות" שלי

למעלה