שלום לכולם

שלום לכולם

נכנסתי לפורום הזה לפני חודש בלי להגיד שלום ואני מרגישה לא כל כך נעים עם העובדה הזו. אז ככה, שמי עדי ואני מאוד מתחברת לנושאים של אהבה ורומנטיקה. אני מאוד נהנית לקרוא את ההודעות שלכם. לצערי אין לי כל כך זמן לכתוב בעצמי בגלל העבודה העמוסה שלי, אבל אני מקווה שאצליח להשתתף כאן בדיונים. אני בן אדם מאוד רומנטי, אוהבת כל מיני פינוקים בקשר (משני הצדדים, כמובן). האמת שהחבר שלי לא כל כך מסכים איתי בעניין הזה. הוא חושב שהתנהגות מראה על הרגשות ואני מנסה להסביר לו שאישה צריכה לשמוע את מילות האהבה וזה עוזה לה טוב. הרי בסך הכל בני זוג נמצאים ביחד בגלל שאוהבים אחת את השני (ואחד את השנייה) וכשאוהבים, אז מנסים לעשות דברים שיגרמו לצד השני להיות מאושר. לא?! האמת ששני האקסים שלי היו מאוד רומנטיים ואולי בגלל שאני קצת משווה אני מרגישה שחסר לי..? מה אתם חושבים? האם אני דורשת יותר מידי?

elena20

New member
אני מסכימה איתך,את לא דורשת יותר

מדי,אני בדיוק במצב שלך נורא רומנטית וחבר שלי לא משש,הוא חושב שלא צריך כל הזמן להגיד ופוצי מוצי,אלא להראות יותר במעשים את האהבה.בשבילי רומנטי זה להתחבק ולהסתכל אחד לשני בעיניים ובשבילו רומנטי זה שאני אשחק איתו משחקי מחשב
,והוא אומר שהוא רומנטי בדרך שלו והוא באמת משתדל להיות יותר רומנטי כי יודע שזה חשוב לי,אז פשוט תנסי לדבר איתו ולהסביר לו שזה חשוב לך ושישתדל להיות קצת יותר רומנטי.

s h i r a n 21

New member
היי

תראי, אין להשוות בין קשרים מכיוון שכל בן אדם זה משהו אחר, מחשבות אחרות, רצונות אחרים וכו... אם מאוד מאוד מפריע לך שחברך אינו רומנטי את יכולה לבקש מימנו שיפנק אותך באיזו ארוחת ערב טובה או סתם מחווה קטנה מידי פעם, שיפתיע. הוא צודק שהוא אומר שרומנטיות מראה כמה הצד השני מרגיש, אבל השאלה היא למה הוא לא רוצה להראות מה וכמה הא מרגיש כלפייך? אם את דורשת יותר מידי? ממש לא נראה לי, אני עוד הצעתי ארוחת ערב אבל אם כל מה שאת מבקשת זה כמה מילות אהבה אז זה לא דורש יותר מידי השקעה מצידו.

קודם כל תודה על ההתיחסות

העניין הוא שהוא כן מראה, אבל הוא לא אומר. אני לא צריכה להזכיר שכל אישה אוהבת לשמוע שאוהבים אותה ורוצים אותה וחושבים עליה... אז אני מודה שגם אני כזאת. מקווה שהוא יבין גם...

תגובה

אנשים שונים מתנהגים באופנים שונים, וצריך לדעת לקבלם כמו שהם. אם את אוהבת את אופיו, כדאי שתהיי אתו. אם הוא נעים ונחמד אליך, זה חשוב לקשר ולהבעת הרגש. אם את רוצה שיותר יגיד לך שהוא אוהב אותך, כדאי שתשאלי אותו אם וכמה הוא אוהב אותך ואז תדעי.

די אינדבדואלי אבל..

יש הבדל טבוע בין גברים לנשים בכל הקשור לאמוציות. גברים שיש להם אובר-נטייה לדרמות ורומנטיקה הם לא רבים. ויש אנשים, שלא יכולים להביע רגשות. זה לא אומר שלא אוהבים, פשוט לא מביעים את זה בדרך הנורמלית.

אם זה מפריע לך תאמרי לו

שלמרות שלדעתו,יש צורך רק במעשים- לך חשוב לשמוע ...ושיעשה את זה עבורך!
אגב, את באמת הברבארית של בארי ?

בר

New member
גם אני שואל את זה...

האם היא הברבארית של הברבארי או שזה בארי אחר !?

בר

New member
ראיתי את האייקון כבר חשבתי ש...

כבשתי את ליבך !!!

בר

New member
אווווו איזו אכזבה ../images/Emo10.gif

ואני כבר פיתחתי ציפיות וראיתי את העתיד שלנו כל כך ורוד עם הרבה צוציקים קטנים. [בלי צוציקות !]

אל תהיה עצוב ../images/Emo201.gif../images/Emo8.gif

וצוציקות זה הכי ... עם הגובה שלי אין סיכוי שלא יהיו לי צוציקים או צוציקיות ..

בר

New member
המממ...

טוב אני אצטרך להבין מי מאחרי הניק ואחר כך להבין למה הוא נבחר. [ואני כן רומנטי !!! - אם הכוונה הייתה אליי...] ועכשיו אני אענה על השאלה... ההבדל בין גברים לנשים ברומנטיקה והבעת רגשות הוא בהחלט שונה. רוב הנשים בהחלט זקוקות לשמוע ולהרגיש את הגבר שלהם מביע פיזית את הרומנטיקה,נשים אוהבות לשמוע את המילים "אני אוהב אותך" בשלל הצורות והאופנים מצידן בכל דקה של כל שעה בכל יום. רוב הגברים בעצם,אינם מרבים לדבר אהבה,אין זה אומר שאין הם אוהבים. פה ושם גבר יזרוק אימרת אהבה כל שהיא,פה ושם הוא יעשה מחווה רומנטית כזו או אחרת,אבל בטח ובטח שלא במינון שרוב הנשים היו רוצות. אהבה היא משהו שהוא שונה מגבר לאישה וההיפך. אהבה של גבר לאישה ואהבה של אישה לגבר הן שונות לחלוטין. נשים הן יותר אמוציונאליות ואילו הגברים לא...הרגש פחות נוטה להתבטא אצלם במילים אולי יותר במעשים. וכמו שאחת כתבה פה למעלה,יש לה חבר שאצלו רומנטי בשבילו שהיא תשב ותשחק איתו באיזה משחק מחשב,האם אישה יכולה לחשוב על מעשה שכזה כרומנטי ? אני מניח שלא...אבל אם וניתן לה את הדרך להבין שזה כן רומנטי בכך שהיא בעצם מחלקת זמן משותף עם החבר שלה וגורמת לו הנאה ואושר ומשתתפת איתו במשהו שזה הוא,אז זה יכול פתאום לקבל מפנה רומנטי גם אצל האישה וככה היא בעצם תלך ותשחק איתו מפעם לפעם במחשב. אני יכול לומר למשל,שאני מאוד אוהב לשחק בהוקי אוויר [שולחן],כן זה מהנה,מוציא אנרגיות ובהחלט תחרותי מאוד וכייפי במיוחד לשחק עם בת זוג,האם אתן יכולות לראות בזה משהו רומנטי ? אני כן. לעשות משהו ביחד שפעם זה שלה ופעם זה שלי... וככה זו אהבה,משהו הדדי שפעם זה שלו ופעם זה שלה ורוב הזמן זה שלהם. גברים ונשים שונים באהבה. אין מה לעשות בנוגע לזה...אבל את כן יכולה לבקש,הוא יכול לנסות להיענות לך. בהצלחה.

אוף, הגברים האלה!../images/Emo3.gif

גם החבר שלי ככה, וכל השיחות שבעולם לא ישנו את המצב יותר מדי. תשמעי משהו, את יכולה לבקש ממנו שיראה לך קצת יותר חום ואהבה, תנסי להסביר לו כמה זה חשוב לך, לשמוע, ולקבל כלמני מחוות רומנטיות. הלוואי שזה היה פשוט, אבל לגברים לפעמים כלכך קשה לבטא אהבה שזה מדהים. אני מבינה אותך במאה אחוז כי אני נמצאת במצב שלך... אבל תראי, בסופו של דבר, את איתו כי את אוהבת אותו מהסיבות שלך, אני למשל למדתי שאני יכולה לדבר על זה עם החבר שלי ולנסות לגרום לו להבין, אבל סך הכל אני לא מנסה או רוצה לשנות אותו, אני רק רוצה שיתגמש קצת בשבילי, ואני לא חושבת שזה משהו שצריך לקחת מאוד קשה, או להרגיש רע בגללו. בקיצור, אין מה לעשות חוץ מלדבר איתו על זה, ולקוות לטוב. יש אנשים שקשה להם לבטא רגשות, קשה להם לדבר על זה, ולפעמים זה דורש מהם מאמץ שאנשים אחרים לא תמיד יכולים להבין. לכל אחד יש את הקשיים והתסביכים הקטנים שלו, יש כאלה שקשה להם להגיד "אני אוהב/ת אותך" ויש כאלה שקשה להם להראות אהבה במגע, או במחוות רומנטיות <הכי נורא זה כשזה הכל ביחד
>.... אני חושבת שסך הכל זה דבר שאפשר ללמוד, ולאט לאט להשתחרר לקראתו... תנסי להסביר לו שמה שאת רוצה זה סך הכל לא יותר מדיי, כי אולי בשיחות איתו את יכולה להעביר לו מסר לא נכון, שאת כאילו רוצה שהוא יעשה פתאום שמיניות באוויר וכל יום יפתיע אותך מחדש, תלכי איתו בקטן, תגרמי לו להבין שמשהו קטן יספיק, מילה קטנה פה ושם, שלא יבהל מזה. אז שיהיה לך בהצלחה...

../images/Emo45.gifולבר. אני אוסיף ש...

רוב הנשים רוצות מהקשר, מהבן זוג, ביטחון והרגשה של אדם תומך. הן יותר תלותיות. לעומת זאת רוב הגברים לא צריכים את הביטחון וההגנה אלא הם, ושוב ברוב המיקרים, נותנים אותה. לכן הנשים תמיד אומרות "למה אתה לא מביע אהבה" ולכן גברים לא יבקשו ברוב המיקרים מבת הזוג שלהן בקשות כמו "את אוהבת אותי" אלא ברוב המיקרים הנשים אלו שיבקשו בקשה זאת. וחוץ מזה יש את האופי הגברי - הפחות רגשי, שחלקו נובע מהכתוב מעלה. דעתי.

אני לא חושבת שאת מבקשת יותר מדי.

אבל אם את *דורשת* זו עלולה להיות בעיה. אני מקווה שאת מבינה את ההבדל הסמנטי. בכל מקרה, ישנם קשרים שוויוניים בהם אנשים לא נצמדים בכוח לתפקידים גבריים ונשיים לפי המגדר בו הם נולדו, ואני מכירה לפחות דוגמה אחת כזו
. אני נגד ההכללות שנעשו כאן בשירשור לגבי "גברים ו"נשים",רצונות וצרכים. אני חושבת שכל עוד ההכללות האלה כל כך נפוצות אנשים עדיין מרגישים שהם צריכים לפעול על פיהן (וכל דבר אחר מרגיש כפריצת גבולות) וזה חבל. אני חושבת שכל אדם צריך לפעול בצורה הנוחה לו (כל עוד לא פוגע באחרים) מבלי להצמד ל"אני עושה זאת כי אני גבר\אישה". בקיצור, אחרי ה"הרצאה" מה שאני רוצה להגיד זה-תבקשי בנעימות. אל תדרשי. תביני אם אופיו שונה (ותחליטי אם זה מתאים לך. אל תנסי לשנות אותו. את היית רוצה שישנו אותך בצורה כזו?). תיזמי בינכם רומנטיקה אחרת ואל תצפי שהוא יקרא את המחשבות שלך.

או שיש את זה או שאין

רומנטיקה אף פעם לא מבקשים היא צריכה להיות ןלהיווצר לבד. רק כך היא אמיתית ובאה מהלב. רצןי שתדעי ממרומי גילי ביחס אליך מי שלא רומנטי עכשיו לא יהיה לעולם גם בנשואים עם כל מה שינסה. או שתקבלי אותו כמו שהוא או שאת צריכה להיות מודעת לזה. או שיש אתזה או שאין .מעטים לצערנו הגברים שיש להם זאת באופן טבעי ואם יש להם זה מורגש לבד. לא היית מגיעה להרגשה של החוסר שאת מרגישה. גם אני אחת שרוצה וכל מה שיש עדין לא ממלא את החסר.

למעלה