שלום לכולם..

Apch333

New member
שלום לכולם..

שמי חן ואני מעוניין להתחיל לגדל בנסאי.. למען האמת חברה שלי רוצה עץ בנסאי וחשבתי חהביא לה אחד ליומולדת שלה.. קראתי פה קצת בפורם והבנתי שבאמת עדיף לדעת הרבה לפני שמתחילים.. יש איזו סדנא או מפגש או כל מקום שנותן הרצאה\טיפים(מעשיים) לאיך הכל צריך לקרות ולהיעשות?

סן תאי

New member
שלום חן

יש הבדל משמעותי בין להחזיק ולטפל בבונסאי מוכן לבין ליצור בונסאי מחומר גלם. להחזיק ולטפל בבונסאי מוכן לא מחייב ידע רב,סדנאות וכו', לרוב העצים נמכרים עם הוראות טיפול ברורות שדי בהן לפחות לשלבים הראשונים. אם בכוונתך לעסוק באמנות באופן רציני יותר ולהשקיע ביצירת עצי בונסאי אזי אתה מוזמן להתעמק במאמרי הפורום, להגיע למפגשים שמידע אודותם נמסר פה בפורום מעת לעת ולהירשם לקורס מתחילים המתקיים פעם או פעמיים בשנה בחסות חוג הבונסאי הישראלי.

Apch333

New member
סתם להחזיק בלי להבין נראה לי חסר

משמעות... מתי יהיה הקורס הקרוב או מפגש?

Apch333

New member
מקווה שמישהו יצליח לזהות מה זה..

עקרונית ה-(נרקא לזה) "עצון" הזה התחיל לצמוח לי בין השורשים של עץ אחר בגג.. מה שמוזר זה שהוא בכלל לא דומה לעץ.. בכל אופן חשבתי אולי זה יהיה שתיל נחמד להתחלה.. עצון

Apch333

New member
קצת יותר מקרוב (הראשון קצת מטושטש)

העצון יושב בעציץ שעשיתי מקליפת אגוז קוקוס שפתחתי בערב ט"ו בשבט

שחם בעז

New member
זיהוי

זהו עשב בר קוצני, שאינני זוכר את שמו, אולי ערבז. בכל אופן החלקים שלו שמתעצים הם בבסיס בלבד, כך שאין טעם לנסות להופכו לבונסאי.

אדם ק

New member
עוד אפשרות

אולי מדובר במחטני כלשהו, אולי ערער או ברוש ישנו ברוש שאינני זוכר את שמו שנבט אצלי באחד העציצים ובזמן שהיה עוד קטנטן היה דומה מאוד למה שברשותך... לפחות מהתצלום... אינני פוסל כלל את האפשרות שמדובר בעשב. ועם מקשרים אותו לבונסאי... לא נראה לי שיש בשביל מה לשבור ת'ראש כרגע... אינני בטוח כמה... אבל מספר שנים בכלי גדול לא יזיקו, לאחר כמה שנים (אחדות או יותר) יהיה אפשר להביט עליו ולראות עתיד או אופציות שונות...עוד כמה שנים אולי יהיה זה חומר גלם לעיצוב... כרגע אין מה לעשות איתו... בהצלחה בהמשך ובזיהוי. אדם קינג

Apch333

New member
נו מילא.. מקווה שזה באמת לא עשב..

לא יודע אם קשור אבל הוא צמח בין שורשים של עץ גויבה בכל מקרה אני אשמור אותו בעדנית להמשך צמיחה..

אולמוס

New member
הכשרה בסיסית בבונסאי

שלום רב, מעבר למידע המצוי בקישורי הפורום עומדות בפניך האפשרויות הבאות: הצטרפות למפגשי הפורום אחת לחודש (באזור השרון) לפי הועות המופיעות כאן מעת לעת הצטרפות לחוג הבונסאי - המפגש אחת לחודש - בד"כ באזור השפלה. בקרוב, יאורגן ע"י חוג הבונסאי הישראלי מחזור נוסף של קורס בסיסי בבונסאי באזור השרון. מידע מפורט יימסר במהלך השבועות הקרובים לקראת פתיחת הקורס. נראה לי שבפעילויות אלה או לפחות בחלקן תמצא מענה לשאלותיך .

למעלה