שלום לכולם

מרישה

New member
שלום לכולם

אני מסיימת בקרוב את לימודי הרוקחות בארץ. ואשמח אם תוכלו לייעץ לי. אני מאד רוצה לעבור לארופה ולקבל אזרחות. האם זה משהו ריאלי, וכמה זמן התהליך אורך? הסתכלתי על הקישורים, והכל מאד כללי, אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי טיפה יותר ספציפי. תודה רבה.

מרישה

New member
זה חלק מההתלבטות...

אני שוקלת להמשיך ללמוד במקביל לעבודה, לעשות אולי תואר שני וכאלה...אז אין העדפה ספציפית... יש נטייה לאיטליה, אבל לא סגורה על זה בכלל. באיזה מדינות קל יותר לקבל אזרחות?

Woking

New member
מיידלע

אזרחות זה לא כמו ארנק - אי אפשר לקנות את זה בבוטיק. מה את חושבת, שמדינות האיחוד האירופי רק מחפשות ישראלים בשביל לתת להם אזרחות?

benni1980

New member
אפשר גם אחרת

אז נכון, לנ"ל אין מושג ירוק בענייני הגירה. אך זו אינה סיבה טובה מספיק להשתלח בה כפי שעשית. היא לא עברה על תקנות הפורום, לא פגעה באיש. הייתי מצפה להתנהגות שקולה יותר ממנהל הפורום. כפי שעשה ידידך נוביליס, בדיוק רשומה אחת מתחתיך.

Woking

New member
תשמע

יש 25 מדינות באיחוד. אתה באמת חושב ששאלה כמו "באיזה מדינות קל יותר לקבל אזרחות?" היא שאלה רצינית? שוב אני אומר, הגירה זה לא כמו לקנות ארנק. לא מהגרים לפי איפה שיותר נוח להתאזרח. הגירה היא תהליך לא פשוט, וצריכה להיות סיבה טובה לעשות צעד כזה. מי ששואל שאלות כאלו צריך עוד לעשות הרבה חושבים לפני כן. לסיום, אם נוביליס ירצה להעיר לי על איך שאני כותב, אני בטוח שהוא ימצא את הדרך, אז תן לו לדבר בעד עצמו.

מרישה

New member
תשמע

לא רציתי להגיב תחילה, אבל אני כן אגיב. כמו שאמרתי, אני רוצה לעבור לארופה בסיום לימודי, לא מחר, אולי גם אעבוד שנה לפני המעבר, כך שיש לי עוד זמן "לעשות חושבים לפני זה", וכדי להתחיל מכך צריך לדעת את הבסיס. כיוון שאני לא מתמצאת בנושא כלל, השאלה איפה קל יותר לקבל אזרחות היא רלוונטית, הרי יש מדינות בהן זה קשה מאד עד בלתי אפשרי.. אז סליחה שאין לי שאלות ספציפיות בשבילך, והמשך יום נעים. מרישה.

Woking

New member
את באמת מצפה

שמישהו יתן לך סקירה על חוקי ההגירה של 25 מדינות? לעזור זה לפעמים לתת תשובה, ולפעמים זה להגיד: שמע חבר, לך תחשוב מה אתה רוצה, ותחזור כשיהיה לך מושג.

Nobilis

New member
תשובה

נדיר שמדינה אירופית (או מדינה בכלל) תעניק אזרחות למישהו שלא קיבל אזרחות מלידה ללא שאותו המישהו יהיה תושב של אותה המדינה למשך מספר שנים לפחות. בנוסף, על פי רוב הדרישה היא שאותן שנים (בממוצע חמש, אבל יש מדינות שדורשות יותר, ויש מדינות שדורשות פחות) תהיה בקטגוריה שאיננה זמנית (כלומר, לא בויזת סטודנט, לדוגמא, שהיא זמנית מטבעה). לעיתים יש קיצורים (נישואים עם אזרח מקומי, לדוגמא), אבל גם אלו, על פי רוב, עדיין משאירים דרישה לתושבות של מספר שנים (הגם אם פחות). זה, ככה, על רגל אחת. את רוצה למקד את השאלה?

מרישה

New member
קודם כל, תודה רבה על

התשובה
. שנית, אני יודעת שאני שואלת שאלה מאד כללית, אך כדי להסגר על עצמי על תחום צר יותר, צריך להתחיל בגדול..לא? טוב, אז כמה שאלות יותר ממוקדות: כעיקרון, קראתי טיפה באינטרנט, וראיתי שבזמן הלימודים קשה לקבל ברוב המדינות אישור עבודה של יותר מ- 10 שעות שבועיות. האם זה רלוונטי גם אלי? האם יש אפשרות לגור בארופה, לעבוד וללמוד, בלי אזרחות, נגיד 10-15 שנים? במחינת התנאים הסוציאלים, מה ההבדל בין זה לבין קבלת אזרחות? מה מדינות היותר "נחמדות" לזרים (איפה יותר קל להשתקע)? אשמח אם תענו לי, תודה רבה:)

berlinale

New member
תשובות חלקיות

קודם כל, התשובות שאני נותנת מבוססות על ידע כללי, אז אל תכעסי אם הן לא מדויקות וחפשי עוד מידע באינטרנט :) אבל ככה: - אם הבנתי נכון, אם תלכי על מסלול לימודים אז תנסי מסלול של תואר שני מחקרי או של מסלול ישיר לדוקטורט, נכון? (באירופה קיים בד"כ תואר שני + דוקטורט כמו בארץ, לא מסלול ישיר). זאת אומרת שאולי כדאי לחפש עבודה כעובדת מחקר בתוך האוניברסיטה או מכון המחקר שבו את עושה את התואר; ולכן הגבלות השעות לא ממש רלוונטיות, כי יסדרו לך מעמד מיוחד. אבל בכל מקרה, הגבלות כאלו אכן קיימות. - קיימת אפשרות. בגרמניה גרים למשל טורקים מבוגרים שההורים שלהם הם אלה שהיגרו - הם נולדו בגרמניה, אבל מסיבותיהם השונות הם בחרו לא להתאזרח אלא להישאר אזרחי טורקיה (בעיקר בגלל שגרמניה אינה מתירה אזרחות כפולה, אלא במקרים מיוחדים; ובגלל שחוקי הירושה בטורקיה ימנעו מהם אח"כ לרשת רכוש בטורקיה אם הם ויתרו על אזרחותם). כלומר, יש זרים שחיים עשרות שנים במדינה מסוימת ולא התאזרחו. אחרי מספר שנים ניתן במרבית המדינות להתאזרח, וזה הגיוני, כי כבר קשרת את חייך עם המקום. - החסרונות של "לא להיות אזרח": אין זכויות פוליטיות (לבחור ולהיבחר, חוץ מברשות מקומית); ואין לך את המוביליות שיש לאזרחי האיחוד האירופי - אם את תקבלי אישור עבודה ושהייה בצרפת, זה לא אומר שאת תוכלי ללכת לעבוד בבלגיה בלי לעבור מחדש את אותו התהליך. אין הבדל בנושאים כמו ביטוח בריאות, ביטוח לאומי, דמי אבטלה, או סתם בחיי היומיום של מי שמרוצה איפה שהוא גר ולא רוצה לעבור למדינה אחרת באיחוד. - מדינות יותר נחמדות לזרים? לדעתי, אבל אולי אני טועה, בריטניה (בגלל האנגלית), איטליה (בגלל מזג האוויר והאוכל וכי הם רגילים לזרים משאר מדינות האיחוד שבאים להשתקע שם), וצרפת (בגלל חוקי ההגירה - אחרי כמה שנים בצרפת יחסית מאוד קל לקבל אזרחות צרפתית). ישראלים משום מה מאוד אוהבים את הולנד, אבל לדעתי, כמו בגרמניה, התרבות קצת שמרנית בכל הנוגע לשונות. עם זאת, בערים הגדולות בהולנד (איפה שרוב המהגרים מגיעים בכל מקרה) ובערים גדולות בגרמניה גם כן היחס נחמד (לי מאוד טוב בצרפת). באופן כללי, גם אם את מהגרת לבריטניה, שלפחות מבחינת מדיניות היא הכי ידידותית לזרים, אל תצפי לשטיח אדום. תצפי שיהיה קשה. מאוד קשה. קודם כל, בכל מקום יש אנשים מגעילים, ואנשים עם ביטחון עצמי נמוך אוהבים להפגין תוקפנות או עוינות כלפי מי שנראה להם חלש יותר - הזר - זה נותן להם להרגיש לשנייה שהם בכל זאת שווים משהו. אנשים עם חזות שונה (כלומר, שחורים, סינים וכו') תמיד יפגשו באנשים מגעילים - בארץ ובעולם. הלוואי שהייתי מוצאת מדינה שבה זה לא ככה. חוץ מזה, גם אם את חושבת שאת יודעת אנגלית, את לא יודעת אנגלית ברמה של הבריטים, את לא יודעת את הקודים התרבותיים, את לא מבינה בקריקט. כלומר, בכל מקרה, ולא רק מן ההיבט הוחמרי, יהיה קשה. אבל לדעתי, זה שווה את זה אם זה מה שאת רוצה.

berlinale

New member
לי מאוד טוב בצרפת

אני פרויד או מה? התכוונתי "לי טוב מאוד בברלין".

berlinale

New member
אזרחות והגירה

"אזרחות" זה משהו מאוד כבד. זה משהו שמראה מחויבות למדינה מסוימת והשתייכות לקולקטיב מסוים. אם כל מה שאת רוצה זה להגר לאירופה ולחיות ולעבוד שם באופן חוקי, את לא חייבת להתאזרח בשביל זה, לפחות לא בהתחלה. בבריטניה, למשל, קיימת תכנית הגירה שנקראת HSMP - התכנית מיועדת לאנשים עם כישורים גבוהים (למשל, תואר ברוקחות זה בהחלט כישורים גבוהים). חפשי מידע באינטרנט ובקישורי הפורום על התכנית ותמצאי הרבה מידע על איך להגיש מועמדות. יש גם משתתפת בפורום, שנקראת חצישלישרבע, ועשתה את התהליך ויכולה לספק לך יותר מידע. HSMP אגב היא שער להתאזרחות. לא קיימות למיטב ידיעתי מדינות אחרות באירופה שיש להן כזו תכנית מסודרת, אבל כמעט בכל מדינה ניתן להגיש בקשה לאישור עבודה ושהייה ובואי נגיד ששוב, המקצוע שלך משחק לטובתך. מעבר לכך, קיימות אפשרויות להגר לתקופת מה, לראות אם זה מתאים לך, ואז - אחרי שאת כבר מכירה את המדינה והמערכת, לבקש אישור קבע. את דיברת על לימודים וזאת כמובן הדרך הכי הגיונית. למצוא מקום לעשות בו תואר שני - אשרות סטודנט גם מאפשרות לעבוד במשרה חלקית ואחרי שתסדירי רשיון רוקח במדינה שבה תגורי, תוכלי בטח לעבוד בזה (או במחקר תרופות) במקביל תואר, ליצור קשרים, להכיר את המערכת וכו'.

מרישה

New member
תודה:)

מאד עזרת לי, שאלתי עוד מספר שאלות למעלה, אשמח אם תוכלי לתרום לי עוד מעט ידע
ושוב תודה!

noy2222

New member
נצל"ש

נניח ואזרח אוסטרי שגר באנגליה מתחתן עם אחת ללא אזרחות אירופאית כלשהי. האם אותה ברת מזל מקבלת ויזת עבודה ומחייה לאנגליה, או אוסטריה? noy

Nobilis

New member
תשובה (מאד בקצר)

אם הם הולכים לגור בבריטניה, או באוסטריה, ביחד, אז התשובה היא כן.

osho32

New member
כמו שנאמר, לא יתנו לך אזרחות רק

בגלל שסיימת רוקחות. את יכולה לקבל אם ההורים הם אזרחי אחת מהמדינות בכפוף לעוד גורמים וחוקים. דבר שאת כן יכולה לעשות - לעבוד פה כמב שנים (3-4) ולהגיש בקשה להגר לקנדה או לאוסטרליה על סמך שיטת הניקוד שלהם שמאפשרת לבעלי מקצוע ונסיון בו, להגר באופן חוקי.

berlinale

New member
אושו, אתה במחילה מדבר שטויות

קראת בכלל מה שכתבתי למעלה? על תכנית ה-HSMP? על אפשרויות אחרות שיש לה?

למעלה