שלום לכולם

התכוונת ללרכוש?..../images/Emo107.gif

מה הניסיון שיש לך עם סוסים ורכיבה? מה זאת אומרת התהאבת בהם, האם זה רק בגלל המראה? (אני שואלת את עצמי אם ההודעה הזאת רצינית או לא)

להלן התשובה שלי

1 לרכוש בעברית זה לקנות 2 יש לי נסיון מועט ברכיבה הייתי בוקר בעברי 3 בניגוד לכל הוויכוחים כאן אותי לימדו שלא משנה איך אתה רוכב כל עוד אתה מעל הסוס ולא הסוס מעלייך הכל טוב 4 ברור שבגלל המראה זה גם הסיבה שהתחתנתי אגב 5 ההודעה רצינית אחרת לא הייתי מבזבז את זמני וזמנך תאמין לי גיל הבגרות מאחורי

הייתי מודה גם לתגובה עיניינית בנושא

1 עלות אחזקה חודשית בחווה כמובן 2 עלות ציוד 3 וטרינר מומחה מאיזור הצפון 4 ספק מזון אמין תודה מראש

jgut

New member
הסיבה לשאלה של הורס לאבר

היא שיש הרבה אנשים חסרי נסיון עם סוסים שמגדלים סוסים ומביאים את הסוס לידי הזנחה (לא מתוך כוונות רעות). לכן אנשים פה ירצו לוודא שיש לך מושג וניסיון בגידול סוסים לפני שימהרו לענות... אבל לפי המשך השאלה אני מנחשת שאתה מתכוון להחזיק את הסוס בחווה מסודרת? אים תוכל להגיד מאיזה איזור אתה ביותר מדוייק, נוכל להמליץ לך על חוות וגם על מחירים (זה משתנה ממקום למקום). לגביי וטרינרים וספקי מזון בדרך כלל כל חווה עובדת עם הוטרנרים שלה ועם הספקים שלה. לגביי עלות ציוד, תפרט לאיזה סגנון \ מטרה ונוכל לפרט גם על זה.

ראשית אני מודה לך על התשובה העיניינ

המטרה שלי היא להנות מהסוסים גם לרכב לא הרבה אני איש עסוק אבל טוב לי לדעת שיש לי אני מאיזור הגליל המערבי ובהחלט אין לי כוונה לגדל לבד או לטפל

לגבי הסגנון

ומבלי לקחת צד בוויכוחין כאן סגנון ווסטרן הכי בסיסי שיש בילי דה קיד אני כבר לא אהיה לא מעניין אותי תחרויות או תצוגות סתם לצאת לטייל קצת ולהנות לגבי מי שכן רוצה להיות מקצוען אני יכול להגיד בוודאות מוחלטת שכן ספורטאי מקצועי זה לא משנה באיזה ענף יש רק בסיס אחד ויחיד משמעת משמעת משמעת לא תענוג גדול לשמור על דיאטה ולקום כל בוקר לאימונים בין אם זה רכיבה שחייה שייט או קראטה וגם מי שלא מתחיל מוקדם ממש מוקדם ואין לו כשרון גאוני לחפות על זה עדיף שיוציא את הקוצים מהישבן ויתצחיל ללמוד

jgut

New member
אז ככה

אתה יכול להיות יותר ספיציפי מגליל מערבי? וכמה רחוק אתה מוכן ליסוע (בזמן)... אולי יש פה חברה מהצפון שיוכלו להמליץ יותר טוב ממני. לדעתי המחירים בצפון קצת יותר זולים מהמרכז. מן הסתם תירצה חווה שדואגת לסוס כשאינך בסביבה ואז אני מניחה שהמחיר יהיה בסביבות 1200 ש"ח לחודש. קח בחשבון פירזול אחת לחודשיים (בממוצע 400 ש"ח לפירזול) מזון כלול במחיר הפנסיון וטרינריה: יש חיסונים שחובה לעשות כמו כלבת, שפעת, טטנוס ועוד חיסונים שמומלץ... (בסביבות 300 ש"ח לשנה) אחת לשלושה חודשים תילוע (70 ש"ח) ובתחום הוטרינריה יש הרבה דברים לא צפויים וממליצה מניסון אישי מר לעשות ביטוח רפואי. בנוסף צריך לעשות ביטוח צד ג' (750ש"ח לשנה). לגביי ציוד תלוי כמובן באיכות, אבל אפשר לימצוא אוכפים משומשים במצב טוב (מינימום 2000 ש"ח), כשתגיע לידי כך נוכל להמליץ גם על לוחות וגם על חנויות (שמחזיקות חדש ויד שניה). יש את כל שאר הציוד החובה שכולל שמיכה (300), ראשיה + מתג (300), מברשות וראשית בית שמחירהם זניחים בין כל ההוצאות. בנוסף ממליצה לך לבדוק מה הפנסיון בחווה כולל (כמה ארוחות ביום, מה הן כוללות, איך הטיפול בסוסים). ללכת לבדור איך המקום ניראה, מה מצב הסוסים האחרים ולקבל המלצות אישיות. ולפי מספר הפעמים שאתה מתכנן להגיע לסוס לבדוק אפשרויות של מרעה\הוצאה למגרש בימים שאתה לא רוכב, ואים אתה מגיע מעט אולי שווה לבדוק אפשרות של חצי פנסיון\בית ספר

jgut

New member
אני בת

ואים בית ספר זה לא אופציה מבחינתך, אז תוודא מה קורה בימים שאתה לא מגיע לרכב. כי הסוס צריך להוציא מרץ. ובעיני הכי טוב פנסיון עם מרעה ובצפון יש כמה כאלה. אלונים או רמת יוחנן רחוקים לך מידי? בנוסף ממליצה לך להתייעץ פה בפורום כמה שיותר כי לאנשים פה יש הרבה נסיון ויכולים לחסוך לך מפחי נפש בהמשך.

תגידו, אני היחידה כאן../images/Emo107.gif

שנגד לרכוש סוס אם אין כמעט ניסיון ברכיבה?....
וזה לא בשביל לפגוע, זה הן לטובת הרוכב והן לטובת הסוס. אפילו אם זה "רק טיולים" או "רק בשביל הכיף". הכיף הזה יכול להיות מסוכן אם לא יודעים לשלוט מספיק טוב בסוס, במיוחד אם זה בזמן טיול בשטח פתוח. חוץ מזה שזה נראה לי קצת לא לעניין לבחור סוס (שלא נדבר על להתחתן!) רק עפ"י מראה חיצוני...

jgut

New member
את לא היחידה

אבל הוא כתב שהוא היה בעברו בוקר. ואים הוא מתכנן לשים את הסוס בחווה מסודרת אז ישלימו לו פערים של ידע... יש הרבה רוכבי טיולים שהתחילו ככה וכל עוד הם בחווה עם הנחייה הסוסים שלהם במצב טוב...

אני מכירה אפלוסה מקסימה ../images/Emo99.gif

מוצעת למכירה. אם מעניין אותך - צרי איתי קשר במסר.

dixie chick

New member
../images/Emo45.gif בחירה טובה לטיולים בדרך כלל

האפלוסה ככלל (ולכל כלל יש יוצאים מן הכלל תמיד) זה גזע מאוד חזק ומאוד עמיד מאוד שריריים עם הרבה סטאמינה לא חולים בקלות, חסונים ובעלי רגליים טובות שקטים ורגועים, בטטות לפעמים, לא נבהלים בקלות, עומדים שלווים לנוכח סכנה רבים מהם גדולים פיזית ונוחים לרכיבה, בעלי צעד שטוח ונוח לכן הם נחשבים מאוד נוחים לטיולים והם בחירה מועדפת על הרבה מטיילים מצד שני אותם יתרונות הם גם חסרונות החוזק אומר שקשה לפעמים לאלף אותם הם עקשנים ומרדנים, נוטים לאיים במקום לברוח, רובם לא מקבלים מרות וסמכות (של הרוכב) בקלות ולפעמים בכלל לא חלקם עצלנים ולא מוכנים לזוז קדימה (ולא כ"כ סופרים את הרוכב ממטר זאת יכולה להיות בעיה) ושוב בגלל החוזק הפיזי והנפשי שלהם אם הם רוצים ימינה והרוכב שמאלה אנחנו בבעיה אמיתית כאן

למעלה