שלום לכולם!

qweenDDD

New member
שלום לכולם!

בגן שאני עובדת בו (חינוך רגיל) ישנו תינוק בן 11 ח', לא מתיישב לבד, זוחל ומושך עצמו לעמידה, יושב ישיבת W . מתקשה לאכול לבד אוכל מוצק אם כי חל שיפור לאחרונה. המטפלות מוסרות כי בעבר בהאכלה (בקבוק) ובעת החלפת חיתול הוא היה עושה תנועות מעגליות עם כפות הידיים. כיום הידיים עסוקות בהאכלה, אך התנועות המעגליות נמשכות בעת החלפת חיתול. האם זה משהו שעובר או שיש עוד דברים שצריך לבדוק?

cyder

New member
נסיון לתשובה:

בן 11 חודשים שאינו מתיישב לבד ויושב W ומתקשה לאכול מזון מוצק נשמע כו היפוטוניה אולם צריך לראות ולבדוק. השאלה האם התנועות המעגליות עם הידיים הן רצוניות או לא- האם הוא עושה את זה באופן אוטומטי תמיד כשאין לו חפצים בידיים? האם הוא מסוגל להחזיק חפץ ביד אחת ולשחק איתו ביד השניה? האם מסוגל לאחוז בחפץ ביד אחת ולעשות משהו אחר ביד השניה? האם הוא מסוגל לדוג' למחוא כפיים ? איך הוא זוחל? ילד כזה, שאינו מתיישב לבד בגיל 11 ח' הייתי מפנה מיד לרופא ולפיזיותרפיה. איך השפה שלו ? האם הוא מפיק קולות שונים? האם מגיב לקולות וצלילים מהסביבה? ממלמל? אומר צירופי הברות? צוחק? איך הוא משחק? האם הוא מנסה לחקות ? מנסה להכניס חפצים למיכלים? מבין סוג פשוט של משחקי סיבה ותוצאה? מנסה לחפש חפץ שנעלם משדה הראיה? אני מנסה להבין מהו התפקוד הכללי שלו, מעבר לתנועות הידיים שתארת.

qweenDDD

New member
תשובה

הפניתי לפזיו שראתה אותו ונתנה הנחיות להאכלה, לא נתנה לי מידע בנוגע להיפוטוניה. הזחילה נראית לי טובה (שרירי בטן נראים אסופים, זוחל רציפרוקלי, ) התנועות הסיבוביות נראות רצוניות. לגבי תגובה לקולות הגננת אומרת שחשדה שיש ירידה בשמיעה בגלל דלקות אזניים, כיום רואה שיפור. לגבי כל השאר אני צריכה לבדוק יותר לעומק. מה שראיתי בתצפית האחרונה הכאה של יד על הראש ואחר כך אותה התנועה עם חפץ.

יש להפנות לרופא התפתחותי

גם אם מדובר בהיפוטוניה גרידא מגיעה לן בדיקה. התמונה הכוללת שאת מתארת נותנת גם אפשרויות לאבחנות מבדלות נוספות. לא הייתי לוקח סיכון והייתי מפנה לרופא התפתחותי.

qweenDDD

New member
תודה !

נראה לי קצת רגיש הנושא והייתי שמחה לבסס את ההפניה על משהו קצת יותר "מדעי" מזה. אני מחפשת חומר אם יש או דברים יותר ספציפיים לבדיקה שלי כדי לא להבהיל את ההורים , בקיצור לבדוק קצת יותר לעומק ל להגיע למסקנה יותר ברורה ואז לשלוח.

העובדה ש

העובדה שהילד לא מתיישב בגילו, מתקשה עם אוכל מוצק , החשד לירידה בשמיעה והעובדה שיושב בW כבר מספיקה לשלחו לרופא התפתחותי ( למרות שהזחילה הטובה נותנת לו נקודות זכות). זאת מבלי לדב על התתנועות הסבוביות של הידיים והכאה, הכשה על עצמו שיכולה להחשיד בכיוון אחר ( האם הוא משפשף\מגרד כף יד אחת בשניה?) אין צורך להפחיד הורים. צריך להגיד להם שלדעתכם מגיעה לו בדיקה של רופא התפתחותי.

qweenDDD

New member
אני לוקחת לתשומת ליבי

אני אשתף את הפזיותרפיסטית והגננת ונתכס עיצה, (איך כותבים נטקס, נתקס, נתקס???) תודה בכל מקרה

qweenDDD

New member
יפה! לא ידעתי

אבל במחשבה שניה זה נשמע רע לתכס עיצה עם מישהו על משהו חיובי...לא?

לטכס

דווקא משמעות יפה ולא תכסיסנית (מבבילון) (פ') לבקש עצה, להיוועץ, להתייעץ, להימלך, לשקול, לדון, לעיין, לחשוב, לחפש, לנסות למצוא

למעלה