שלום לכולם.

TIME4U

New member
היי אודי

שתהיה לכם חופשה נעימה ,מהנה ומדהימה עם המון חוויות נפלאות. אתה תחסר חבר, אנחנו נהיה פה לשמור על הבית הנפלא שבנית. ביי, ותעשו המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן חיים.

sneakers

New member
חופשת אורים נעימה

גם אני יוצא לחופשה ארוכה מאד מאד עקב סיבות עסקיות. אבקר פה ושם. נהניתי מאד במחיצתכם. חג חנוכה שמח לכולכם.

shamon51

New member
חופשה נעימה - נחזיק את המקום

עד שתשוב

TIME4U

New member
שייקה או אחרים (שטף וקצב)

קראתי עכשיו את המאמר המרתק שלך בנושא "רמת הצורה..."(מצב הפנייה אליו): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=225&a=59214&c=1600&sc=0&ssc=0 אכשהו התייחסת שם לנושא השטף (שמאוד מעניין אותי בשלב זה) תוך כדי שהבהרת גישות נוספות לאבחון רמת הצורה, בימים אלה, אני בדיוק מנסה להתעמק בפרק שעוסק ב"שטף לעומת קצב" (אצל אודם), כידוע לך, אודם מפריד בין שטף לבין קצב מעוגל/מוזוות, הבנתי את העקרון המנחה של שטף (שמתבטא בהופעה חוזרת של דברים דומים בפרקי זמן דומים) לעומת קצב (שמתבטא בהופעתם הקצובה של דברים בפרקי זמן שווים), ובכל זאת שניהם נוגעים באופן הארגון/סדירות/הרמוניה בטקסט,וזה כנראה מה שהצליח לבלבל אותי ומקשה עליי בהכרעה בין שטף לבין קצב מעוגל. ולאור האמור, אשמח ואודה אם תוכל/ו לחדד מעט יותר את הקריטריונים לאבחנה בין שטף לבין קצב מעוגל. ו

TIME4U

New member
והנה ההגדרות באופן מתומצת

כפי שנלקחו מספרו של אודם: שטף- ניכר בזרימה חלקה ומתואמת של תנועת הכתיבה, אשר מעצבת צורות דומות בפרקי זמן דומים. תאום הצורה לתנועה כאן הוא ספונטאני וניתן לביצוע רק ע"י העגלת האותיות. השטף יכול לבוא גם בכתיבה איטית ובלבד שלא תעוכב התנועה בדרכה. המחזוריות (של דמיון הצורה)כשלעצמה אינה ערובה להבעתו הטבעית של השטף, הוא נפגם מנוקשות התנועה וחוסר תיאומה במפנה ומלחץ אל שטפי או פרע שטפי. העיגוליות כשלעצמה אינה מחייבת כתב שטפי, וככל שניכרים בהעגלה סימני כפיתה וסגנון, משמע שיש כאן הכוונה לשוויון מכאני. קצב- מתבטא בתנועה המעצבת צורות שוות בפרקי זמן שווים. בהזוותת התצרות -יש מייעולו של הקיצוב, כוח רצונו של הכותב משעבד כאן את הרגש להגיונו. ואילו בהעגלה הקצובה -מתבטא מאבק בין רגשנות טבעית לבין כובד ראש .

העניין הוא פשוט

כתב שטפי הוא כתב שנכתב באופן ספונטי והארגון הוא הרמוני, ונובע מן האיזון הטבעי של הכותב. לעומת זאת, בכתב קצבי, הארגון נובע מכפייה של כוח הרצון, כלומר הוא נעשה במאמץ רצוני ומודע. כאן נראה אחידות יתר (או חוסר אחידות כשההנסיון הכפוי אינו עולה יפה), כמו בדף מודפס ולא הארגון הטבעי של כתב שנעשה באופן שוטף וללא הכוונה מודעת. אם זה לא ברור די הצורך, תחשבי על ההבדל בין הארגון של האינטגרטיבי לזה של הרפורמטורי או האוטיסטי (הכפייתי). למעשה, הרציונלי הוא בעיני באמצע הדרך בין קצב לשטף.

TIME4U

New member
שייקה, תודה, זה בשבילך../images/Emo47.gif

זה יותר ברור עכשיו, אנסה לבדוק את עצמי בנסיון להכריע ע"ג כתבי יד שמטעים במיוחד. תודה שהיה לך אכפת והיית כזה אדיב. המשך יום נעים ושבוע רגוע לכולנו.

TIME4U

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo26.gif../images/Emo106.gif../images/Emo48.gif../images/Emo50.gif../images/Emo57.gif

למעלה