שלום לכולם

rikiz1

New member
שלום לכולם

אני קצת חדשה בפורום אך רציתי לשתף אותכם במה שקרה לי יום שישי. כידוע הילד שלי בן 4 (PDD NOS) לקחתי אותו לקופ"ח ( בגלל הצתננות ). הרופא שאל אותי אם הוא אומר כשכואב לו משהו ואני בתמימותי הזכרתי לו שהוא PDD ושהוא לא אומר לי כשכואב לו. לאחר מכן ביקש מהילד לפתוח פה (לבדוק את הגרון) והילד פתח. ואז הרופא אמר לי - " הילד כן מבין, אמרת PDD כאילו הוא... עניתי לו - " יש דברים שהוא מבין ועושה ויש דברים שלא. והרופא אמר לי - " אל תדאגי אני לא יקח ממך את הגימלה. הייתי בשוק!!!! לאחר שעיכלתי את הנאמר אמרתי לו שאני מוכנה לוותר על הגימלה רק שיהיה ילד רגיל. אז הוא ראה שנעלבתי וציין - צחקתי.. את יודעת שעושים בעיות עכשיו בביטוח לאומי. (יש לציין כי רופה זה נמצא בועדה בביטוח לאומי!!) כל כך נעלבתי, האם הגזמתי בתגובה?? מה הוא חשב שאמרתי את זה בגלל שהוא בועדה ( הוא לא הרופא שאישר את הנכות של הילד שלי בביטוח לאומי זה היה רופא אחר, כי הוא הרופא משפחה ).

yonitbrk

New member
לא לא הגזמת

לדעתי, הרופא הגזים בתגובתו שלא היתה לעניין. זה לא עניינו , מה שצריך לעניין אותו כשאת באה אליו עם הילד ותלונות על בריאות לקויה, זה אך ורק בדיקת הילד ומתן תשובות מתאימות לשאלות. אם היית רוצה לדבר איתו על הגימלה, היית עושה זאת מיוזמתו. לדעתי הוא פשוט חוצפן.

shavririt

New member
שלום ריקי..../images/Emo24.gif

דווקא מתוך היותי אמא לבוגרת, כך שיכולה להיות אובייקטיבית, נראה לי כי זו רגישות אצלך, וזה מובן. אבל הרופא בוודאי רק רצה לשפר אווירה ובטח לא לפגוע בך. אני חושבת שהוא ציין בשמחה כי הילד מבין דברים למרות שלא מבטא במילים.

rikiz1

New member
אז שיציין זאת כמו שאמרת ולא את

"הפחד לאבד גימלה??!!!" זה הדבר האחרון שחשבתי עליו

דן להב

New member
שלא ידאג... לא ניקח ממנו את הרשיון

אין לי מושג מה היחסים שלכם והאם הוא חבר, אני הייתי מרגיש שזה קצת עובר כל גבול . דני

n o g a h

New member
התנהגות חסרת רגישות../images/Emo31.gif

לדעתי הרופא התנהג בצורה מאוד חסרת רגישות, חסרת טאקט ופוגעת. אני הייתי נעלבת.

rot301

New member
חוצפה,חוסר רגישות מצד הרופא

לא,זו ממש לא הערה הומריסטית.כרופא היושב בוועדות בטלא הוא משקף את דעתו המלומדת על ילדינו.אני אישית הייתי נעלבת .מותר לנו לא? אנו הורים לילדים אלו ובדיחות בנושא לא תמיד מצחיקות אותנו..

doroniz

New member
חוסר רגישות

רופא ילדים חסר רגישות לא ראה אותי יותר ובכל הזדמנות שמזדמן לי אני מזכיר את חוסר הרגישות שלו. כאשר עומר נולד פנינו לאחד מרופאי הילדים הידועים בחיפה משתי סיבות: 1.זמינות: שעות הקבלה שלו היו לאורך כל השבוע בוקר ואחה"צ בשתי קליניקות. 2. מצקועיות: רופא ילדים ששמו המקצועי הולך לפניו ובצדק יש לומר. בתור הורים לילד ראשון הדאגה ובעיקר חוסר הניסיון הביאו אותנו אל הרופא בתדירות גבוהה. תמיד תמיד ההמתנה היתה ארוכה, תכנון הזמנים היה לקוי וכך יצא שגם אם הגענו אם ילד בריא סביר להניח שיצאנו עם ילד חולה. למרות זאת המשכנו ללכת אליו מטעמי נוחות וזמינות כאמור. האסימון נפל כאשר חזרנו מהאבחון הפרטי (עומר כבר בן שנה וחצי) ונזקקנו להפניה להתפתחות הילד. אמנם יכולנו לפנות ישירות אליהם, אבל החלטנו ללכת by the book וגם לא ידענו על אפשרות אחרת. כאשר התייצבתי מולו עם העתק האבחון תגובתו הראשונה היתה "למה זה בכתב יד? אי אפשר לקרוא את זה!" יש להעיר שהרופא המדובר כותב ומתעד הכל ישירות למחשב שלו. בליבי חשבתי שזה שהוא כותב הכל במחשב לא אומר שכל הרופאים חייבים לעשות כך. במקרה זה כתב ידו של הרופא המאבחן (ד"ר צלניק) היה בהחלט ברור, במיוחד השורה התחתונה שכתוב בה: "חשד ל-PDD. ממליץ על מעקב במכון להתפחות הילד". ומה היתה תגובתו של רופא הילדים 'המהולל'
: "PDD, שו האדה?" (מה זה בערבית מדוברת) לא ידעתי אם לצחוק או לבכות....אני, הורה צעיר לילד שאובחן לפני כמה ימים צריך לענות ברצינות לשאלה הזו? עניתי משהו מבולבל. לא ידעתי אם רופא הילדים מתבדח איתי (בדיחה גרועה למדיי) או שהוא באמת לא יודע על מה מדובר. אם הוא לא יודע על מה מדובר הרי שמקצועיותו נמוגה באחת. איש מקצוע צריך לשתוק בסיטואציה כזאת, לפתוח ספר ולהתעניין עם הקולגות שלו מה עושים. אם זה היה סוג של בדיחה, אז זו בדיחה גרועה בזמן הכי לא מתאים ובמצב הכי דבילי שאפשר לחשוב עליו. יצאתי משם בידיעה ברורה וחד משמעית: 1. הרופא הזה לא יראה את זיו פניי אצלו יותר. 2. אני אעשה הכל על-מנת שחבריי לא "יהנו" משירותיו. עברנו לקבל שירותי רפואת ילדים מרופאת ילדים מקסימה. בהמשך התברר לנו שיש לה תת-התמחות בהתפתחות הילד. היא הפגינה רגישות בלתי רגילה, סייעה לנו בכל התהליכים הרשמיים מול מס הכנסה וביטוח לאומי. היא עבדה ביחד עם רופא ילדים שגם הוא התגלה כרגיש ומבין עניין. אחד הדברים שהצטערנו עליהם כאשר עברנו מחיפה לגליל הוא שניאלץ לוותר על שירותיהם. לשמחתנו, גם בגליל מצאנו רופא ילדים מקסים ומבין עניין. לסיכום, רופאים הם גם בני אדם. יש ביניהם חסרי רגישות וכדאי להתרחק מהם. את נתקלת באחד כזה.......מיצאי לך רופא ילדים אחר (או רופאת ילדים אחרת) שיגלו הבנה ורגישות. דורון.

doroniz

New member
החלטה מצוינת

אני חושב שזו החלטה נבונה ונכונה. מצטער שאינני יכול להמליץ על רופא/ה אחר/ת. בהצלחה, דורון.

galigal33

New member
מכעיס!!!!!!!!!!!!!!

שמחה על ההחלטה לעבור רופא. ממש לא איכפת לי אם היתה לו כוונה טובה או שהוא רק רצה להתבדח. פשוט לעזוב אותו ולהזהיר ממנו.

galigal33

New member
ואם כבר סיפורים על רופאים

רציתי לספר שרופא הילדים של אילון לשעבר בדק את אילון כשהיה בן 7.5 חודשים. אני אמרתי לו שאילון לא מגיב אלי במכונית. הוא אמר שהוא לא רואה כלום ואחרי דקה אמר " עכשיו אני רואה, הילד לא איתנו, הילד שקוע בתוך עולמו, הילד לא מראה רגשות" שאלתי אותו מה הוא רואה כי אני לא ראיתי כלום באותו הזמן שהוא בדק. ואז אילון צווח צווחה של שימחה והרופא אמר "יש פה הרבה ילדים את רואה פה אחד שמתנהג ככה ?" בקיצור..מאז פגשנו הרבה אנשי מקצוע אף לא אחד מהם אמר דברים כל כך קיצוניים. ההיפך הוא הנכון רובם אמרו דברים הפוכים לגמרי אבל הקשיבו לתחושות שלי והסכימו לבדוק יותר לעומק. רק שתבינו שאחרי כל התחזיות הנוראיות האלו הוא לא הסכים לתת לי הפניה למכון להתפתחות הילד ושלח אותי לנוירולוג. הוא היה כל כך בטוח בעצמו שהוא אמר "אני אפילו לא אכתוב לו את זה הוא כבר יראה בעצמו". מדובר במנהל מחלקת מיון ילדים! מיותר לציין מה עבר עלינו אח"כ.

למעלה