שלום לכולם!

ד ו ר י ס

New member
שלום לכולם!

אני לא יודעת אם זה נחשב התמכרות, אבל נראה לי שכן. מה שבטוח, זה שעכשיו כשהפסקתי נורא קשה לי. אני חושבת על זה כל הזמן - בבוקר כשאני קמה, בלילה לפני שאני הולכת לישון. הכי אני מתגעגעת לזה כשקשה לי. חברים יקרים, זה נשמע מפגר לחלוטין, אבל נראה לי שאני בעיצומה של גמילה מ... קוקה קולה!!! בטח זה נראה לכם טיפשי, אנשים עם בעיות אמיתיות שכמותכם.... אני אספר לכם את הסיפור של, תרצו - תגיבו, לא תרצו - תתעלמו... כמו כולם, שתיתי קולה מגיל צעיר. לא כמו כולם, לפני שלושה חודשים כבר הייתי במצב של לפחות 3 בקבוקים ביום. תחשבו על זה, זה כבר לא לשתות כי צמאים, זה להסתובב עם בקבוק ביד מהרגע שמתעוררים עד הרגע שהולכים לישון, ולשים אחד ליד המיטה, ליתר בטחון... הייתי נוסעת לקנות קולה ב- 2 בלילה כי "יש לי רק חצי בקבוק, מה יהיה מחר?" כשהיתה נגמרת הקולה - משבר בבית. עד שלא היה בקבוק במקרר (או עדיף כבר ישר לפה), לא הייתי נרגעת. זה היה מגיע עד דמעות, לפעמים. לעצמי השתמשתי בתירוץ "אני לא אוהבת מים, וחוצמזה העיקר לשתות, מה כבר יקרה לי מקולה?" הרגשתי סבבה: הייתי מסוגלת להשאר ערה ימים שלמים ברצף בלי להרגיש טיפה עייפה, רק לשתות קצת יותר קולה. לפני שלושה חודשים הפסקתי לשתות קולה. למרבה האירוניה, זה היה כדי להוכיח למישהו שאני לא מכורה, ועכשיו אני כותבת בפורום מכורים... אל תספרו לו, טוב....
בכל אופן, זה התחיל קשה והפך להיות יותר קשה. את החלק הפיזי אני חושבת שעברתי: כאבי ראש, שינה רצופה של יומיים (!), חוסר ריכוז, ידיים רועדות, תשישות מטורפת, מה לא? בהתחלה הצלחתי לשכנע את עצמי שזה לא קשור לקולה, עכשיו אני כבר לא בטוחה כל כך. ראיתי לא מזמן תכנית על התמכרויות לקפאין (מרכיב ידוע בקוקה קולה), ודיברו בדיוק על הסימפטומים האלה בגמילה מקפאין. אחרי החלק הפיזי התחיל החלק הנפשי. אני חושבת שהבנתי שמשהו פה לא בסדר כשמצאתי את עצמי אומרת לעצמי "מה יקרה? רק כוס אחת! זה לא שאני הולכת לשתות 3 בקבוקים, לא יקרה כלום!". אמא שלי כל הזמן תמכה בי. מהרגע הראשון היא הבינה שזאת גמילה "על אמת", סילקה את הקולה מהבית שלה, ככה שכשהייתי באה לבקר, לא נאלצתי "לעמוד בפיתוי". חוץ ממנה רוב הסביבה הקרובה היתה די משועשעת. עם כל יום שעבר, אותי זה הצחיק פחות ופחות. אני שמחה להגיד שעד כה אני מחזיקה מעמד, למרות שזה קשה. בפורים הייתי שיכורה לגמרי ומאוד קרובה לסגור את הערב בכוס קולה עם המון קרח (כמו פעם...), למשלי היה שם חבר קרוב שעצר אותי והודיע לי שאם אני שותה קולה אני נותנת לו סיבה לגיטימית לצחוק עלי עד סוף הימים. טוב, גם הפחדה זה סוג של תמיכה. האמת היא שבסופו של ערב הוא היה צריך לגרור אותי לבית "הנקי מקולה" שלי, כדי שאני לא אתנפל על הברמן ואתחנן לקולה... מה אתם אומרים, זאת התמכרות "על אמת"? או שאני ממציאה לעצמי בעיות? (הלוואי שתגידו שאני ממציאה לעצמי בעיות. ישר אני טסה לקנות קולה...)

nhit

New member
ועד איך

את לא מבולבלת זו כן התמכרות, אני בעצמי מרגיש כמיהה לקולה כשאין,רעייתי ליפני יומיים,אמרה לי שהיא חייבת קולה והוסיפה שהיא מרגישה שהיא חייבת.בשירות הצבאי פגשתי קצין במילואים שהיה מחזיק ביד באופן קבוע פחית קולה,אני נהנתי מזה כי הוא היה ממלה את המקרר בקולה ואני הייתי מצטרף לחגיגה בחינם,הרבה אנשים מכורים לקולה נדמה לי לפי הסיפורים שבמתכון הסודי של הקולה יש חומר ממכר(שימי לב לשם קוקה ,קוק דומה ,לא?)אבל הלוואי שאלו יהיו הבעיות שלי,אמרתי פעם למישהי,ואני אומר לך שאם זה לא עולה לך 10000 ש"ח בחודש ואת לא צריכה לפשוע בשביל לגימה אז כמעט שאין בעיה אנשים מכורים לקפה ,סיגריות ,טלויזיה,מחשב ,סקס,ועוד,ואת לקולה ,הכי פחות גרוע ואני מרשה לך לשים פס על כולם ולמעוד בסך הכל זה טעים,לרוויה.

קשכפית

New member
טעים??? אני מוצאת את הטעם של הקולה

דוחה! אני מעדיפה למות מצמא במדבר ולא לשתות קולה! אין, אין כמו מים!!!! מים קריקים, מתוקים, צלולים, כחולים...
לעומת זאת טייגר (מנהל הפורום) יזדהה אתך מאודדדד אני בטוחה היות והוא בדיוק כמוך, יקום בעת הצורך גם באמצע הלילה ללכת ולקנות קולה/פפסי, רק לא מים. מוזרות דרכי האדם. לגבי השאלה שלך האם התמכרות היא? כנראה שכן גם בגלל מרכיב הקופאין הידוע וגם בגלל ההרגל. מה שכן כמו שציין "האביר".. כל עוד "התמכרות" למשהוא לא כרוכה בתוצאות לוואי של הרס חיים על כל המשתמע מכך (פשע, אישיות אלימה וכד´..) את במצב טוב.

tiger

New member
גם אני מכור לקולה...

אתם יודעים שיש אולי רק שש או שבע אנשים בעולם שיודעים בדיוק מה יש בקולה? ככה שמעתי.אף אחד לא יודע בדיוק מה יש שם אפילו לא המיפעלים שמייצרים קולה כי הם מקבלים תמציות מוכנות...שגם אותן מיצרים בכמה מקומות כשכל מיפעל אחראי רק על חלק אחד.לא יודע למה אבל כשיש משהוא כל כך סודי ושכל כך הרבה אנשים מתארים חוויות של היתמכרות אליו...מוצר שהתחיל על מרכיב של קוקאין ...כאילו הלואוווו...משהוא כאן קצת מסריח.אמר טייגר כשהוא לוגם קולה קרה עם קוביות קרח מהמקרר (קייץ חורף לא משנה)

ד ו ר י ס

New member
ושוב שלום לכולם!!!

קודם כל, תודה על היחס הרציני... עדכון: החלטתי להמשיך ב"גמילה". למה? תשובה בהמשך, לפני זה הסבר. הסבר: אני טיפוס מתמכר. כל מי שמכיר אותי יודע שאם זה ממכר (וגם אם לא) - אני אתמכר לזה. אמא שלי, שתהיה בריאה, פולניה לחלוטין בדרך כלל, ממש הוציאה פעם מהפה שלה את המשפט הבא: "אין לי בעיה עם גראס. צריך לנסות הכל בחיים, לפחות כל מה שלא הורג. לכן (הצביעה לעבר האחיות שלי) אני מסכימה. לך (הצביעה עלי) לא! את עוד תמשכני את הבית בשביל לקנות גראס אם רק תגעי בזה!". קודם כל, תודו שאמא שלי היא "טיפוס".... אגב, קיבלתי את הוראתה בנושא הנ"ל. בין שאר ההתמכרויות שלי אני מעשנת (נובלס, שלא תדעו...), ובנתיים לפחות אני לא מתכוונת להפסיק. ועכשיו לעניין ה"למה?" למה קולה להפסיק וסיגריות לא? כי אני מסוגלת להחליט עכשיו שאני לא אעשן מחר כל היום ולעמוד בזה (ניסיתי את עצמי כבר כמה פעמים), וכששתיתי קולה לא יכולתי לעמוד בהחלטה כזו גם 3 שעות. כי מעולם לא נסעתי ב- 2 בלילה לקנות סיגריות, ועל הקולה עשיתי לא מעט קילומטרים. מכאן הדרך למה שכתב טייגר קצרה מאוד. למה ההתמכרות שלי לקולה היא הרבה יותר קשה מההתמכרות שלי לסיגריות? האם יכול להיות באמת שיש שם משהו... "מסריח" כמו שטייגר כתב? אולי הגיע הזמן שמישהו יבעט לאנשים המאוד עשירים האלה בתחת? שימכרו קולה, אין לי בעיה. אבל קודם שיודו בעובדה שאנשים כמוני קיימים! שיודו שהמשקה הזה עלול להיות ממכר! שהורים ידעו מה הם נותנים לילדים שלהם! אמא שלי היא בן אדם חכם, כאמור. היא תמכה בי בגמילה שלי מהקולה, והיא גם לא רוצה לראות אותי מעשנת גראס, היא מבינה את הסכנה שיש בשניהם לגבי. לא כולם כאלה. כמה הורים יש בעולם שנותנים לילד שלהם קולה בגיל 5, ומתחלחלים כשהוא מעשן גראס? אני מכירה אנשים שמעשנים גראס, ולאף אחד מהם הגראס לא עשה מה שעשתה לי הקולה. אולי אני מגזימה לדעתכם, אבל בהחלט נראה לי שצריך להעלות את המודעות לנושא הזה. טייגר - אם אתה עוד שותה קולה עם קרח סימן שאתה עוד לא ממש מכור. קרח? למה למי יש כוח לפתוח בכלל את הפריזר?

nhyt

New member
בהצלחה ../images/Emo91.gif../images/Emo50.gif

כל הכבוד על העמדה שנקתת,ואים כבר יש פורום נרקיסים שם יש חומר קריאה טוב רק להיום ו12 צעדים יכול לעזור לך.

למעלה