שלום לכולם

shirix

New member
שלום לכולם

אני חדשה כאן וראיתי שיש אוזן קשבת ועצות רבות אז החלטתי לנסות להעזר בכם. בן זוגי ואני יוצאים כבר 8 חודשים ומהרגע הראשון היה ברור שזהו. זה זה!! לשנינו היתה את ההרגשה הבטוחה הזאת מההתחלה, ובאמת, לא מזמן החלטנו להתחתן. החצי שלי היה נשוי בעבר ונישואיו הסתיימו כעבור 8 חודשים. הבעייה היא שיש דברים שאני רואה בו שיכולים להביא לאסון בזוגיות כמו חוסר שיתוף ברגשות ובתחושות ואלו דברים שאני ממש מנסה ללמד אותו לעשות ואנחנו עובדים על זה יחד לאחר שדיברנו על הנושא והוא הבין שזוהי בעייה. אני מפחדת שלא נצליח להתגבר על זה ואולי זה יביא לקץ נישואינו (שעדיין לא התממשו) ולפעמים אני חושבת שאולי זה מה שהביא לסיום נישואיו... האם אתם חושבים שיעוץ זוגי כבר עכשיו יכול לעזור לנו? אולי כדאי לפתור בעיות בשלב המוקדם הזה ולא לחכות למצבים קשים יותר? אודה לכם מאוד אם תתנו לי עצות להרגעת החששות או סתם אפילו מילת עידוד

תלתלית3

New member
זה לא נשמע טוב

לנות לא ניתן אלא אם האדם בוחר להשתנות. אל תצפי שישתנה ומה שעכשיו מפריע, יפריע יותר בעתיד. הייתי אומרת לך להקדים תרופה למכה ולא להינשא בנתיים, לבחון שוב את הקשר, שלא תפגעי.

0שימי0

New member
הרבה זהירות

במקרה כזה צריך מאוד להזהר שהרגשות לא יטשטשו את החששות. מנסיון כל חשש אחרי הנישואין מקבל הרבה יותר משמעות. אפשר להתחיל בטיפול זוגי ורק כך לראות אם יש מה לעשות, בכל מקרה צריך לטפל בבעיה מהשורש.

my sunshine

New member
יכול להיות

שיש בו דברים המפריעים לך, יכול להיות שהדרישות שלך הן מוגזמות, אולי גם הפחדים שלך. ייעוץ זוגי, אפשר ללכת בכל שלב בזוגיות. גם אם אינכם נשואים. מוטב מוקדם מאשר מאוחר יותר. אם החששות שלך גדולים וגורמים לך להסס בנוגע לחתונה, ניתן לדחות אותה כרגע ולהחליט בנוגע לתאריך לאחר הייעוץ.
א

isaacm

New member
שאלה לי אלייך

איך תרצי להתמודד עם המצב אם הוא לא ישתנה? עצות להרגעת חששות: 1. תחשבי שזה לא כל כך נורא. 2. עם הזמן תתרגלי וזה יהיה בסדר. מילות עידוד: 1. את תסתדרי עם זה. 2. אם רק תרצי הוא יהיה בידייך כחומר ביד היוצר. אני לא בטוח שזה מה שאת באמת מחפשת, לכן בתחילה שאלתי שאלה שלדעתי את חייבת לענות עליה לעצמך לפני שאתם ממשיכים קדימה בכלל. בהצלחה לכם איציק.

אפשר לברר איתך כמה פרטים ?

כשאת אומרת "... מהרגע הראשון היה ברור שזהו. זה זה!! לשנינו היתה את ההרגשה הבטוחה הזאת מההתחלה", למה את מתכוונת ? לאיזו הרגשה בדיוק ? מעבר לזה חשוב לי להבין לפני שאינ עונה לך, כיצד את מסבירה את פשר הביטחון הברור הזה, לאור הספק הגדול שהתעורר בך ביחס לאסון, כפי שכינית זאת, שהבחור עלול להמיט עליך ? נדמה שאת מבולבלת מאוד כרגע ושכדאי לך לעשות קצת סדר בעובדות לפינ שתפני ליועצים. משא כבד לא מובל טוב כשמעמידים את העגלה לפני הסוסים. ואפרופו מילות עידוד שאת מבקשת לקבל, את לא בתחרות או משחק כדור ועידוד- חביב ואמפאטי ככל שיהיה, לא יסדר לך את המחשבות בראש ומכאן שגם לא את הרגשות.

היי

אם בשלב זה את רואה קשיים ועוד לפני החתונה הבטן שלך כבר מדברת על גירושין מניסיון אישי עד כמה שזה כואב תברחי. מצטערת שלא אשת בשורות אנוכי אבל גם לי היו שלטי חוצות שאמרו לי לברוח הקשבתי לבטן שאמרה לי לא להתחתן הוא בכה וביקש והאהבה שלי אליו ניצחה ולא ההגיון או תחושות הבטן וכל מה שפחדתי ממנו אז התגשם ובסוף "רקדנו" על מדרגות הרבנות. אז עשי לעצמך טובה ותברחי.

א ש לי

New member
את מציעה בריחה מהר מידי

בגלל שתי מילים שכתבה? או בגלל שהתגרשת מאותה הסיבה האם אתם אותה האישה? צדף...לאט לאט מתוקונת
ומה שלומך?

אשלי איפה את מתחבאה אה?

התגעגעתי אלייך יא חמקנית אחת. מה שניסיתי להגיד זה שאם יש כאלו סימנים ועוד לפני שמתחתנים חושבים על גירושין אז חבל על הזמן.

א ש לי

New member
אני לא פוחדת מהסיבה שכתבה עליה

אכתוב לך מסר אישי בהמשך איפה אני מסתתרת:) את מוזמנת. נשיקות.

ערסlight

New member
נפש תאומה

בשביל לקבל יעוץ צריך לקחת את כל האפשרויות בחשבון. "זהו זה" זה מצב נכון לעכשיו ולא לכל החיים. יש מצב למשל שמיעוץ יעלה שזה כנראה לא עובד... מה תעשי? אם את לא מוכנה לשקול אפשרות כזאת... חבל על הטירחה. אולי שווה לך לשקול שכל עוד זה עובד...תשארי. כשיגמר... תלכי. מהמקום הזה, אין סיבה לפחד. [לפחות יהיה טוב כל עוד זה נמשך] נראה שמהמקום של לפחד ולרצות ללכת על בטוח ול"נצח" את תפסידי בכל האפשרויות.

ערסלייט

ביננו הרי אנחנו יודעים שבטחונות אין בחיים כבר היינו בפרק א' ואת התמימות השארנו ברבנות בזה אתה צודק. אבל אם יש כל כך הרבה סימני שאלה אז למה לעבור את ייסורי הגירושין?

ערסlight

New member
יסורי גירושין?

קודם כל... לא הצעתי חתונה. [ממתי להיות ביחד ולהתחתן זה אותו דבר?] ועדיין, לפעמים, ללכת בדרך ולחטוף בעיטות מהצד זו האפשרות היחידה להתקדם.

למעלה