שלום לכולם

e_anat

New member
שלום לכולם

לאחרונה התוודעתי לנושא החלום הצלול בעקבות פינה בתוכנית של אודטה. אני חייבת לומר שהנושא מרתק אותי מאוד במיוחד ואני כל לילה חולמת לפחות חלום אחד וכל חלום הוא כמו סרט, ארוך מורכב ולפרטים - ואני כמובן זוכרת הכל. אז יש לי כמה שאלות לשאול את המנוסים 1. האם בכך שאני זוכרת את החלומות אני בכל זאת צריכה לנהל יומן. 2. מה באמת יעזור לי להגיע למצב של חלום צלול 3. מה זה בדיוק wild 4. האם זה לא דבר מסוכן? האם יכול להיות מצב בו אדם, בסופו של דבר, לא יידע להבחין בין חלום למציאות אשמח לתשובות.....

silverhawk

New member
אהלן ענת

ברוכה הבאה לפורום. :) 1. ליומן החלומות ישנם 2 שימושים עיקריים: שיפור זכרון החלומות ומציאת עוגנים. במידה ואת זוכרת היטב את חלומותייך מידי לילה, היומן לא הכרחי אולם הוא עדיין מומלץ בחום. 2. בתור התחלה, מומלץ שתעבדי על יומן החלומות (במידה ותבחרי לרשום אחד) ועל בדיקות המציאות. לאחר שאלה יוטמעו, תוכלי לעבוד לשיטות המתקדמות. 3. זוהי אחת מן השיטות המתקדמות - הגעה לחלום צלול מתוך עירנות. את מוזמנת לקרוא את השאלה הנפוצה המתאימה לצורך פירוט. 4. בדיוק בשביל זה קיימות בדיקות המציאות. כאשר את ערה את בד"כ לא תחשבי שאת חולמת, אך גם אם כן, תוכלי לבצע בדיקת מציאות או שתיים ולהפריח זאת. מה היה בתוכנית של אודטה, אגב?

e_anat

New member
אודטה ראיינה מישהי

איני זוכרת את שמה, בה היא סיפרה על נושא "החלום הצלול". בגדול היא סיפרה מה זה ואף ציינה שזוהי שיטה גם לטיפול בחיילים שסובלים מהלם קרב. היא ציינה אתר בנט ששם מסבירים הכל. ותודה על תשובתך...

silverhawk

New member
מעניין

איזה אתר היא הזכירה? והאם היא ציינה את החלום הצלול כשיטת טיפול רשמית לנושא?

e_anat

New member
היא לא ציינה במפורש

שם של אתר. רק אמרה לערוך חיפוש "אתר צלול" וזה מביא אותך. אני הגעתי לאתר הבא: http://www.planetnana.co.il/Lucidity/Sub1.htm לגבי שיטת הטיפול, עד כמה שזכור לי היא אמרה שנעזרים בשיטה- לא יודעת אם זה נחשב לטיפול רשמי.

hugothehand

New member
תשובות ומילה קטנה של אזהרה.

1. בלה, בלה, בלה. 2. יאדה, יאדה, יאדה. 3. סילברהוק כבר יענה על זה. 4. אהה! שאלה מצוינת. כל ההתעסקות סביב יצירת האשלייה (הכרוכה בכך שנגרום למח להאמין שהאשלייה שיצרנו היא אכן אמיתית) היא מאוד מסוכנת. תחשבי על זה ככה: את מביאה את עצמך למצב של פסאודו-יקיצה לתוך פסאודו-מציאות, ועם זאת גורמת לעצמך להאמין שזוהי חוויה מוחשית לעילא ולעילא. עכשיו ייכנס מנהל הפורום ויאמר כי: "אין סיבה לדאוג - במידה ומבצעים את בדיקות המציאות / מנהלים יומן / קוראים מידע על הנושא . . ." וכן הלאה וכן הלאה. אז כן, ללמוד על הנושא זה מאוד חשוב, כמו-גם לבצע בדיקות מציאות (בדיקות אשלייה). אך אחד עלול להגיע למצב (כמו עבדך הנאמן) שבו בדיקות המציאות אינן עובדות. אינן עובדות. אינן עובדות. אינן עובדות. ומה אז? אה, מה אז? זה לא כיף להעביר יום שלם בהרצאות ארוכות ומייגעות באוניברסיטה ולבסוף לגלות שלא היה יום ולא היו הרצאות. זה לא כיף להתחתן עם אהובת חייך (לומר לעצמך: "אני לאמין שזה קורה לי") ולמצוא את עצמך מתעורר בגפך. וזה בטח ובט לא כיף להתעורר מחלום אחד למשנהו שוב ושוב. (בפעם העשירית שהקצתי משרשרת יקיצות בדויות, הפסקתי להאמין למה שאני רואה). המחצלל עלול להגיע למצב של אי-חלימה. ובמקום זאת לזכות במצב של ריבוי-מציאויות. סוג של היפר-ריאליזם. לא כיף. אם תשאלי אותי מהי שפיות אשיב לך שהיא בעיני המתבונן. אני יודע שסילברהוק לא אוהב לשמוע את הדברים הללו, אך הם חייבים להיאמר ולהישמע על-ידי האחר. בהצלחה גברת!

למעלה